Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Balabanov - специалист
Ето снимка от основната конструкция, която ще събера в събота:

Изображение

Никой ли не е пазарувал алуминиеви плочи :ka:
Balabanov - специалист
Относно ремъка:
В работата бяха разглобили един "Мултикам" за смяна на ремъци той е с ремък по Y и X направи ми впечатление, че зъбните колела са от полиамид а този рутер си е сериозно товарно магаре колегата го надува здраво. Идеята ми е че може да си отрежеш зъбно колело каквото си пожелаеш и така да компенсираш, вместо да слепваш ремъци, което според мен е по нерентабилно.
Полиамида си е техническа пластмаса и е изключително здрав материал :) в работата имаше един лист с дебелина 20мм съответно се намира по нашите равнини.
edesign - специалист
Стоилов е най-големият склад за метали в БГ дори да има другаде алуминии цените ще са по-високи. По принцип не съм и виждал другаде да продават и аз съм купувал само от Стоилов
STEPER - специалист
Balabanov написа:
Относно ремъка:
Идеята ми е че може да си отрежеш зъбно колело каквото си пожелаеш и така да компенсираш, вместо да слепваш ремъци, което според мен е по нерентабилно.
Полиамида си е техническа пластмаса и е изключително здрав материал :) в работата имаше един лист с дебелина 20мм съответно се намира по нашите равнини.
Balabanov,
Не мога да схвана идеята да заменя наличието на ремък със зъбно колело
и какво да компенсирам с него:?
MrMurdjo - майстор
Предполагам, има предвид ремъчна шайба с диаметър и брой зъби, които да паснат на ремък със стандартна дължина.
STEPER - специалист
О не.:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Аз имам зъбен ремък на метър - 6 мм. широк и 2 мм. стъпка.
Зъбни колела за него си имам :wink:

Прикачен файл

images 1.jpg
images 1.jpg (9.72 KиБ) Видяна 3960 пъти

Прикачен файл

images 2.jpg
images 2.jpg (6.99 KиБ) Видяна 3960 пъти
erolchy - специалист
Колко ти е радиуса на зъбното колело?
STEPER - специалист
erolchy написа:
Колко ти е радиуса на зъбното колело?
Външен габаритен размер фи=16 мм.
На самите зъби /външен диаметър/ фи-12 мм.
Дано съм ясен :)

Прикачен файл

Image.jpg
Image.jpg (5.73 KиБ) Видяна 3942 пъти
Balabanov - специалист
MrMurdjo написа:
Предполагам, има предвид ремъчна шайба с диаметър и брой зъби, които да паснат на ремък със стандартна дължина.
Точно така.

За това сега при изграждането на моята колаборация от купчина алуминий гледам да е с възможно по достъпни и стандартни части, модулна конструкция с цел надграждане и без сложни механични възли. По този начин човек си спестява купчина ядове и неприятности.
marian2784 - напреднал
Пробвай да го съединиш разцепвайки го на 2 равни части по дългина (дължината трябва да е по-голяма от броя зъби, които едновременно контактуват със най-голямото з.колело)след това го полагаш върху голямо з. колело и върху плоската част залепяш подходяща лепенка.Това ми идва на ум,но доколкото съм чувам решение на пазара няма.Успех

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: