Evgeniy написа:Като гледам платките на на димиращите захранвания мисля, че недимиращите имат обратна връзка по ток за да се регулира ШИМ-а , а при тези просто е фиксирана една честота и не се компенсира намаляването на изходния ток. Т.е действат като обикновен трансформатор.Kупих една димираща лед луна 4W и в нея се оказа че има димиращ мини траф подобен на този дето показа.
Доста масова практика при по- малките мощности с голям брой диоди е и ограничаването на тока с кондензатор 1 до 2 микрофарада, след който следва грец. Но предполагам при луничките с по 3 диода и голям ток няма да е така.
4х1W диоди са свързани последователно. Дадоха ми и една не-димираща луничка - исках да видя, как е направена
Схемата е както и предположи с кондензатор и резистор се ограничава входния ток към греца.
Диодите на тази крушка са също свързани последователно.
Модел SMD2835 27броя. Ето и схемата на свързване: Но крайния въпрос пак остава, как ще димирам 10 или повече свързани светодиоди последователно следкато с обикновен димер, не става.
Има ли такъв драивър, който да димира изхода пак на 220, или какво трябва да се измисли?
Идеята ми е да свържа последователно 10 такива: http://www.krushki.com/index.php?main_p ... cts_id=741 диода и на максимална мощност (завъртян потенциометър до края) да светят като 5Wдиод. с ток през всичките около 100-120mA
Последна промяна от Nortek4648 на съб апр 05, 2014 12:03 am, променено общо 2 пъти.