Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
erolchy - специалист
Мислех си да го среже на зъб като на снимката и да ги залепиш веднъж странично и после с едно тънко и еластично парче от зад където не са зъбите. Не знам дали става ясно, но това е единственото което ми идва на ум..., или пък просто да залепиш челно едно за друго, има едни лепила за пластмаса които проникват в дълбочина и се сливат, но не знам от какъв материал е ремъка ако е гума би трябвало да стане...

Прикачен файл

Без име.png
Без име.png (6.46 KиБ) Видяна 3457 пъти
Balabanov - специалист
Да не забравяме, че ще е под опън ремъка се разтяга.
От тук стигаме до извода, че материала от който е направен ремъка има даден коефициент на разтягане а лепилото също има коефициент на разтягане при всяко едно положение ще е различен от този на ремъка.
Мисля че сами можете да предположите какво в последствие ще се получи ако е само слепен.
Ремък се купува затворен не се лепи но нищо не пречи човек сам де се обеди в това, а отворен ремък се използва за други приложения. Въпроса не опира до това къде да е снадката а в това колко здраво ще стане тя.

П. П.
Какво ще носи тоя ремък?
STEPER - специалист
Balabanov написа:
Ремък се купува затворен не се лепи .....
Не е проблем да се закупи,но не се предлага такъв/поне аз нямам успех в търсенето/,
и не бих тръгнал да се занимавам с подобна дейност ако имаше такава възможност.
Нo все пак благодаря за споделените идей
Поздрави
dobrinski - специалист
http://bultech-bg.com/files/uploads/125 ... _Alpha.pdf

Предполагам, че ти трябва T5. Има голямо разнообразие от дължини. Аз мога да помогна /имам налични/ с Т5 280, 410, 420, 455, 620, 750DL, 860, 940 /може би и други дължини но рано сутринта не ми се рови :)/. При положение, че твоята дължина не пасва на тези от каталога се слага обтегач /конструкцията трябва да го позволява/.
Поздрави и успех!
MrMurdjo - майстор
Технокон http://technocon.biz/1939/items/categoryId/556
също предлагат голям избор ремъци. Режат ги от ръкав с ширина по желание на клиента.
Аз лично не съм купувал (все още не ми е трябвал), но съм пращал там хора, които си купиха подходящи за задвижване на някакъв електроинструмент. Бяха някакви къси ремъчета Т5.
erolchy - специалист
Ако си купуваш нов и няма твоят размер вземи малко по голям и му служи обтегач и ще си решиш проблема...
Balabanov - специалист
Това и на мен ми се струва най-разумно.

Аз стигнах до управлението, всичко ми е ясно относно настройките в "Мача" но не ми е ясно какво управление да си закупя. От управление визирам контролера, стъпковите мотори, драйверите и захранването за тях. Решил съм да си закупя комплект но не знам какъв.
Какво мислите за това:
http://www.ebay.de/itm/German-ship-Prom ... 4177ef44d1
Ако някой има някакви впечатления от закупен подобен комплект моля нека да сподели своите впечатления. На мен ми трябва нещо по якичко и гледам моторите да не са под 5 ампера защото един мотор ще мъкне X, съответно сета ще е от 3 мотора.
Благодаря предварително.
edesign - специалист
аз с MACH лично никога няма да работя, защото LPTто ми е голям проблем и си използвам контролери през USB.
Също не ми е ясно защо наричате платката с оптрони "контролер" - тази дума означава, че там има някакъв контролер, нещо интелигентно, а то има само жици, оптрони и буфери.
Също и за захранването за мотори 60BYGH301B с номинален ток 2,1А в сериен режим за 3 бройки едно захранване на 24V 2,5А e напълно достатъчно, защото обикновено се вземат захранвания от няколкостотин вата с неясен произход и естествено ниско качество.
Затова захранване бих ти препоръчал Meanwell - в БГ ги има в магазина на Унител (София Шипченски проход)- за този модел около 35лв;
Мотори, драйвери и платки за MACH добро качество цена в БГ - exoror
Също в БГ има и контролери на USB, но линк към тях няма да дам защото всички ще скокнат "РЕКЛАМААААА" :-D то така е българите се пазим един друг :-D
Та искам да кажа, че с малко обикаляне по магазините в софия ще си събереш и тук комплекта на същата цена само че в лева, като ще получиш фактура, support, гаранция и ще подпомогнеш БГ производителя.
dobrev - специалист
STEPER написа:
Balabanov написа:
Ремък се купува затворен не се лепи .....
Не е проблем да се закупи,но не се предлага такъв/поне аз нямам успех в търсенето/,
и не бих тръгнал да се занимавам с подобна дейност ако имаше такава възможност.
Нo все пак благодаря за споделените идей
Поздрави
Смени и ремъка и зъбните колела със стандартни и си решаваш проблема. В Турция съм виждал съединен зъбен ремък. Двете части бяха срязани клиновидно, гледано от плоската страна и съединени по някакъв начин с метални нишки. Направо ме разбиха с технология. Цената на един зъбен ремък широк 10мм, дълъг 300мм със стъпка Т5 в Хенди е 8лв. без ДДС!!!
dobrev - специалист
Balabanov написа:
Това и на мен ми се струва най-разумно.
Аз стигнах до управлението, всичко ми е ясно относно настройките в "Мача" но не ми е ясно какво управление да си закупя. От управление визирам контролера, стъпковите мотори, драйверите и захранването за тях. Решил съм да си закупя комплект но не знам какъв.
Какво мислите за това:
.
Погледни в EXOROR - там имат всички, което ти е нужно! Не е желателно цялото управлиение да е на една платка. Защо? - вече е обсъждано във форума.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: