MrMurdjo, имам едно питане. Какви са ти максималния брой стъпки в секунда, на контролерите, които ползваш? И колко стъпки/об са ти моторите? Че съм на финалната права и мисля тия дни да си изпържа творението. 

otico написа:ЗдравеитеМисля, че няма да има проблем. Внимавай в каква поредност подаваш захранването. Първо подавай оперативното /5V/ и след това силовото. Ако ги подаваш в обратен ред гори L298 с лек пукот и силен мирис на изгоряло и се налага купуване на нов чип или цял нов драйвер. Не вади 297 от цокъла. За настройване на тока включи само 5V без двигателя и силовото захранване и регулирай Uref. Дряновци са ограничили Uref до 0,9V, така че повече от 1,8А не можеш за извадиш без преработка
Искам да попитам хората който са по-навътре в електрониката от мен. Ползвам контролерите на за стъпкови мотори от Сириус (дряновската фирма).
http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=169
В момента съм закачил един общ радиатор за трите инегрални схеми (L298) и се чудех дали няма да е проблем. Имам в предвид електрически проблем, нещо да не изгори като са закачени заедно.
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: