Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrev - специалист
Да се похваля! И аз имам вече работеща машина. Работно поле 640х440мм. Драйвери CW5045. Двигатели 60BYGH301B. Контролер от Сириус - K3AX/OPTO, събран от мен. Цялото управление монтирано в кутия от компютър. Шпиндел - KRESS 800 FME.
Успех на всички ентусиасти в събирането на собствени машини!!!

Прикачен файл

27012013598.jpg под друг ъгъл

Прикачен файл

27012013600.jpg отдолу в дясно е кутията на управлението
otico - напреднал
Ха, много прилича на моята и размерите са почти същите. Честито и със здраве да си я ползваш. Аз моята не съм я пускал от месец. Доста е шумно и съседите мрънкат като работи повече от половин час. Ще търся място където да я сложа.
Здравейте колеги нов съм във форума и съм се заел да правя cnc рутер.Моля ви за малко помощ,понеже не мога да намеря винтове с гайки на добра цена.Става въпрос за Пловдив.Проверих в Хуба но са доста скъпи,ако някой може да помогне ще съм много благодарен :?
Последна промяна от alkapone777 на пон яну 28, 2013 5:24 pm, променено общо 1 път.
dobrinski - специалист
Трапецовидни винтове от Бактрейд. Винт 16х4 е 25 лева метъра. За гайка вземате полиамид и с остатъка от винта се прави метчик. Ако заложиш на 16х4 може да ползваш моя метчик. За СВД не мога да помогна - там цифрите са други. Успех в начинанието :).
Допитах се за Бактрейд и ми казаха че винтовете не били закалени и шлайфани и имали голям луфт.Хубавите винтове стрували около 88,00лв.а за гайката да не говорим от 120лв нагоре.Затова търся по приемлив вариант
Filomatis - специалист
Честито!Изглежда много професионално направена!Какво смяташ да работиш на нея?
4i4kotrevi4ko - специалист
dobrinski написа:
Трапецовидни винтове от Бактрейд. Винт 16х4 е 25 лева метъра.
Ако имаше как, бих занесъл едно парче да му направят анализ на сплавта, и ако се окаже че е същата като тия по 100 лева метъра - уан биг мидъл фингър на някои търговци :finga:
dobrinski - специалист
alkapone777 написа:
Допитах се за Бактрейд и ми казаха че винтовете не били закалени и шлайфани и имали голям луфт.Хубавите винтове стрували около 88,00лв.а за гайката да не говорим от 120лв нагоре.Затова търся по приемлив вариант
Ами затова ще направиш гайката от полиамид.
dobrev - специалист
Filomatis написа:
Честито!Изглежда много професионално направена!Какво смяташ да работиш на нея?
Благодаря! Най вече дърво - различни табели. Пък апетитът идвал с яденето, така че по нататък не се знае... А това че е шумна не ме бърка - живея в къща с огромна ,все още незавършена и доста разхвърляна маза.
tsenkov - специалист
alkapone777 написа:
И какво от това? Купувал съм доста винтове от тях и на фактурата пише СТ 15. Това е мека стомана, която е перфектна за накатяване. При спазена технология са много добри. Правя си тефлонови гаики които се регулират и съм решил проблема. А иначе за хубавите винтове- от ЕХСЕЛОР СВД са по евтини и не са лоши. При всички случаи са по добри от тези винтове.И аз съм от Пловдив така че ако искаш мога да ти покажа винтове,СВД та, гаики и доста други неща.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: