Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrev - специалист
За колегата cvettomirr схема на свързване. Разликата е че при него всеки драйвер ще има отделно захранване.
След като иска да ползва за Х два мотора очаквам от съфорумците с повече опит да помогнат, как трабва да се вържат двата мотора да работят като един. Може ли да се подадат от контролера общи сигнали към два драйвера или да се управляват като отделни и софтиерно да се управлават като един?? :?:
СВЪРЗВАНЕТО В СХЕМАТА Е ГРЕШНО!!! В СХЕМАТА НА ПО ДОЛНИЯ ПОСТ ЗА ЧЕТИРИ МОТОРА Е ПРАВИЛНОТО!!!

Прикачен файл

DB25-1205 .png
Последна промяна от dobrev на нед яну 12, 2014 9:06 pm, променено общо 2 пъти.
Balabanov - специалист
CNC фрезата може да се ползва за режещ плотер но масата трябва да бъде идеално права, което няма как да стане при положение че го ползваш, като фреза. Отделно при плотера за рязане на фолио имаш настройка за натиск на ножа при CNC се взима ниво. Или в едно изречение трудоемко е и за масова употреба ще е нерентабилно.
Иначе ножове за CNC се продават всякакви, като primerno този:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1e0TeiY1uhM[/youtube]
Тук ако забелязвате ножа се завърта в посоката, в която ще режете. Няма сложна механика, ножа се обръща защото центъра е изместен от оста на шпиндела и това върви със софтуер за направата на програми. Доста иновативно са го измислили.
Идеално за рязането на фурнир, разкрой на кашони, депрон за моделистите и т. н.
Balabanov - специалист
Колега @dobrev същата схема я има само, че не с подробни картинки, от там дето колегата си е купил управлението. Хората са си го написали в ebay защо да хабят и хартия при положение, че са дали достатъчно подробна информация. Принципно щом видиш какво са написали не е особено трудно да си го начертаеш сам но друг е въпроса дали има мерак за това.

Може да се свържат 2 мотора към един драйвер стига той да може да носи достатъчно. За Х щом си с два мотора си трябва управление за 4 мотора особено при работа с твърди детайли за обработка. Често се случва машината да задере и да се осука а изправянето става с взимането на референтни точки. За това има два крайни изключватела за X-0 за левия и за десния мотор.
Когато си с един мотор по Х и види зор е едно а когато с два нещата стават други!!!
dobrinski - специалист
Аз бих свързал всеки двигател към отделен драйвер. От настройките на Mach3 "config"се избира "slave axsis" и се слага отметка.
Последна промяна от dobrinski на чет яну 09, 2014 12:04 pm, променено общо 1 път.
dobrev - специалист
За четири мотора. КОРИГИРАНА СХЕМА С ДРАЙВЕРИ DM860A

Прикачен файл

DB25-1205%2520.png
Последна промяна от dobrev на нед яну 12, 2014 9:01 pm, променено общо 2 пъти.
dobrev - специалист
Balabanov написа:
Колега @dobrev същата схема я има само, че не с подробни картинки, от там дето колегата си е купил управлението. Хората са си го написали в ebay защо да хабят и хартия при положение, че са дали достатъчно подробна информация. Принципно щом видиш какво са написали не е особено трудно да си го начертаеш сам но друг е въпроса дали има мерак за това.
Да предположим, че колегата е поискал помощ и с подобна подробна схема ще е доста по лесно да свърже елементите. Не съм му я пратил на лични, защото мисля, че и на други би била полезна.
STEPER - специалист
Balabanov написа:
Но друг е въпроса,защо трябва да се възразява срещу информация която е полезна за форума, и от
която може да се възползват и останалите участници. :?
cvettomirr - специалист
dobrev, steper, като пристигнат и на колегата balabanov моторите с електрониката и той ще се зачуди за правилния начин на свързване :lol: :lol: :lol: . А китаеца в ибей освен номерата на клемите за входни и изходни сигнали, напрежение друго не е публикувал.
MrMurdjo - майстор
Цветомире, моля те не съди за другите по себе си :)
cvettomirr - специалист
:MrMurdjo - до колкото разбирам, някъв намек ми правиш че съм тъп или... Като нямаш желание да се изказваш по даден въпрос, не се заяждай :?: :?: :?: . Не че ме бърка, но дразни!

То затова е форум, направи си сам.

Как беше оная приказка.
-Руски форум, питаш ти, питат те и теб.
-Американски форум - питаш - който знае отговаря.
-Български форум, питаш и Mr Murdjo - ти казва колко си тъп. /Така излиза/. :finga: :finga: . Дано да не съм прав.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: