Благодаря за съвета,но с дърво няма да се справя,особено при мисълта,че трябва да са еднакви по тежест за да има баланс.Ще започна с PVC и дължина 1.2м.,а пък впоследствие може би ще я увелича.В моя район скороста на вятъра не е голяма,но пък е поне двеста дни в годината.От петнадесет години съм собсвеник на това място, но рядко има силни или ураганни ветрове.
Благодаря и на mObbiN за съвета.

Благодаря и на mObbiN за съвета.

При тръбата имаш ограничения за да направиш необходимата форма от ф160 перката става доста тясна и са необходими повече на брои перки.Повече на брои перки по труден баланс,а той е задължителен. Оборотите се развиват няма проблем, мощност в изобилие само трябва да решиш как ще пазиш генератора от силни ветрове,защото при 10м/с гледката е страшна.Голям мерак ми е да пробвам с дървени перки.
При тръбата имаш ограничения за да направиш необходимата форма от ф160 перката става доста тясна и са необходими повече на брои перки.Повече на брои перки по труден баланс,а той е задължителен. Оборотите се развиват няма проблем, мощност в изобилие само трябва да решиш как ще пазиш генератора от силни ветрове,защото при 10м/с гледката е страшна.Голям мерак ми е да пробвам с дървени перки.