• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Тани - модератор
Както казах, вече си взех пуканките и седнах на първия ред! Каквото имах да казвам, за мощността и диаметъра на диска, го казах поне по няколко пъти по различен начин. Щом трима са ти казали, че ще стане, значи бъркам - нали те са повече!
Линка към продавалника не работи! Помисли си колко ще ти е широк плота и това ще ти е дължината на вала. Като се има предвид дължината на двигателя ти, няма вариант за малък плот, така, че и проблема късата ос ти отпада!
monster18 - специалист
Колеги ,преди малко поставката я занесох на един познат заварчик довечера ще е готова ;) така последното решение е че ще слагам ОС ;) във понеделник се надявам да взема оста от вторични :) утре ще кача снимки как ще изглежда долу горе машината ;)дори вече има и 2 ремъка да има има резервен :Д
gogo7777 - майстор
Добре бе колега вчера питах трима човека още и тримата казаха че мотора става само ти казваш че не става
Ако ме слагаш и мене в тия тримата, значи не си ме разбрал. Мотора ти е слаб за целта. Илчо спомена за някакви мощности на неговите машини, но те са трифазни. Мощностите при ръчните циркуляри също са подвеждащи, там двигателите са четкови. Тани ти даде линк към тема, но.....ти пак имаш въпроси.

Виж сега........Ос от вторичн може да вземеш, ама после я занеси да я качат на струг (задължително между два центъра) и да кажат дали е читава. За моторите......за диск 125мм (макс. 150) може да се пробваш с твоя (макар, че рискуваш да го изгориш), за 230мм и нагоре (ама не много нагоре) си трябва поне 1,5 kW (според мен 2,2 е екстра) монофазен асинхронен двигател. ДЕБЕЛИНАТА НА ОСТА ТРЯБВА ДА Е СЪОБРАЗЕНА С МАКСИМАЛНИЯ ДИАМЕТЪР НА ДИСКА, КОЙТО СМЯТАШ ДА ИЗПОЛЗВАШ. ОБОРОТИТЕ НА ВАЛА СЪЩО.
nikolson - майстор
Ето един "заводски" китаец http://www.einhell.com/com_en/shop/4862 ... -1221.html
Двегател 1.2 кВт, диск 210 мм, макс. дебелина 48мм.
gogo7777 - майстор
1,2 kW, ама е с колекторен двигател.
monster18 - специалист
Каква е тази ос бе колеги отидох на вторични и оня вика 35 лева :D надявам се че на село ще намеря някоя ос !! иначе не ми се дават толкова пари ;)
gogo7777 - майстор
Както си тръгнал май циркуляр няма да направиш. Освен ако във вторичните суровини нямат готови. :-D .
nikolson - майстор
monster18 написа:
Каква е тази ос бе колеги отидох на вторични и оня вика 35 лева :D надявам се че на село ще намеря някоя ос !! иначе не ми се дават толкова пари ;)
Колега, има една приказка, "със стиснати кълки деца не се раждат". :-D Като ти кажат ос, не е само парче желязо. Има лагери, черупки с пети. Ако намериш "на село", кажи го, да знаем да търсим...Няма начин, хем х*я в п**ката, хем душата в рая.
Да не се засегнеш, ей. :partyman:
П.П. Успех!
monster18 - специалист
Не не се обиждам спокойно :D .Няма да търсим ос, ще видите резултата накрая ;)
Тани - модератор
Ще се радваме, ако ни изненадаш! Пожелавам ти успех в борбата с физичните закони. Имай предвид, че тях с рушвет не можеш да ги прекрачиш :!: :wink:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Малък циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: