Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bdimov - специалист
Balabanov написа:
CNC фрезата може да се ползва за режещ плотер но масата трябва да бъде идеално права, което няма как да стане при положение че го ползваш, като фреза. Отделно при плотера за рязане на фолио имаш настройка за натиск на ножа при CNC се взима ниво. Или в едно изречение трудоемко е и за масова употреба ще е нерентабилно.
Иначе ножове за CNC се продават всякакви, като primerno този:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1e0TeiY1uhM[/youtube]
Тук ако забелязвате ножа се завърта в посоката, в която ще режете. Няма сложна механика, ножа се обръща защото центъра е изместен от оста на шпиндела и това върви със софтуер за направата на програми. Доста иновативно са го измислили.
Идеално за рязането на фурнир, разкрой на кашони, депрон за моделистите и т. н.

За центъра на тежестта или за центъра на режещото острие става въпрос че е изместен спрямо оста на шпиндела. Питам, защото гледах няколко пъти клипа, гледах и други клипове с такива ножове но поне " на око " ми се вижда че върха на острието съвпада с центъра на шпиндела. Иначе като гледам такова приспособление може да се направи и в стила на "направи си сам" . :)
cvettomirr - специалист
Видео тест NEMA 34 1230oz-in - със специалната помощ на dobrev
http://www.youtube.com/watch?v=bP-6qpi3 ... e=youtu.be
dobrev - специалист
STEPERПревода е на руски, но не смятам,че някой може да има затруднение в това :-D
Моето мнение е, че точно руския е непонятен за много от по младите колеги. Просто на този език вече не се обръща внимание и не се изучава.
Balabanov - специалист
Изместен е центъра на режещия нож спрямо центъра на шпиндела програмите се правят със специален софтуер. Завъртането на ножа става по следния начин:
Машина допира ножа до стартовата точка на рязане прави кръг за да подведе ножа в правилната посока, след което слиза на долу за да реже.
STEPER - специалист
dobrev написа:
STEPER Превода е на руски, но не смятам,че някой може да има затруднение в това :-D
Моето мнение е, че точно руския е непонятен за много от по младите колеги. Просто на този език вече не се обръща внимание и не се изучава.
dobrev,ти убеден ли си в това като изказваш мнение и от името на младите колеги?
Учудващо е как може един образован и интелигентен млад човек да не може да разбере нещо от един славянски език. :-D,
който за да го четеш и разбираш не трябва дори и да се изучава.А с Българския как са те :?: :)
Но впрочем проблема си е техен. :wink:
Sorry.Имах желанието да подпомогна и за в бъдеще, практическата страна на форума, малко с полезна литература но не се получава.
Поздрави
Balabanov - специалист
Има ли желание се намира и решение без значение дали е на руски, английски или пакистански! А мача е обсъждан достатъчно и не виждам смисъл да се копае на едно и също място. Аз възнамерявам да подкарам Линукс на моята.
dobrev - специалист
Balabanov написа:
Има ли желание се намира и решение без значение дали е на руски, английски или пакистански! А мача е обсъждан достатъчно и не виждам смисъл да се копае на едно и също място. Аз възнамерявам да подкарам Линукс на моята.
В кръга на майтапа дори и с пакистанския може да има проблем. :rolleyes: Там говорят урду, пашту, балочи и още един, който сега не се сещам.
Balabanov - специалист
Бе то и с испанския има подобни гаври но все пак начини се намират стига да има желание.
Хубавото на Линукса е че е фри и може да се ползва открито на дали някой ще тръгне да се занимава с нас ако не е фри но все пак си има и своите предимства. Според мен е по-изчистен от претъпкания Мач а може да си го конфигорираш само с нужните за теб работи без да имаш 100 000 неща които не те интересуват.
Има ли колеги които джиткат с Тайп?
vlassev - специалист
cvettomirr написа:
Ами аз имам 4 драйвера 4 мотора 4 захранвания и 1 контролер. В кашона от ибей, всичко пристигна перфектно опаковано, само че нямаше никакви схеми и т.н.
Ето това е линка http://www.ebay.co.uk/itm/4Axis-Nema-34 ... 27c57d3f9a. В него пише модела на контролера. :axe: :axe: Сега се чудя в каква кутия да събирам и монтирам захранванията, драйверите и контролера - приемам идеи.
Здравей cvettomirr
Би ли споделил като цена колко ти излезе покупката, от поръчването до доставката!
cvettomirr - специалист
Незнам дали имаш пей-пал. Ако нямаш препоръчвам ти да си направиш, вкарваш парите в една карта visa и си ти пазаруваш. На мен ми излезнаха към 900лв, защото нямах пейпал а и не бях в бг. Ако не можеш да си ги поръчаш сам /не е нищо сложно/ има хора които искат 10 процента + паунда по курса. И поръчвай продукти които се намират в Европа, Англия или Германия без значение, няма мита,ддс-та и идват за 1 седмица.
Иначе работят перфектно, драйвери не греят - заслужават си парите.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: