Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bdimov - специалист
Здравейте маниаци на CNC-то. Да питам за малко помощ ( по скоро инфо ). Някой има ли идея в Бг. откъде може да се купи нещо от този род

http://www.ebay.com/itm/2-2KW-WATER-COO ... 3a6468d61d

В ebay офертите са добри, ноо без доставката. Защото се оказва че тази благинка струва гооре долу колкото струва и доставката и. Та въпроса е в Бг. има ли някъде вносител да продават такива. Това съм го дал като пример само но може да не е 2,2kW ами и наполовина по-малък пак би трябвало да стане за дървесина и "леко" гравиране на меки метали.
bdimov - специалист
tsenkov написа:
Здравеите,При обработката на алуминиевите детаили които произвеждам ползвам само масло-от хидравлично до двигателно.Подбирам такъв режим на рязане че загряването да е в рамките на 150-200 градуса които не са опасни за инструмента и с маслото само предотвратявам наклепа по фрезата ,свредлото или метчика. Чувал съм за спирта, опитах веднъж нищо не се получи и се отказах. А сега да се похваля с новата машина;
Прикачен файл:
РЎРЅРёРјРєР°0096[1].jpg
Прикачен файл:
РЎРЅРёРјРєР°0097[1].jpg[/attachment[attachment=0]РЎРЅРёРјРєР°0098[1].jpg
]
Прикачен файл:
РЎРЅРёРјРєР°0099[1].jpg
И какво успях да направя с нея:
Прикачен файл:
РЎРЅРёРјРєР°0101[1].jpg
.Черната линия няма да казвам от какво е.....
Извинявам се за Офф-а с тези два поредни поста. Искам да питам колегата сътворил тази разкошотия , откъде е взел профилите за работния плот, защото и на мен ще ми се наложи в най-скоро време и още търся и умувам, а като гледам се е получило супер. :)
MrMurdjo - майстор
Трифазни шпиндели с водно охлаждане и контролер към тях тук поне аз не съм виждал да се предлагат.
Профилите вероятно са от тук
http://www.kamatic.com/
но Ценков може да каже с най-голяма достоверност.
tsenkov - специалист
Здравеите,днес се разрових в ученическите си справочници и с голям труд намерих смазочно - охладителни течности за фрезоване на алуминии. За грубо фрезоване-Маслена емулсия,смесени масла,керосин,скипидар/ако някои ми го преведе черпя/ . ЗА финно фрезоване-масла с примес на сяра,смес на неочистено сурепно/не е слънчогледово/масло с минерални масла, керосин, скипидар. Магнезиеви сплави-на сухо и минерални масла с висока пламна температура.
tsenkov - специалист
bdimov написа:
tsenkov написа:
Здравеите,При обработката на алуминиевите детаили които произвеждам ползвам само масло-от хидравлично до двигателно.Подбирам такъв режим на рязане че загряването да е в рамките на 150-200 градуса които не са опасни за инструмента и с маслото само предотвратявам наклепа по фрезата ,свредлото или метчика. Чувал съм за спирта, опитах веднъж нищо не се получи и се отказах. А сега да се похваля с новата машина;
Прикачен файл:
РЎРЅРёРјРєР°0096[1].jpg
Прикачен файл:
РЎРЅРёРјРєР°0097[1].jpg[/attachment[attachment=0]РЎРЅРёРјРєР°0098[1].jpg
]
Прикачен файл:
РЎРЅРёРјРєР°0099[1].jpg
И какво успях да направя с нея:
Прикачен файл:
РЎРЅРёРјРєР°0101[1].jpg
.Черната линия няма да казвам от какво е.....
Извинявам се за Офф-а с тези два поредни поста. Искам да питам колегата сътворил тази разкошотия , откъде е взел профилите за работния плот, защото и на мен ще ми се наложи в най-скоро време и още търся и умувам, а като гледам се е получило супер. :)
Здравеи, плота го купувам от една фирма в Пловдив-ХИД-ТЕК и струва около 80лв. Доколкото знам пращат и с наложен платеж. И аз ще купувам скоро защото машината си има вече нов стопанин,които да и се радва и и тя да го радва.
MrMurdjo - майстор
tsenkov написа:
Здравеите,днес се разрових в ученическите си справочници и с голям труд намерих смазочно - охладителни течности за фрезоване на алуминии. За грубо фрезоване-Маслена емулсия,смесени масла,керосин,скипидар/ако някои ми го преведе черпя/ . ЗА финно фрезоване-масла с примес на сяра,смес на неочистено сурепно/не е слънчогледово/масло с минерални масла, керосин, скипидар. Магнезиеви сплави-на сухо и минерални масла с висока пламна температура.
Скипидар = терпентин.
Сурепица - рапица - по-вероятно да е рапично масло.
Би могло да е от Сурепко - бълг. репко, което е от същото семейство и се сее за фураж у нас. Но рапицата е популярна с добиваното от нея растително масло.
tsenkov - специалист
Ясно. като се видим черпя.
bdimov - специалист
Здравейте колеги.
Днес поръчах от ebay един шпиндел мотор 1,5кВ с водно. Искам да питам по-запознатите, които са пазарували оттам, дали са имали проблем при доставката? Офертата е от USA, в нея пишеше че ще бъде доставен с Ди Ей Чел.
Проблема е че един познат, който го поръча ( аз нямам регистрация, пък и ми е много тъмна историята там, кое как става ) на тръгване малко ме наплаши с думите му за изпроводяк " Хайде и дано нещата да са наред " :(

П.С. Офертата е 305 долара с включена доставка.
velsi - Почетен майстор
Не се притеснявай, ще дойде.
mika - специалист
bdimov, преди две-три години си купих шпиндел от Hong Kong и ми го пратиха по DHL. Цял ден ме мотаха, докато го освободя от митница. По-късно открих един блог, където автора е описал подробно това, с което и аз се сблъсках - http://www.kenanoff.com/blog/archives/430

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: