Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
erolchy - специалист
Някой пробвал ли е с CamWorks или някакви други кам пакети, аз чертая доста добре на solidworks и в момента се мъча да му добавя cam да мога да го ползвам за G-кода, но имам малко въпроси как се прави схемата на рязане в тази програма.. ?
velsi - Почетен майстор
Аз съм пробвал с CamWorks, но не ми хареса. Получи се, но ми се видя сложно за работа и вече не го ползвам. Не мога да те ориентирам с нищо конкретно, защото беше преди повече от година и вече не помня кое как работеше. Другото, което не ми хареса беше, че по-нова версия solidworks не работи с по-стара CamWorks, тоест за да я ползваш трябва да слезеш на по-ниска версия solidworks, което определено не ми хареса.
erolchy - специалист
Да това е много кофти :(
STEPER - специалист
А защо не пробвате SolidCam за SolidWorks?
erolchy - специалист
Ще опитам, благодаря :)
velsi - Почетен майстор
STEPER написа:
А защо не пробвате SolidCam за SolidWorks?
Е, тъй де, аз за него говорех. Объркал съм се явно заради сходството в имената?
STEPER - специалист
MrMurdjo написа:
Изпускането на стъпки при ниска скорост може да е проблем на драйвера, особено ако има функция да намалява тока на мотора при отсъствие на импулси за стъпка. Времето за изчакване може да е твърде малко.
Да.Може и да е така,но може и да е от Mach-а.
В един от торентите по въпроси за Mach3,прочетох следното:
При лошо лечение /кракване/програмата започва да дава ядове-забива,променя настройките
на осите,позицията на машината,лошо работи с плъгените и т.н.
Имайки на пред вид,че един от официалните ключове за разблокирване на Mach3,а именно -
Ivan Todosijevic /а много от Вас работят именно с този ключ/официално е внесен в черния списък на ArtSoft
и е възможно от време на време Mach3 да не работи коректно.
На мен например преди ми се е случвало по време на работа да забие/спре/ и да излезне малко прозорче
на което е изписано лицензния Key.
Какво се пепоръчва в този случай.Ами да се промени името но преди това да се направи следното:
Да поставим на PC-то програмата взета от официалния сайт на производителя.Проверяваме,че всичко работи
коректно с Вашия хардуер /компютър,драйвери,интерфейси и т.н./
Демо версията е напълно работно копие с ограничение само на програмния код до 500 реда.
Ако нещо на този етап не работи правете всичко каквото знаете,ако щете и компа сменете но демото трябва да
заработи нормално и коректно в рамките на 500-те реда и чак тогава копираме лицензията в директорията на Mach-а.
Обикновено - c:\Mach3.Не променяйте пътя.
Откриваме в hex редактор /winHEX,notepad2/ exe файла Mach3.exe и намираме в него "Ivan Todosijevic".Има го на 2 места.
Променяме и на двете места някаква буква,например "Ivan Todosijev7c".Тук i е заменена на 7.Броя на знаците
трябва да остане същият.Важното е името да се промени за да не може да се сравнява с това което е записано в софта.
Съхраняваме файла и Woala.
Аз преди време разполагах с Key-генератор с който си направих нов лицензен файл с моето име,но така или иначе
не можах сега да го намеря из дебрите на твърдите дискове.
На някой може и да е полезна тази информация. :wink:
Поздрави
menka - напреднал
Останаха ми излишни два броя NEMA17 - ако някой има интерес да ми пише на лс.

NEMA 17 Stepper Motor
Model 17HS19-1684S
Frame size 42 x 42mm - NEMA 17
1.8 degree step angle
Length 47mm
Holding torque 44 N.cm (4.4kg.cm, 62oz.in)
Voltage 2.8V
Current/Phase 1.68A
Resistance/Phase 1.65ohm
Inductance/Phase 2.8mH
Inertia 68g.cm
Bipolar, 4-wire
Weight 0.35kg
Здравейте на всички. От скоро имам cnc рутер. Благодарение на форума машината заработи, но относно управлението съм доста зле.
Въпросът ми е : Има ли място в България където мога да изкарам курс за работа с Mach 3 ???
Благодаря предварително !!!
erolchy - специалист
За тази програма няма, единствено някой който я знае добре, ако има желание може да ви научи, иначе има курсове за други CAD/CAM продукти в ТУ-София.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: