• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 103
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
angelfilev - специалист
Монтирах на компютъра PCI Serial & Parallel I/O Card. Драйвера се инсталира нормално и в Device Menager се появи като LPT3.
Може ли някой да ми покаже как да настроя Mach3 ? В момента нямам сигнали. Кой адрес, къде да посоча. LPT1 ми е повреден.
MrMurdjo - майстор
Не съм сигурен дали МАХ вижда повече от 2 порта. От БИОС-а на компютъра, забрани вградения порт да не се вижда от операционната система и после в дивайс менажера на Уиндоус дай новия да е ЛПТ1. Ако Уиндоус сам не го премести. По принцип за номерацията се ползват зададените входни-изходни адреси на порта (по памет LPT1 e на шестайсетични адреси 378-37F).
Ако обаче не тръгне управлението, дори и като първи порт, вероятно може да се дължи на емулацията. Тези карти не са като по-старите с истински хардуер за съответния порт, а са с логически матрици, програмирани да емулират работата на портовете.
nunep - специалист
angelfilev,
виж адреса на PCI картата в Device Menager. Изглежда нещо такова: 0xDF98-0xDF9f
В Mach3 в полето Port #1 въведи първия адрес в следния вид: &HDF98
т.е. махаш 0x и слагаш &H
angelfilev - специалист
MrMurdjo, nunep, благодаря!
Не можах тези дни да се занимавам и ще продължа следващите.
За момента забраних в BIOS LPT1. В Дивайс Менажер се появи само LPT3. Посочих го като LPT1.

nunep, разбирам какво ми пишеш, но незвая къде в Дивайс Менажер, да намеря този адрес. Стигам до Properties\Detais , после?

Ще потърся утре програма-генератор на сигнали за да пробвам без Mach.
marmoz - специалист
Темата е много яка =D> =D> =D>
nunep - специалист
Във филмчето около 7-10 минута е показано как точно се добавя PCI LPT i ot kade se zvema adresa i kak se zapisva v MACH.
http://www.machsupport.com/videos/
dobrinski - специалист
Електронния ми блок вече е напълно готов. Ето и малко снимки.
http://vbox7.com/play:29edf68d53

Прикачен файл

DSC4.JPG
DSC4.JPG (109.54 KиБ) Видяна 4251 пъти

Прикачен файл

DSC3.JPG

Прикачен файл

DSC2.JPG

Прикачен файл

DSC1.JPG
georgi1 - напреднал
Добре изглежда, и аз съм с същия тип контролери но друга платка, и имам лек проблем.
Били казал, какво напрежение подаваш към моторите?
dobrinski - специалист
Пускам 44V на моторите. А какъв е твоя проблем?
georgi1 - напреднал
Проблема е че се получава една аномалия.
При плавно увеличаване и намаляне на оборотите в един определен момент примерно на 100об. в мин. се получава едно претръпване на мотора и губи стъпки.
Мотора е от ехор 60BYGH301B свързан в паралел.
Подавам му 42в 2,5ампера при увеличаване на тока проблема се задълбочава, пробвах с един по маломощен траф на 32в и там изчезва проблема, но не знам дали не се оправя проблема заради маломощния траф.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 103

Тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: