Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrev - специалист
cvettomirr написа:
Eто и малко снимки на моите части за машината.
Имам някои неяснотии за което се надявам на вашата помощ. Относно драйвера отстрани има едни джъмпери и незнам те трябва ли да се местят в какво положение трябва да бъдат. Как да свържа моторите паралелно и какъв модел и от къде да закупя limit switch датчици. От утре започвам шасито и така по етапно. Чакам и шпиндела да пристигне до няколко дни от Англия. Моторите са си тежки към 4,5кг са 5,6А 8,7nm - 4 бр.
Към този драйвер няма да можеш да включиш два мотора паралелно, защото моторът е с ток 5.6А, а максималния ток на драйвера също е 5.6А. Ще трябва да ползваш за всеки мотор отделен драйвер с еднакви настройки и общо за двата драйвера управление.
Първите три джъмпера определят тока на дрйвера / при твоите мотори трябва да са OFF /.
Четвъртият определя тока на задържане в спряло положение / зависи от тежеста на конструкцията /
Останалите четири определят микростъпката или на колко ще се дели всеки такт подаван на драйвера. Положението им се опрадаля съгласно таблицата
Microstep&Current от -
http://www.osmtec.com/stepper_motor_driver_dm860.htm
Ако качиш схема на контролера или точния му модел можем да помогнем със схемата на свързване :?:
cvettomirr - специалист
Ами аз имам 4 драйвера 4 мотора 4 захранвания и 1 контролер. В кашона от ибей, всичко пристигна перфектно опаковано, само че нямаше никакви схеми и т.н.
Ето това е линка http://www.ebay.co.uk/itm/4Axis-Nema-34 ... 27c57d3f9a. В него пише модела на контролера. :axe: :axe: Сега се чудя в каква кутия да събирам и монтирам захранванията, драйверите и контролера - приемам идеи.
mika - специалист
cvettomirr, аз съм сложил електрониката за управлението в метално табло за открит монтаж IP54. Продават се в специализираните магазини за електроматериали.
Balabanov - специалист
Еха дядо Коледа дойде при вас а моя закъснява. Аз чакам 3 броя Nema 34 с 3 броя захранвания и 3 броя драйвера и управляващия модул от Longs-motor китай за скромната сума от 714лв с доставката. Само дето ще пристигнат м-у 9 и 24 Януари. :rolleyes:

Колега @cvettomirr я кажи впечатления от комплекта.
Относно маркуча заповядай:
http://prodavalnik.com/gvkav-val-za-ohl ... -i29428955
dobrev - специалист
cvettomirr написа:
Сега се чудя в каква кутия да събирам и монтирам захранванията, драйверите и контролера - приемам идеи.
При мен управлението е в стара кутия от компютър, но не виждам как ще вкараш вътре четирите захранвания. Металното табло за открит монтаж е много добро решение. Нареждаш всичките елементи на един плот, оставяш място за охлаждане между тях, решаваш колко, какви и къде да монтираш вентилаторите за охлаждане, къде ще прокараш кабелите за свързване между отделните блокове и ще добиеш представа колко голяма кутия да вземеш :bulb: . Не забравяй и размера на елементите във височина, че да не остане кутията отворена :? .

Прикачен файл

17112012508.jpg
Balabanov - специалист
Не забравяйте за охлаждането на карантийката в кутията! Аз съм решил да си направя кутията от 3мм алуминиева ламарина по мой си размер с два вентилатора един да вкарва въздух а другия да изскарва въздуха от кутията, като таблото ще е прикрепено към кутията.

Колега @dobrev за какво ползваш компютърното захранване от снимката?
Последна промяна от Balabanov на пет дек 27, 2013 9:19 pm, променено общо 1 път.
dobrev - специалист
Според мен е по удачно два вентилатора да вкарват и места с отвори или решетка откъдето да излиза въздуха. Контролерът се оказа една енигма. Няма нищо в сайта освен пиновете на 25pin конектор. Дано някой да може да помогне повече, иначе ще трябват снимки отгоре на контролера и малко размисъл.
dobrev - специалист
Balabanov написа:
Не забравяйте за охлаждането на карантийката в кутията! Аз съм решил да си направя кутията от 3мм алуминиева ламарина по мой си размер с два вентилатора един да вкарва въздух а другия да изскарва въздуха от кутията, като таблото ще е прикрепено към кутията.

Колега @dobrev за какво ползваш компютърното захранване от снимката?
От него захранвам с 5V - контролера, с 12V - осветлението на шпиндела и вентилатора на кутията и в бъдещ вариант - индуктивните датчици за HOME.
Balabanov - специалист
Защо не си взел ток от другото захранване.
За инфо стабилизатор 78XX
Ако ХХ е 09 е за 9 волта и по тая логига имаме 7812-12 волта, 7805-5 волта. Според техническите харектеристики имат защита за късо и след тях носят до 1А стабилизиран ток. На входа може тока да е до 35 волта.
Начин на свързване:
Изображение
ig_ivanov - специалист
Големи толинни загуби има това нещо при високо входно напрежение. И голям радиатор ще му трябва.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: