• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
andro440 - майстор
следващия блок е готов за експлоатация -захранване на моста
Прикачен файл:
Picture 135.jpg
Picture 135.jpg (60.1 KиБ) Видяна 4234 пъти
идеята е да направя всеки блок удобен за /човъркане /,защото за първи път се занимавам със -така наречената /с...трашна или как беше ...електроника

дори имам идея за кутия -цвета ще е ЧЕРВЕН -фен съм на червените коли
и платките ще са разположени една в/у друга -по този начин -за сега -все пак ми е първа разработка
Прикачен файл:
Picture 130.jpg
Picture 130.jpg (58.71 KиБ) Видяна 4233 пъти
остава да направя още един модул-моста с драйверите ,който ще бъде монтиран в най долната част .кутията ,ще е широка 12 см -дълга 25 ...и висока 20 см,
като в нея предвиждам , два вентилатора
Прикачен файл:
Picture 128.jpg
Picture 128.jpg (49.17 KиБ) Видяна 4234 пъти
не се съобразявам с теглото на целия апарат ,по простата причина ,че правя такова устройство за първи път и ще си го ползвам за лични нужди ..

!!!.и с огромни благодарности към един колега от форума ,който много ми помага !

Прикачен файл

Picture 125.jpg
Picture 125.jpg (42.51 KиБ) Видяна 4234 пъти
cvetanmu - специалист
:) Андро на първата снимка гледам че си предвидил два вентилатора.
Така, както си ги поставил малкия няма да върши никаква работа - напротив ще пречи на по-големия.
andro440 - майстор
cvetanmu написа:
:) Андро на първата снимка гледам че си предвидил два вентилатора.
Така, както си ги поставил малкия няма да върши никаква работа - напротив ще пречи на по-големия.

Благодаря ти още веднъж за съветите ,наредих вентилаторите за снимка /само /.
Тази вечер разработвам платката за крайните транзистори/моста / и понеже не знам как ще е ориентиран радиатора на трите диода /за транзисторите е ясно-ще ги обдуха големия вентилатор/ предвиждам един малък вентилатор за диодите -във всяко едно положение няма да е разположен така малкия вентилатор,освен ,ако в самата кутия не направя въздуховод или нещо от сорта да не се посреща вятъра ...нахвърлях нещата като идея
andro440 - майстор
Прикачен файл:
Picture 143.jpg
Picture 143.jpg (55.51 KиБ) Видяна 4169 пъти
Прикачен файл:
Picture 140.jpg
Picture 140.jpg (62.46 KиБ) Видяна 4172 пъти
pulsar - специалист
Малко от обещаните снимки на кутията и телоподаването.

Прикачен файл

DSC00836.jpg

Прикачен файл

DSC00833.jpg

Прикачен файл

DSC00830.jpg

Прикачен файл

DSC00829.jpg

Прикачен файл

DSC00828.jpg
stivemaster - майстор
Браво колега за ентусиазма и напредъка по схемите .Проблеми обаче ще имаш с този механизъм, с притискащата ролка.
Аз бих заложил на такъв като на Струна ,лост от първи род с гъвкаво рамо от едната страна където се запъва под един винт.
pulsar - специалист
Знам ли !?! :?
Другата седмица като сложа и шланга се надявам, че ще си покаже.
stivemaster - майстор
Сигурен съм, но ти първо си пробвай и ако е така погледни една Струна на живо, тя е с прост механизъм ето тук двоен такъв, че не щеш ли не мога да намеря снимка с единичен ,не гледай зъбното зацепване то е за тел от 1.0 нагоре
Аз отдавна имам самоделно инверторно телоподаващо, утре ще работя с него и ще го снимам. Може да вземете някоя идея :). Виждам че и на Андро се получава добре.
mitron - специалист
Здравейте извинявам се че използвал тази тема,но искам да си купя инвертор с който спокойно да заварявам с 3.2мм електрод и 4мм дебелина на матеряла един вид да си е мошничък.Моля за някви предложения бюджета ми е около 500лв. мерси
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: