• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brad4edat - специалист
За кухненско осветление ти трябва мощна лента!
5630
3014
5050
Най-добре 5630, най-ярка е и е с най-високо CRI почти 85-90!!!
Задължително се лепи на алуминиев профил!!!!!
Има специални профили за LED!
Tiger - специалист
Лепи се на профил за охлаждане - ОК. Но какво представлява този профил - само се залепва лентата или лентата се пъха в профила? В смисъл слагали ли сте нещо пред диодите да се скрият (виждал съм такива профили), или светещата им част остава гола?
brad4edat - специалист
Профилите са със специална форма П-образна, като лентата се лепи вътре в дъното и после профила се затваря със спепиално матово капаче! Профила си има каналчета за капачето, идва си наглобен с капачето.
Язък, че нямам снимка на моята кухня с диодното, пък сам я опаковал цялата сега, че ще боядисвам.
Tiger - специалист
Виждал съм от далеч профила, но и идея си нямах как се сглобява и се чудех дали директно ги лепите (понеже под шкафа няма да се вижда много) или ги слагате в профил (все пак като си седнал се вижда). Друг въпрос е и охлаждането
dadko - майстор
Не е трудно да се намери такъв профил.
Цък
ESPACE - майстор
5050 или 3014 не слагай. Ако искаш осветеност сложи си 5630. В един комшия съм виждал 5050 влагозащитена лепната директно и си работи. Обаче светлината ми идва една синкава и не ми харесва. Аз имам в къщи осветление с 5630 - много по добре свети.
fox_vt - майстор
Че какво и е на 5050 не е слаба с такава съм и за плотово осветление е супер,в края на краищата това осветление не е основно и осветява само 50 санта надолу плота,няма да бродирате я.Иначе на питането аз съм с този модел профил за лента 5050 Профил
Лентата се лепи вътре отгоре влиза дифузното капаче,самия профил се закрепва със скоби клик-клик които се захващат към шкафа с видии.За краищата си има и капачета.
Ето и как свети лента 5050 без да е включено основното осветление
Прикачен файл:
20131010_195432.jpg
20131010_195432.jpg (95.38 KиБ) Видяна 2168 пъти
dtmf - специалист
Синкавия цвят няма отношение към размера да светодиода. Има си студено бяло, топло бяло и т.н. , трябва да се уточнява още при покупката.
ESPACE - майстор
И двете са студено бяло 6000К, ама 5050 осезаемо синее. И свети по малко при идентична консумация.
brad4edat - специалист
Момци, стига сте се карали и спорили! И оранжево бяло да е, все тая! Най важния фактор на една диодна лента, за да не ви дразни очите и цветовете да са реални е CRI!!!!
Единствено лента с диод 5630 достига CRI 85-90!!! Слънцето е CRI 95 и нагорце до 100. Нашите очи са еволюирали за слънчева светлина, за това когато сложиме дори диоди с 4000K-5000К уж излъчвания цвят да е като естествения дневен, ама усещаме, че нещо не е точно в нормите, и имено това нещо което ни убягва е CRI. Повечето диоди и ленти са с CRI65-75, което е доста далече от слънчевите стойности!

По магазините за осветления дори не са слушали за Lumen-и, пък за CRI на диодите да не говориме! :lol:

Лента 5050, си свети доста добре, като сила!
Лента 3014 120led/m свети още по-силно!
Имам купища диодно осветление в новия ми апартамент, реализирано с различни ленти и диоди според нуждите и ви го казвам от опит, не на изуст.
Метър и 20см. 3014 лента в такъв въпросен профил под горните ми кухненски шкавчета, прави ден на плота! Други типове нормални лампи или пури, просто светят смешно и нелепо спрямо нея!

Понеже все още не съм завършил всичко, остват ми и плафоните, ще довърша осветленията с лента 5630! Защото е още по ярка и още по-добре пресъзвава цветовете CRI. До преди година, когато започнах ремонта, тази лента още беше съвсем нова и трудно се намираше, за това съм с 5050RGB лента за основно осветление на цялата баня (обикаля по ъглите на целия таван), 3014 лента по кухнята и 3528RGB в декоративните окачени тавани (тя не нагрява и не и трябва профил за охлаждане, лепиш си директно на картона).

За това който иска максимална светлина и реални цветове - 5630лента, с максимален брой диоди на метър.
За декоративни осветления без да се задълбочавате с охлаждания е добра лента с 3528 типа диоди.

Абе то си е цяла лудница с тия разновидности на лентите.
Профилите които се слагат над кухненските плотове са специални, като се правят канали за тях в плоскостите на горните шкафове и накрая всичко се скрива и изглежда културно, и красиво, независимо къде и как се търкаляте из стаята.

Моят профил над кухненския плот е - Изображение
:-D

Не взимайте тясни и дълбоки профили, защото "затапят" лентата и се губи много от светлината!
Последна промяна от brad4edat на съб дек 06, 2014 11:01 am, променено общо 3 пъти.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: