• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ivanj - специалист
Според мен си вземи едно захранване от лаптоп 19V.
pansim - майстор
ivanj написа:
И как със захранване от лаптоп ще изкара няколко галванично развързани напрежения?
Или само си пишем без да четем? :axe:
andro440 - майстор
Тъкмо се каня да го закача към мрежата ,но ще му дам още 5 минути време живот :? :mrgreen:
Прикачен файл:
Picture 074.jpg
Picture 074.jpg (49.67 KиБ) Видяна 4342 пъти
andro440 - майстор
Схемата заработи ,но с проблем .
Не се регулира напрежението и е наполовина от това ,което се очаква .при въртене на тримера се мени напрежението на извод /RF/ на TL431,но не достига по голяма стойност от 1.2 волта.
Възможно ли е проблема да е в броя на навивките на трансформатора и понеже делителя /за извод RF/ на TL431 е сметнат за около 16 волта -а това напрежение е наполовина -от там да не може да се променя и да си заработи обратната връзка,която от своя страна да мени изходящото напрежение -дори и с занижени стоиности,както е сега
Прикачен файл:
Picture 079.jpg
Picture 079.jpg (52.5 KиБ) Видяна 4308 пъти
ivanj - специалист
pansim написа:
ivanj написа:
И как със захранване от лаптоп ще изкара няколко галванично развързани напрежения?
Или само си пишем без да четем? :axe:
A има ли смисъл след като схемата ще се изпълнява с оптрони.
Последна промяна от ivanj на вт мар 12, 2013 2:17 pm, променено общо 1 път.
pansim - майстор
Първо се пише оПтрони, и второ - да има - в оригиналната схема са използувани две отделни захранвания.
А даже и с оптрони, е желателно да се предвиди по едно захранване на всеки от горните ключове + едно за долните т.е. общо три. Ако искаме и генератора да ни е галванично развързан, трябва още едно и станаха 4 бр галванично развързани захранвания. Надявам се да е ясна ситуацията.

Прикачен файл

ЃЏ33.gif
ЃЏ33.gif (117.05 KиБ) Видяна 4276 пъти
ivanj - специалист
писах от телефона та затова.
ivanj - специалист
andro440 написа:
Схемата заработи ,но с проблем .
Не се регулира напрежението и е наполовина от това ,което се очаква .при въртене на тримера се мени напрежението на извод /RF/ на TL431,но не достига по голяма стойност от 1.2 волта.
Възможно ли е проблема да е в броя на навивките на трансформатора и понеже делителя /за извод RF/ на TL431 е сметнат за около 16 волта -а това напрежение е наполовина -от там да не може да се променя и да си заработи обратната връзка,която от своя страна да мени изходящото напрежение -дори и с занижени стоиности,както е сега
Прикачен файл:
Picture 079.jpg
За това говорех,пускането на захранването е проблемно. Ако има готови решения мисля ще е по-лесно.
pansim - майстор
Ако пускането на захранване с мощност 10 вата Ви затруднява, то няма никакъв смисъл да се опитвате да пуснете заваръчен инвертор с мощност 5 киловата :partyman:
Замислете се... :idea:
nikolaytatarov - специалист
Провери си началата на трансформатора,обикновенно аз там греша.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: