stoyan nikolov написа:Някои беше опитал да пусне дряновски серво драйвер, но аз изобщо не мога да направяКой модел е драйвера???
комуникация с това чудо и моля за помощ.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrev
- специалист
5467 мнения в "CNC машина гравьор"
stoyan nikolov
- напреднал
servo 46V/8A
nunep
- специалист
servo 46V/8A преди време си го купих + преходник COM-TTL пак от СИРИУС. Въобще никаква връзка с ПЦ. Преди това се занимавах със сервото от http://elm-chan.org/works/smc/report_e.html. Там тръгна като цяло ама параметрите на PID-a неможах да настроя.
stoyan nikolov
- напреднал
Направих същата глупост да разчитам на "сглобен и тестван" драйвер и преходник от SIRIUS-PCB.
Преходника RS232 to TTL Converter http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=546 като му
подам захранване 5V светват диоди POWER и TX което ме озадачава, тъй като не е включен към COM порта. Не мисля
че така трябва.
Преходника RS232 to TTL Converter http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=546 като му
подам захранване 5V светват диоди POWER и TX което ме озадачава, тъй като не е включен към COM порта. Не мисля
че така трябва.
angelfilev
- специалист
stoyan nikolov написа:Направих същата глупост да разчитам на "сглобен и тестван" драйвер и преходник от SIRIUS-PCB.Изчаках да видя дали някой е "подкарал" този драйвер преди да разкажа историята на мой колега. Купи си този драйвер "сглобен и тестван". При първо включване изпуши. Оказа се едната IR-ка обърната наопъки. Купи нови. Този път прегрял контролера. Оказват се съединени две писти. Поръчва си нов програмиран контролер. Схемата дава някакви признаци, при отклонение на мотора с ръка се връща назад.
че така трябва.
Никаква връзка с терминала с един преходник, втори. Купува си от фирмата сглобен и нищо.
Накрая праща във фирмата всичко заедно с мотора. След месец и нещо му го връщат без да е разопаковано даже. Безброй телефонни разговори, имейли.
stoyan nikolov
- напреднал
Големи мошенници са тези от сириус псб. Не отговарят на телефона.
Ако някои може да помога мога да постна сканирана документация която ми
изпратиха с чарковете но нямам файла за контролера.
PhD
- специалист
stoyan nikolov написа:Големи мошенници са тези от сириус псб. Не отговарят на телефона.Здравейте, ако може да постнеш документацията ще ти бъда много благодарен. Аз пускам подобен драйвер, за който писах в другата тема (електрониката при стъпковите и сервата). В момента моя драйвер работи в три режима - регулиране по скорост, напрежение и въртящ момент. Това с позиционирането не мога да го оправя - нещо ПИД регулатора не върви като хората. Иначе комуникацията с хипертерминала е добра и всички команди се възприемат. Обаче също така не иска да върви с МАХ3. Ако някой има опит със серво системите нека сподели

nunep
- специалист
Схемите на servo 46V/8A от Сириус и http://elm-chan.org/works/smc/report_e.html са подобни. Двете схеми работят с един и същи процесор, който подава сигнали към half bridjes (двете интеграли), те пък от своя страна управляват транзисторите. Предполагам, че и кода на процесорите е подобен. Двете схеми имат еднакви параметри и команди за настройка. Асемблерския файл може да се свали от сайта на elm-chan.
PhD, какъв мотор и енкодер използваш?
PhD, какъв мотор и енкодер използваш?
stoyan nikolov
- напреднал
Това е всичко което идва с драйвера и преходника.
Корекцията с маркер е от мен.
Корекцията с маркер е от мен.
MrMurdjo
- майстор
Има някакъв вграден (вероятно с ограничен набор) интерпретатор на Г-кодове може би и получава команди по серийна връзка. Т.е. може да се командва и премества независимо от управляващата програма, като Мах3. Малката платка е атенюатор на логически нива за серийния порт, вероятно с МАХ232. По стандарта RS232, дефиниран навремето от компанията "Бел", двете логически нива са +12 и -12 волта. Истинските хардуерни интерфейси го поддържат. Затова е нужно преобразуване в ТТЛ нива 0 и 5 волта. Много от лаптопите, както и РС дъна всъщност не са напълно стандартни и работят директно с ТТЛ нива. Трябва да се провери на конкретния компютър и да се ползва адаптера само при нужда.
Но упътването определено е много телеграфно.
Но упътването определено е много телеграфно.
Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература