Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrev - специалист
Balabanov написа:
Нужни са ти променлив 12V, става с 15V а защо не с 18V (не повече от 5лв за качествен българси трансформатор) и няма да грее защото КОНСУМАЦИЯТА Е МИНИМАЛНА доста под 0.2А!!! Това цялото нещо се прави без платка и излиза 20мин труд и 10лв барабар със штепсела.
Дори не е нужен радиатор в случая :)
УБЕДИ МЕ НАПЪЛНО! 7805 Е СТАБИЛИЗАТОРА! =D>
nikolovvd - майстор
Ех да можеше да се върна за час само 25 години назад и да ви наснимам как го е направил японеца.
Постигаше точност 0.07 мм и при това с машина произведена през 1985 година!
STEPER - специалист
nikolovvd написа:
Ех да можеше да се върна за час само 25 години назад и да ви наснимам как го е направил японеца.
Постигаше точност 0.07 мм и при това с машина произведена през 1985 година!
Колега,не разбирам какво искаш да ни покажеш,но недей да съжаляваш много за минали години.
Знаем какво е било през 1985 год.Тогава и ЗММ произвеждаше 5 кординатни центри с електроника
на водещи фирми с такива параметри. :)
Но не забравяй,че това е и форум - Do it yourself (DIY) а в wikipedia е обяснено така:
Направи си сам (DIY),е метод на строителство, промяна или ремонт на нещо, без помощта на експерти или професионалисти.
Освен това на форума има направени машини които постигат и по-голяма точност от 0.07. Но това е друга бира. :wink:
Balabanov - специалист
Не забравяйте да заземите корпуса, че имаше една песничка за едни дет светели, като крушки! :rolleyes:
cvettomirr - специалист
И аз не разбирам какво имаш в предвид nikolovvd. Машинита от 85г на миналия век не ме касае, също и другите. Както каза и steper тук се борим сами. Това са машини направи си сам. Демек, за по - малко пари да направим машина която да върши работа.
А това че аз имах проблем със свд не касае изобщо точността.
Balabanov - специалист
Едно време какъв кашкавал имаше... а сиренето какво беше и месото беше истинско. А сега вече нищо хубаво няма гаден кашкавал пластмасово месо и неточни машини.
Това са пълни глупости тогавашните производители са си мечтали за това, което имаме сега да не говоря че точност 0.07мм принципно е зле. При точна шпилка с хубава гайка мача може да се настрои далеч по-добре с примитивните машини които си сглобяваме.
bdimov - специалист
Здравейте,
Сега гледам от любопитство разни сайтове за режещи плотери ( върти ми се нещо в главата ). Виждам че има плотери, които представляват почти едно към едно с CNC рутер. Интересува ме според вас дали може сравнително лесно да се преправи рутер на плотер ( идеята ми е когато ми трябва да режа на плотер просто да махна шпиндела на моята машинка и да си режа фолио, после обратно качвам шпиндела и си е рутер... даже като се замисля може и да не се налага да махам мотора ). :)
MrMurdjo - майстор
Може, трябва ти само комплект държач и ножче от режещ плотер. Аз даже съм си купил, спрях се на тип "Roland", защото е много разпространен и ножчетата не са скъпи.
Все още не съм намерил време да направя носач и да пробвам. Трябва също така да се осигури пружинен натяг на натиска на ножа. В нета може да се намери и информация какъв натиск за какъв материал и дебелина се ползва за прорязване само на горния слой.
Самото ножче се придържа дане падне от магнит в дъното на държача, лагерува на две много миниатюрни лагерчета и понеже е заточено асиметрично, само се обръща по посоката на движение.
При резки ъгли обаче софтуерът трябва да може да компенсира този екцентритет или да се задава ръчно в геометрията за рязане.
edesign - специалист
би ли пуснал линк къде се продава държач за нож. В микроасу имат само нож на Roland 10лв.
MrMurdjo - майстор
Точно от там купих и държача.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: