ivanj написа:Според мен си вземи едно захранване от лаптоп 19V.И как със захранване от лаптоп ще изкара няколко галванично развързани напрежения?
Или само си пишем без да четем?

pansim написа:A има ли смисъл след като схемата ще се изпълнява с оптрони.ivanj написа:Според мен си вземи едно захранване от лаптоп 19V.И как със захранване от лаптоп ще изкара няколко галванично развързани напрежения?
Или само си пишем без да четем?
Прикачен файл
andro440 написа:Схемата заработи ,но с проблем .За това говорех,пускането на захранването е проблемно. Ако има готови решения мисля ще е по-лесно.
Не се регулира напрежението и е наполовина от това ,което се очаква .при въртене на тримера се мени напрежението на извод /RF/ на TL431,но не достига по голяма стойност от 1.2 волта.
Възможно ли е проблема да е в броя на навивките на трансформатора и понеже делителя /за извод RF/ на TL431 е сметнат за около 16 волта -а това напрежение е наполовина -от там да не може да се променя и да си заработи обратната връзка,която от своя страна да мени изходящото напрежение -дори и с занижени стоиности,както е сега
Прикачен файл:Picture 079.jpg
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: