• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 103
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Filomatis - специалист
Здравейте!В момента си правя CNC маса за плазмено рязане.С механиката съм вече в фаза на сглобяване и дойде време да се заема с управлението.Тъй като при моята машина имам три допълнителни входящи за контролера сигнала(потвърждение за запалване на основната дъга,висока и ниска горелка) плюс Limit по трите оси ,плюс Stop,очевидно не стигат входовете на паралелния порт.Въпроса ми е възможно ли е да свържа крайните изключватели по X,Y и Z осите на един вход?
Благодаря ви предварително!
velsi - Почетен майстор
Те точно така трябва да се свържат - на един вход.
Filomatis - специалист
velsi написа:
Те точно така трябва да се свържат - на един вход.
Велси,благодаря за бързия отговор!Да попитам и нещо друго.С какъв кабел да свържа крайните изключватели към контролера?До колкото разбрах,трябва да е усукана двойка,екраниран?
Екранирането къде точно трябва да се заземи-към кутията на таблото или директно на клемореда на контролера?Какъв кабел е подходящ за захранване на стъпковите мотори?Най-мощният ми е 6Nm,5А.
velsi - Почетен майстор
Аз не мога да ти отговоря. Моите не са довършени, но бях ги навързал с обикновен, тънък кабел за проба. Работеха. Никакви екранировки не съм правил. За кабелите на моторите... не мисля, че за 5 ампера трябва кой знае какъв кабел. Погледни кабелите в автомобила си, не най-дебелите, аз съм ползвал такива.
Filomatis - специалист
velsi написа:
Аз не мога да ти отговоря. Моите не са довършени, но бях ги навързал с обикновен, тънък кабел за проба. Работеха. Никакви екранировки не съм правил. За кабелите на моторите... не мисля, че за 5 ампера трябва кой знае какъв кабел. Погледни кабелите в автомобила си, не най-дебелите, аз съм ползвал такива.
Притеснява ме високочестотното палене на дъгата,да не вкара смущения.
MrMurdjo - майстор
Ако ги навършеш серийно постоянно затворени към хубава маса, а в Мах3 настройките ги нагласиш да сработва на високо логическо ниво, трудно ще влязат смущения. Според мен, ако искаш да се застраховаш, кабел за микрофон/слушалки с оплетка е достатъчен. Токовете там са минимални.
STEPER - специалист
Filomatis написа:
Тъй като при моята машина имам три допълнителни входящи за контролера сигнала(потвърждение за запалване на основната дъга,висока и ниска горелка) плюс Limit по трите оси ,плюс Stop,очевидно не стигат входовете на паралелния порт.
Можеш да сложиш в PC-то втора карта с LPT порт.
Mach3 подържа два LPT порта.Така няма да имаш недостиг на входове и изходи.
Поздрави и успех
Filomatis - специалист
STEPER написа:
Filomatis написа:
Тъй като при моята машина имам три допълнителни входящи за контролера сигнала(потвърждение за запалване на основната дъга,висока и ниска горелка) плюс Limit по трите оси ,плюс Stop,очевидно не стигат входовете на паралелния порт.
Можеш да сложиш в PC-то втора карта с LPT порт.
Mach3 подържа два LPT порта.Така няма да имаш недостиг на входове и изходи.
Поздрави и успех
Това е идея,благодаря!Не знам само дали трябва да взема още един контролер,или мога да вържа ключовете директно към порта?
MrMurdjo - майстор
Не рискувай без контролер (развързваща платка му викат също). Дори и най-простите най-малкото осигуряват повдигащи резистори за поддържане на логическите нива.
Filomatis - специалист
MrMurdjo написа:
Не рискувай без контролер (развързваща платка му викат също). Дори и най-простите най-малкото осигуряват повдигащи резистори за поддържане на логическите нива.
Здравей,MrMurdjo!Вземал съм един от тия контролериhttp://www.exoror.com/datasheet/LCC-12_Manual.pdf,викаш да взема още един ли?И едно таковаhttp://www.ebay.com/itm/Brand-New-Paral ... 232266af4e?
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 103

Тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: