Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
STEPER - специалист
mika,
Можеш ли сега да си редактираш поста и срещу всеки ред да напишеш и фирмите
от къде могат да се купят тези неща.
Така всичко ще бъде много по полезно за всеки.
Иначе цени много.
burgas61 - напреднал
Здравейте колеги,
Проверих всичко с алуминиевите профили и се оказа че фирма 'Етем БГ' продава най евтино за
6.60/без ддс на кг/.
ето линк кам профилите ,като за всеки пише колко кг/метър са:

http://madeinetem.com/bg/industrialni-p ... ni-profili

Ако някой намери нещо по изгодно да пише:)

Поздрави
bdimov - специалист
burgas61 написа:
Здравейте колеги,
Проверих всичко с алуминиевите профили и се оказа че фирма 'Етем БГ' продава най евтино за
6.60/без ддс на кг/.
ето линк кам профилите ,като за всеки пише колко кг/метър са:

http://madeinetem.com/bg/industrialni-p ... ni-profili

Ако някой намери нещо по изгодно да пише:)

Поздрави
Здравейте,
Искам да споделя скромен опит с върпосната фирма ( опита е буквално отпреди 1 час ).
Лично за мен по-големи кретени от тези няма!!! Влезнах в сайта им, разгледах каталога. На първо четене профили колкото си иска човек всякакви размери, дебелини и т.н. Започна се едно въртене на телефони. Говорил съм в рамките на половин ден с 6 различни човека от тази фирма, който или незнаеха за както става въпрос и ме прехвърляха от един към друг и после обратно или ми казваха че нямат налично това или онова ( в тези часове на разговори съм включил и чакането да свърши обедната почивка, защото някой си там вдига тел-а но се оказва че е някъде си на обяд и ми казва да се обадя по-късно, или е на работното си място но тък като незнае за какво става въпрос ми казва да се обадя след 30 мин. и в последствие ме прехвърля към следващия ).
В крайна сметка се оказа че от всичките профили ( колкото са позициите в каталога ) няма нищо на склад ( факт, който немога да проумея ), работят само на поръчка ( те са производители ) и минималното количество на заявка е 300 килограма! Язък им за хубавата цена от 6,3 лева без ДДС , когато на човек му се налага да купи 2-3 пръта по 6 метра ( това последното го казвам, защото това е дължината на прътите и от фирмата нито продават по-малко, както се разбра, нито пък дори има с какво да си ги нарежеш на място ако отидеш там).
Равносметката е 6 часа чакане, 40 минути разговор към некой си там мобилен оператор и малко изгорени нерви и цигари :?
П.С. Лично мение > Не се захващайте с тези! ... може би ако сте голям клиент с "голям тонаж" нещата ще са по друг начин, но за нашите възможности в стил "направи си сам" няма смисъл.
MrMurdjo - майстор
Още един събрат по неволя :)
Аз отдавна бях писал някъде тук как стоят нещата в Бг. Затова и се скъсвам от завист на Хамериканците - видял го в каталога (не говорим за прости профили, а точно такива за носещи конструкции с фитинги и прочие), поръчал го през интернет колкото му трябва, на другия ден го получил с куриер.
Тук продажба на дребно няма, както и няма нищо от каталога в наличност.
Освен Етем, другата фирма са Ексалко (Exalco), но и те са същата бира. Първите май бяха турци, вторите гърци.
MrMurdjo - майстор
Я една снимчица, колкото да не замира темата :)
Изображение
PhD - специалист
Може ли малко пояснение какво е това :)
Иначе платката изглежда много добре, поздравления :)
a_anastassov - специалист
PhD написа:
Мисля, че това е волтмер 10-15V с LM3914 за контролиране напрежението на акумулатори или VU метър с LM3915.
MrMurdjo - майстор
a_anastassov написа:
PhD написа:
Мисля, че това е волтмер 10-15V с LM3914 за контролиране напрежението на акумулатори или VU метър с LM3915.
Имаме познал правилния отговор :)
В случая - индикатор за горивната смес на бензинов двигател, като мери 0-0.9 волта от ламбда сондата.

Но не това е причината да пусна снимката. Лицевото панелче, обрязването на кутийката за него, са правени на фрезата ми, както и самата платка - разпробита и фрезована за махане на излишната мед. За 2-3 бройки и в зависимост от това дали има поне 0.5 мм между пътечки и островчета става доста по-бързо, отколкото процеса чрез ецване.
velsi - Почетен майстор
Много добре се е получило. Какъв фрезер използва за надписите?
MrMurdjo - майстор
Надписите - 0.2 мм връх - V-образен, зададена дълбочина 0.08 мм.
Платката с подобен, но 0.5 мм връх. Не разполагам с най-подходящ. V-образният при 30 градуса на V-то бързо удебелява среза, а се оказва, че стъклотекстолитът варира доста в дебелината си. В неголеми граници, но достатъчно на места само да направи драскотина, вместо да свали слоя фолио. Трябва май следящо устройство за постоянна дистанция до материала, а също и цилиндричен фрезер с къса работна част, да не се чупи, но да позволява дълбочина 0.25 мм - експериментално установих, че при нея се компенсира както неравномерността на заготовката, така и малките отклонения в хоризонталната равнина на цялата машина.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: