Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrinski - специалист
Това не е моята машина а модела, който следвам. Моята трябва да стане по хубава и в никакъв случай няма да е жълта :-D . Ползвам кухи квадратни тръби 30х30 за водачи. Колко точно ще стане ще видя като направя първите кръгчета и триъгълници :roll:
MrMurdjo - майстор
Първи опит за гравиране с V-образен фрезер. Мисля, че стана доста добре.
Изображение
alien - специалист
dobrinski написа:
Това не е моята машина а модела, който следвам. Моята трябва да стане по хубава и в никакъв случай няма да е жълта :-D . Ползвам кухи квадратни тръби 30х30 за водачи. Колко точно ще стане ще видя като направя първите кръгчета и триъгълници :roll:
и аз ползвам кухи но намерих дебелостенни 3мм ама май са нестандарни щото масово които се продават с този размер са все тънкостенни
dobrinski - специалист
[quote="MrMurdjo"]Първи опит за гравиране с V-образен фрезер. Мисля, че стана доста добре.
Красиво...... Какъв е размера на гравюрата?
MrMurdjo - майстор
18 см диаметър на кръга
MrMurdjo - майстор
И един опит в 3D
МДФ не е най-подходящият материал, но пък е най-безопасният за тънките фрезери :-D
Изображение
marmoz - специалист
Ех като ви гледам как благородно ви завиждам :)
Кога ли ще ми остане време и аз да си врътна 1 CNC :)
Браво на всички,успехи , по-големи и повече машини :)
alien - специалист
MrMurdjo написа:
И един опит в 3D
МДФ не е най-подходящият материал, но пък е най-безопасният за тънките фрезери :-D
Изображение
не е никак безопасен, не знам какво има вътре но яде карбидните инструменти като топъл хляб
MrMurdjo - майстор
Вероятно прекаляваш с оборотите, а захапката е малка и ги прегрява. Само предположение.

Ей го същия аероплан, но върху магнезиева плочка.
Изображение
alien - специалист
MrMurdjo написа:
Вероятно прекаляваш с оборотите, а захапката е малка и ги прегрява. Само предположение.

Ей го същия аероплан, но върху магнезиева плочка.
Изображение
карбидните инструменти не им пречи прегряването, бъркаш ги с бързорежещата стомана, карбидните се изронват или износват, а при мдф износването не идва от прекаляване с оборотите, а от някакви твърди примеси вътре, гледал съм го с лупа, износва се сякаш многократно се е триело в разни твърди частици
ако даден детайл от обикновено дърво можеш да изкараш 100 бройки същия инструмент до същото изхабяване с мдф ще достигнеш само след 10, просто мдф-а има нещо много абразивно вътре, за това фирми които работят редовно мдф си купуват диамантени инструменти, малка диамантена плочка залепена на режещия ръб

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: