моторите са 6A 8.7nm, винт 20mm направляващи 20mm, за райдер е ясно, че не е марка.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
cvettomirr
- специалист
5467 мнения в "CNC машина гравьор"
cvettomirr
- специалист
Но за първо време мисля да закача оберфреза за шпиндел. Мога и по-скъпа да взема, но иска да е над 1500 вата. Мисълта ми е да монтирам оберфреза вместо скъпите шпиндели по 800 лева и нагоре. Аз мисля, че ще стане с оберфреза.
MrMurdjo
- майстор
Я да попитам кой друг е ползвал винтове с трапецовидна резба 14х4 от Явор?
Имате ли впечатления за точността на стъпката им?
Аз започнах да тествам новата си конструкция и излиза, че стъпката е 3.995 - 3.998 мм. На пръвпоглед не е много, но на по-дълъг ход вече дава чувствителна грешка. Например при мен са 100 оборота за 400 мм. 100 х 0.005 = 0.5 мм грешка за 400 мм.
Оправя се, като в Мах3 се въведе брой стъпки за милиметър не цяло число, но малко ме дразни това, защото се намесва работа със закръгления в управляващия софтуер.
А, и още нещо. Като си купувате направляващи тип BR - цилиндрични върху опора - непременно проверете затягането на винтовете, които държат пръта към основата. Наложи ми се да свалям вече монтирана и регулирана направляваща, защото прътът играеше леко странично, но го установих, едва когато всичко бе монтирано и задвижено.
Имате ли впечатления за точността на стъпката им?
Аз започнах да тествам новата си конструкция и излиза, че стъпката е 3.995 - 3.998 мм. На пръвпоглед не е много, но на по-дълъг ход вече дава чувствителна грешка. Например при мен са 100 оборота за 400 мм. 100 х 0.005 = 0.5 мм грешка за 400 мм.
Оправя се, като в Мах3 се въведе брой стъпки за милиметър не цяло число, но малко ме дразни това, защото се намесва работа със закръгления в управляващия софтуер.
А, и още нещо. Като си купувате направляващи тип BR - цилиндрични върху опора - непременно проверете затягането на винтовете, които държат пръта към основата. Наложи ми се да свалям вече монтирана и регулирана направляваща, защото прътът играеше леко странично, но го установих, едва когато всичко бе монтирано и задвижено.
erolchy
- специалист
cvettomirr написа:моторите са 6A 8.7nm, винт 20mm направляващи 20mm, за райдер е ясно, че не е марка.Щом са по 6А мисля че ще стане. Другото което е, ако другия колега е прав което най-вероятно е така като си купуваш фрезата някъде по етикета или в характеристиката пише на какъв работен режим работи и колко му е продължителността. За съжаление не помня съкращенията на различните прекъснати режими но можеш да го познаеш по това че ще пише примерно някакви две букви и след тях примерно 10мин. Което ще рече работи по този режим с продължителност на работа 10мин и така може адекватно да прецениш как да работиш с фрезата.
dobrev
- специалист
cvettomirr написа:Но за първо време мисля да закача оберфреза за шпиндел. Мога и по-скъпа да взема, но иска да е над 1500 вата. Мисълта ми е да монтирам оберфреза вместо скъпите шпиндели по 800 лева и нагоре. Аз мисля, че ще стане с оберфреза.А защо не KRESS 1050 FME-1, струващ 349лв. и предназначен точно за продължителна работа и голямо натоварване. http://toolsbg.com/store/index.php?rout ... uct_id=487. Плюс е и по-широките граници на регулиране на оборотите. И още няколко екстри:
- Стоманен фланец на двигателя с двойно лагеруване
- Блокировка на шпиндела
- Пълновълнова електроника и предварителен избор на оборотите
- Изключващи четки
- Сертификат за липса на радиално биене
- 3 години гаранция
- Страна на произход - Германия
cvettomirr
- специалист
dobrev v ebay ima spundel + invertor 1.5kw za 180 paunda makar 4e e kitaiski hte e v pati po dobre ot kressa
dobrinski
- специалист
Давам още един глас за Kress 1050. И аз минах през оберфреза - имах я налична и работи в интерес на истината три месеца при слабо натоварване. Съответно през това време сменях лагери, четки....... . В момента в който я натоварих и се скапа безвъзвратно. Купих нова оберфреза с две години гаранция, развали се на втория ден и то при три часова работа. Вече трета седмица е в сервиза. През това време прежалих 309 лева за KRESS 1050 от същия сайт. Никаква прилика с работата на оберфрезата. При 10 часа работа е студен като смъртта.
Само да отбележа, че в Холандия същия Крес е 126 евро.
Само да отбележа, че в Холандия същия Крес е 126 евро.
Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература