Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
cvettomirr - специалист
моторите са 6A 8.7nm, винт 20mm направляващи 20mm, за райдер е ясно, че не е марка.
cvettomirr - специалист
Но за първо време мисля да закача оберфреза за шпиндел. Мога и по-скъпа да взема, но иска да е над 1500 вата. Мисълта ми е да монтирам оберфреза вместо скъпите шпиндели по 800 лева и нагоре. Аз мисля, че ще стане с оберфреза.
MrMurdjo - майстор
Я да попитам кой друг е ползвал винтове с трапецовидна резба 14х4 от Явор?
Имате ли впечатления за точността на стъпката им?
Аз започнах да тествам новата си конструкция и излиза, че стъпката е 3.995 - 3.998 мм. На пръвпоглед не е много, но на по-дълъг ход вече дава чувствителна грешка. Например при мен са 100 оборота за 400 мм. 100 х 0.005 = 0.5 мм грешка за 400 мм.
Оправя се, като в Мах3 се въведе брой стъпки за милиметър не цяло число, но малко ме дразни това, защото се намесва работа със закръгления в управляващия софтуер.

А, и още нещо. Като си купувате направляващи тип BR - цилиндрични върху опора - непременно проверете затягането на винтовете, които държат пръта към основата. Наложи ми се да свалям вече монтирана и регулирана направляваща, защото прътът играеше леко странично, но го установих, едва когато всичко бе монтирано и задвижено.
erolchy - специалист
cvettomirr написа:
моторите са 6A 8.7nm, винт 20mm направляващи 20mm, за райдер е ясно, че не е марка.
Щом са по 6А мисля че ще стане. Другото което е, ако другия колега е прав което най-вероятно е така като си купуваш фрезата някъде по етикета или в характеристиката пише на какъв работен режим работи и колко му е продължителността. За съжаление не помня съкращенията на различните прекъснати режими но можеш да го познаеш по това че ще пише примерно някакви две букви и след тях примерно 10мин. Което ще рече работи по този режим с продължителност на работа 10мин и така може адекватно да прецениш как да работиш с фрезата.
dobrev - специалист
cvettomirr написа:
Но за първо време мисля да закача оберфреза за шпиндел. Мога и по-скъпа да взема, но иска да е над 1500 вата. Мисълта ми е да монтирам оберфреза вместо скъпите шпиндели по 800 лева и нагоре. Аз мисля, че ще стане с оберфреза.
А защо не KRESS 1050 FME-1, струващ 349лв. и предназначен точно за продължителна работа и голямо натоварване. http://toolsbg.com/store/index.php?rout ... uct_id=487. Плюс е и по-широките граници на регулиране на оборотите. И още няколко екстри:
- Стоманен фланец на двигателя с двойно лагеруване

- Блокировка на шпиндела

- Пълновълнова електроника и предварителен избор на оборотите

- Изключващи четки

- Сертификат за липса на радиално биене

- 3 години гаранция

- Страна на произход - Германия
cvettomirr - специалист
dobrev v ebay ima spundel + invertor 1.5kw za 180 paunda makar 4e e kitaiski hte e v pati po dobre ot kressa
edesign - специалист
нищо лично но досега скъпо и лошо съм видял, но хубаво и евтино никога.
Крес е несравнимо по-добър вариант от какъвто и да е 'К' боклук
mika - специалист
edesign, сравнението ви на KRESS 1050 с 1500W китайски шпинделен мотор с честотен инвертор от собствен опит ли го правите, или е само житейска философия? Питам не за друго, а защото съм работил и с двата и мнението ми е противоположно на вашето.
dobrev - специалист
За да не ме разбирате неправилно KRESS-а го дадох като алтернатива на оберфрезата, не като алтернатива на шпиндел с управление. За работа с шпиндел нямам наблюдение. Разгледах офертите за китайски шпиндели и препоръчвам да се внимава с цената на доставката.
dobrinski - специалист
Давам още един глас за Kress 1050. И аз минах през оберфреза - имах я налична и работи в интерес на истината три месеца при слабо натоварване. Съответно през това време сменях лагери, четки....... . В момента в който я натоварих и се скапа безвъзвратно. Купих нова оберфреза с две години гаранция, развали се на втория ден и то при три часова работа. Вече трета седмица е в сервиза. През това време прежалих 309 лева за KRESS 1050 от същия сайт. Никаква прилика с работата на оберфрезата. При 10 часа работа е студен като смъртта.
Само да отбележа, че в Холандия същия Крес е 126 евро.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: