• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 103
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
angelfilev - специалист
velsi написа:
В описанието на контролера не пише ли нещо? Не мога да ти дам конкретен отговор, защото на мене тези настройки са ми малко мътни, но до сега на твое място щях да съм пробвам и да съм ги налучкал.
И аз нещо подобно си мислех. Толкова ли е трудно да се пробва? Всъщност не ми беше съвсем ясен въпроса.
MrMurdjo - майстор
dobrev написа:
Само гости и никакви специалисти!!! Тази тема заприлича на музей!!! :hilfe:
За номерата на изводите на клемореда не мога да кажа, защото нямам описание на този контролер. Моят е аналогичен, но собствено производство.
Принципно свързването на самите ключета е правилно - всички ограничителни на една линия и работят на прекъсване на веригата. Няма значение по коя ос ще настъпи изключване, това се вижда на самата машина, важното е да изключи навреме.
dobrev - специалист
MrMurdjo написа:
dobrev написа:
Само гости и никакви специалисти!!! Тази тема заприлича на музей!!! :hilfe:
За номерата на изводите на клемореда не мога да кажа, защото нямам описание на този контролер. Моят е аналогичен, но собствено производство.
Принципно свързването на самите ключета е правилно - всички ограничителни на една линия и работят на прекъсване на веригата. Няма значение по коя ос ще настъпи изключване, това се вижда на самата машина, важното е да изключи навреме.
Контролерът ми е друг. Тази схема копирах заради свързването на ключовете. Въпросът ми е за настройките на входовете в MACH3 при един общ вход за limit и Estop и три входа за home, които се ползват и за limit в тази посока. Ако и това описание не е ясно ще направя два screenshot-а и ще помоля за посочване на правилния.
tsenkov - специалист
Здравеите, Добрев, схемата ви е добра и работеща. Лично аз ползвам друга, но и контролера ми е друг.Аз съм се спрял на друга схема с нормално отворени контакти. Трите датчика HOUM съм ги вързал маса- НО контакт-контролер. В Мача съм им присвоил съответните пинове. Останалите датчици съм вързал паралелно + СТОПА.В Мача съм им присвоил на всички един пин.Програмата го позволява.Спрях се на тази схема заради по лесното окабеляване.Контролера ми има само 4 входа. Номерацията на пиновете се дава с контролера.Ако я нямаш вържи по едно ключе както съм писал и влез в Диагностик- горе в дясно при натискане ще ти светне кои бутон къде е вързан.При мен това работи. Успех.
dobrev - специалист
tsenkov написа:
Здравеите, Добрев, схемата ви е добра и работеща. Лично аз ползвам друга, но и контролера ми е друг.Аз съм се спрял на друга схема с нормално отворени контакти. Трите датчика HOUM съм ги вързал маса- НО контакт-контролер. В Мача съм им присвоил съответните пинове. Останалите датчици съм вързал паралелно + СТОПА.В Мача съм им присвоил на всички един пин.Програмата го позволява.Спрях се на тази схема заради по лесното окабеляване.Контролера ми има само 4 входа. Номерацията на пиновете се дава с контролера.Ако я нямаш вържи по едно ключе както съм писал и влез в Диагностик- горе в дясно при натискане ще ти светне кои бутон къде е вързан.При мен това работи. Успех.
Така добре ли са настройките??
Като вх.10 е общия на X++,Y++ и Z-- с Estop, а входове 11,12 и 13 са входове "Хhome" и "Х--", "Yhome" и "Y--" и "Zhome" и "Z++".

Прикачен файл

input signals.jpg
input signals.jpg (34.81 KиБ) Видяна 5003 пъти
tsenkov - специалист
Мисля че са добре. Днес ще погледна на компютъра в цеха как е при мен и довечера ще ти пиша
MrMurdjo - майстор
Всичко зависи къде е избрана да е началната позиция на машината и според това се свързва. Принципно е правилно.
По същество може да се вържат само на два входни пина всичките на групи, като и хоум са последователни. Мах3 винаги ги установява последователно - движи осите една по една, не едновременно, и при прекъсване на веригата означава, че тази ос е стигнала малко отвъд позицията. След което винаги връща малко назад за да затвори отново веригата и точно тази позиция е нулевата.
dobrev - специалист
MrMurdjo написа:
Всичко зависи къде е избрана да е началната позиция на машината и според това се свързва. Принципно е правилно.
По същество може да се вържат само на два входни пина всичките на групи, като и хоум са последователни. Мах3 винаги ги установява последователно - движи осите една по една, не едновременно, и при прекъсване на веригата означава, че тази ос е стигнала малко отвъд позицията. След което винаги връща малко назад за да затвори отново веригата и точно тази позиция е нулевата.
Благодаря за информацията!! Моят контролер има един вход limit+Estop и три home и мисля да ги ползвам всичките. Един въпрос: Колко да върне назад трябва ли да се настройва / има ли го като отделен параметър/ или е винаги едно и също?
velsi - Почетен майстор
Настройва се колко да върне и колко бавно да го прави, но не си спомням от къде.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 103

Тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: