Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
cvettomirr - специалист
Ми ще ги снимам след 2-3ч че купих дърва и ги редя. Ще снимам техн и характеристики на лепенките залепени на моторите друго незнам за тях.
dobrev - специалист
cvettomirr написа:
Ми ще ги снимам след 2-3ч че купих дърва и ги редя. Ще снимам техн и характеристики на лепенките залепени на моторите друго незнам за тях.
Снимай и дървата как са наредени, че ще е интересно за останалите форумци :-?
otico - напреднал
От две седмици ровя насам, натам и си търся шпиндел, но изглежда единственото прилично нещо, което може да се вземе от BG е Kress. Въпросът е как се държи той при продължителна работа и има ли достатъчно мощност за обработване на меки метали (дурал, месинг, бронз и т.н.т.). Ако някой собственик на подобна машинка го е отварял може да сподели какви впечатления има от конструкцията (лагери, колко и какви, как са монтирани и такива неща). Не ми се дават 300лв за нещо което няма да ми върши работа или ще умре след два месеца, при условие че с малко отгоре можеш да си вземеш трифазен шпиндел от e-bay контролер и комплект цанги.
mika - специалист
otico написа:
Не ми се дават 300лв за нещо което няма да ми върши работа или ще умре след два месеца, при условие че с малко отгоре можеш да си вземеш трифазен шпиндел от e-bay контролер и комплект цанги.
Щом с "малко отгоре" над 300 лева можеш да вземеш трифазен шпиндел, честотен инвертор и комплект цанги, за какво ти е шумен мотор с четки?
dobrev - специалист
Кой е този трифазен шпиндел от e-bay, контролер и комплект цанги, който можеш да вземеш за малко над триста лева??? И колко малко е малкото над триста лева??? :?:
dobrev - специалист
Дойде време да събера електрониката в кутия. Изпробвана е в пробен монтаж . Сега остава да тръгне и като събран в кутия модул. Малко е широчка кутията, но мисля че е по добре да има място за още модули - модул за четвърта ос, примерно. Компютърното захранване е за 5V за контролера и за 12V за вентилатора.

Прикачен файл

27092012459.jpg в пробен монтаж

Прикачен файл

13102012474.jpg в кутия без окабеляване
velsi - Почетен майстор
otico написа:
Ако някой собственик на подобна машинка го е отварял може да сподели какви впечатления има от конструкцията (лагери, колко и какви, как са монтирани и такива неща).
Не ми се е налагало да го отварям, но пък съм го оставял да работи по 12 часа и повече. Не е имало проблеми до сега.

Прикачен файл

kress 800 FME.jpg
MrMurdjo - майстор
Много прилича на Спаркито по конструкция, но двойните лагери отпред са изключителен плюс.
Позиция 16 от схемата какво е? Въртящо се магнитче?
Ако има електроника за константни обороти, плюсовете стават на квадрат.
velsi - Почетен майстор
Електроника за константни обороти има, а някъде четох, че има тахометричен диск, но не знам как точно е реализиран. Може точно това да е.
otico - напреднал
Добре де, не са малко над 300лв, по-скоро малко над 300$ . Проблемът всъщност е, че никога не съм пазарувал от е-bay и до колкото знам не е много просто (акаунти, paypal, кредитни карти, положителна обратна връзка от продавачи, особено за по-скъпи неща и други подобни), а не успях да намеря кой да ми го поръча, иначе до сега щях да съм купил. Както и да е, това е друга тема на разговор.

Velsi, благодаря за схемата и коментара, 12ч. си е продължителна работа и конструкцията изглежда надеждна. Модела който е 1050W би трябвало да върши работа за моите цели, ще го обмисля. Поздрави на всички.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: