• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 98
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте.От можеби месец имам Anycubiц I3.Явиха се някакви проблеми, ако може така да се каже.Един принт го прави ОК, следващия след него го омазва до степен... ужас направо. Та бих искал някой да помогне с нещо. Дали трябва да се левелне леглото или нещо друго. Бих платил на някой,който може да ми помогне. Става на въпрос за гр.Дупница.Благодаря предварително.
resistbody - майстор
вт фев 18, 2020 8:26 pmj0rk0s написа:
Здравейте.От можеби месец имам Anycubiц I3.Явиха се някакви проблеми, ако може така да се каже.Един принт го прави ОК, следващия след него го омазва до степен... ужас направо. Та бих искал някой да помогне с нещо. Дали трябва да се левелне леглото или нещо друго. Бих платил на някой,който може да ми помогне. Става на въпрос за гр.Дупница.Благодаря предварително.
Един и същи .gcode ли ползваш когато е ОК и омазва... левел се прави рядко ако не го бараш.... аз съм го настройвал преди >100часа принт... не че принтя много де.. със същия принтер съм и когато нещо не е било ОК е в настройките на файла... мнгоо се разтропаха вентилаторите трябва да го отварям имам пълен комплект сунон купени от преди 6 месеца...
Гост - специалист
вт фев 18, 2020 11:28 pmresistbody написа:
.. левел се прави рядко ако не го бараш.... аз съм го настройвал преди >100часа принт...
Чак пък на 100 часа... И аз съм с anycubic i3 mega, Кекав е левелинга и требе по- често.До степен, че не ще да печата. Някои пепоръчват преди всеки принт да се прави, което е прекалено.
Аз не разбрах какво Точно се омава при принта ?- на въпроса на питащия/
Gcod-а е еднакъв иа въпросните принтове. Пускам го сутринта, първия принт го прави ок. 5 мин. след като е завършил, пускам 2ри. Той пък нито прилепва, нито нищо.Чистя с изопропилов алкохол, но разлика няма.
Гост - специалист
Напръскай леко леглото с лак за коса, най-висок фактор (По номера са- 5 или 6, малките не вършат работа) ще прилепне втория принт. Щом пускаш да печаташ същото- там, където е бил модела- при отлепянето остава материал и със спирта не успяваш да почистиш добре леглото.
resistbody - майстор
@Гост... не мога да кажа колко часа... не броя, но не помня кога е било.. не че печатам много.. но е преди 6 месеца поне...

@j0rk0s С PLA ли печаташ или АBS/PETG ??
Печата с PLA , ще пробвам с спрей за коса, да видим какво ще се получи.Пак ще пиша.А някой слагал ли е Merlin 1.1.9 firmware на неговата i3 ?
petya_peti - напреднал
пет фев 21, 2020 7:26 pmj0rk0s написа:
Печата с PLA , ще пробвам с спрей за коса, да видим какво ще се получи.Пак ще пиша.А някой слагал ли е Merlin 1.1.9 firmware на неговата i3 ?
Да блокиря форума
STEPER - специалист
пет фев 21, 2020 8:42 pmpetya_peti написа:
пет фев 21, 2020 7:26 pmj0rk0s написа:
Да блокиря форума
:shock: :shock: :? :? :?
STEPER - специалист
вт фев 18, 2020 8:26 pmj0rk0s написа:
Здравей j0rk0s,
Така формулиран въпроса ти ми се струва малко не дотам правилно поставен.
Колегите съфорумци в желанието си да помогнат започват да гадаят къде е причината и какво да се напраави.
Аз например се сещам за 1001 неща отговарящи на този критерий-
"Един принт го прави ОК, следващия след него го омазва до степен... ужас направо "
и не се наемам така еднозначно да отговоря на въпроса но ти предлагам следното.
Скоро попаднах в Интернет на един материал по 3Д принтиране за начинаещи във формат PDF на
руски език. Ако ти имаш желание да се занимаваш с този процес , да се развиваш и да го ползваш не само като за хоби
и не ти е чужд този език,мога да ти го изпратя на лични, за да запознаеш с него и да имаш база на която да стъпиш.
Поздрави
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 98

Тема "3D принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: