Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Да не би G-кодът да задава скорости, по-високи от възможностите на машината? Сега ми хрумна това и не съм проверявал дали Мах3 при получаване на команда за скорост, по-висока от зададената максимална в настройките, ограничава до нея или се опитва да постигне зададената.
Насечено движение може да се получи и от настройката за "постоянна скорост" - constant velocity. Ако е изключена, то машината тръгва и спира на всяка контролна точка от описваната линия и ако от друга страна, са зададени непосилни ускорения (защото играта с плъзгачите е много заблуждаваща), моторите просто не могат да спрат толкова бързо и също така да тръгнат толкова бързо, при което изпускат стъпки.
Аз лично бих тръгнал с консервативни настройки и когато добия впечатления за работата да почна по малко да завишавам, докато стигне прага на стабилната работа.
STEPER - специалист
MrMurdjo написа:
Да не би G-кодът да задава скорости, по-високи от възможностите на машината? Сега ми хрумна това и не съм проверявал дали Мах3 при получаване на команда за скорост, по-висока от зададената максимална в настройките, ограничава до нея или се опитва да постигне зададената.
Ограничава до нея
dobrev - специалист
Здравейте на всички!
Вече съм към края на събиране на механиката и на електрониката и търся някакъв колекторен бързооборотен електродвигател за първи проби / а и нямам в момента излишни 200лв. за оберфреза спарки!/. Имам един ПИК-8 / 36V, 1600об/мин, 0,3N/m / и въпроса ми е: дали ще стане за първи проби и ако ползвам предавка да вдигна оборотите, дали няма да падне много мощността??? Или изобщо не си заслужава вложения труд???

Прикачен файл

ПИК-8.jpg
ПИК-8.jpg (21.55 KиБ) Видяна 4129 пъти
sstefanov - майстор
Според мен няма да стане.
MrMurdjo - майстор
И аз така мисля.
Ако трябва сега да купувам нещо приемливо, то няма да е късата шлифовалка МК550Е, а МК710L - с дългата шийка, в която има вретено на два лагера, моторът не носи силите на рязане и е куплиран със съединител за защита при евентуален блокаж, а мощността е 710 вата.
Вярно, че малко е дълга и ще стърчи от стойката, но може да носи доста по-големи натоварвания и няма да има толкова вибрации. На сегашната предният лагер е в алуминиев корпус, но задният е в пластмасата на статора и поддава задния, направо се усеща, ако сложи човек ръка.
Оберфрезите също не знам да имат специално укрепване на лагерите. И са предназначени за работа на кратки цикли, не по половин, един и повече часове без спиране.
dobrev - специалист
MrMurdjo написа:
И аз така мисля.
Ако трябва сега да купувам нещо приемливо, то няма да е късата шлифовалка МК550Е, а МК710L - с дългата шийка, в която има вретено на два лагера, моторът не носи силите на рязане и е куплиран със съединител за защита при евентуален блокаж, а мощността е 710 вата.
Вярно, че малко е дълга и ще стърчи от стойката, но може да носи доста по-големи натоварвания и няма да има толкова вибрации. На сегашната предният лагер е в алуминиев корпус, но задният е в пластмасата на статора и поддава задния, направо се усеща, ако сложи човек ръка.
Оберфрезите също не знам да имат специално укрепване на лагерите. И са предназначени за работа на кратки цикли, не по половин, един и повече часове без спиране.
Под "оберфреза" и аз имах предвид такава с вградена шлифовалка, която може да се сваля от конзолата.
skat - специалист
dobrev написа:
Здравейте на всички!
Вече съм към края на събиране на механиката и на електрониката и търся някакъв колекторен бързооборотен електродвигател за първи проби / а и нямам в момента излишни 200лв. за оберфреза спарки!/. Имам един ПИК-8 / 36V, 1600об/мин, 0,3N/m / и въпроса ми е: дали ще стане за първи проби и ако ползвам предавка да вдигна оборотите, дали няма да падне много мощността??? Или изобщо не си заслужава вложения труд???
Здравей, правил съм подобен опит и според мен може да се ползва за гравиране. Погледни на
http://easyhobbycnc.blogspot.gr/2011/09/blog-post.html
и си прецени от клипчетата какво би могъл да очакваш.
Желая ти успех!
Някой познава ли това

Прикачен файл

Alt2.jpg
foksss - помощник
Бяхте прави за скоростта, зависи изцяло от g-code-а и се ограничава от march :) от една седмица влизам да го напиша...
MamaMy - майстор
Днес разглобих една истинска японска машина. Истинско съкровище със стъпкови мотори. Извадих няколко огромни с все контролерите. Ако все още някой търси да ми пише да му пусна данни и снимки. :partyman:

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: