Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
erolchy - специалист
Здравейте, може ли някой да даде идея как да сваля малко с тружка от един съчмен винт. При първият ми опит пробвах нож със споена пластина от волфрамов карбит и нещо и ножа и винта се хабяха еднакво. Други идеи?
alien - специалист
:-D яко а?
много са корави, или откаляваш края, или сваляш малко на шмиргел или ъглошлайв, или сваляш ножа, точиш го и продължаваш :)
имай на предвид че дори подпряно с център и стегнато здраво в струга, пак става ексцентрично
причината е че като изстържеш навивките, детайла изглежда цилиндричен, но има закалена спирала на повърхността, докато не свалиш и тази спирала на струга все криво ще върви
другия вариант да го занесеш някъде на шлайф
bdimov - специалист
alien написа:
другия вариант да го занесеш някъде на шлайф
Това е варианта :partyman: Някога моите винтове ги носих на шлайф станаха без грешка. :)
erolchy - специалист
Някакви идеи за шлайф във София ?
erolchy - специалист
Да това с откаляването съм си го мислил, но се страхувах да не се изкриви. Щом го правят, значи няма проблем иначе и аз имам един индукционен нагревател, но не знам дали ще ми стигне мощността 10мм съм нагрявал.
Р.Пенев - напреднал
Здравейте съфорумници,днес пристигнаха основните части за рутера и се надявам скоро да мога да покажа малко напредък. А за да поддържам интереса ето една снимка :)
Изображение
Нов съм във форума Имам няколко въпроса може и да са банални. Реших да възстановя една мини фреза произведена в България най вероятно в началото на демокрацията. Някога е имало някакво управление, но в момента са останали само стъпковите мотори, произведени от ЗАЕ Пловдив СДХ 1.8/2 на 5 волта. От Сириус си купих контролери и драйвери. Въпроса ми е ако някой знае колко ампера са моторите за до регулирам подавания ток. И как мога да разбера дали контролерите и драйвера работят без да ги свържа с компа. Четох в предните постове че ги захранват с 30 волта. За тестове компютърно захранване ще свършили работа при условие че ще захранвам мотора отделно.
mika - специалист
tays, измерете съпротивлението на една намотка и като разделите тези 5V с резултата (в омове), ще получите тока. I=U/R
skat - специалист
tays написа:
... И как мога да разбера дали контролерите и драйвера работят без да ги свържа с компа. Четох в предните постове че ги захранват с 30 волта. За тестове компютърно захранване ще свършили работа при условие че ще захранвам мотора отделно.
Този въпрос не е зададен вярно или аз не мога да го разбера. По принцип двигателят се захранва от драйвера, какво значи моторът да се захранва отделно?
Колкото до тест без връзка с компютъра, един генератор на импулси на входа за step и 5V на dir според мен би трябвало да свършат работа.
А иначе за тестове аз съм ползвал захранване от PC, но ми е интересно какво ще кажат и другите от форума

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: