Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Balabanov - специалист
При мен излезе точно 714лв. всичко но с 3 мотора и още ги чакам, че идват от Китай. Може да се избегне плащането на мито и ддс ако пратката е формулирана като "gift"
vlassev - специалист
Благодаря за бързия отговор!
Акаунт ще си направя, но ме притеснява пасажа в който са упоменати условията за изпращане:

Postage:
£99.00 Express Int'l Postage | See details See details about international postage here. help icon for delivery - opens a layer
Item location:
Hamburg, Germany
Posts to:
Worldwide

Става въпрос за комплекта от твоя линк:

http://www.ebay.co.uk/itm/4Axis-Nema-34 ... a#shpCntId
cvettomirr - специалист
http://www.ebay.co.uk/itm/4Axis-Nema-34 ... 2ec89c2f5f Това ти трябва, безплатна доставка, мойте също са на лонгс мотор, а не на уантд мотор към 805-850лв и си ти.
cvettomirr - специалист
Balabanov, дано да си прав но мен ме съмнява да не мине през митница пратката от китай, имайки предвид кг на моторите и електрониката към 15-18кг. Факт е че всичко влиза на митниците което е внос не от е-съюз. А да се освободи се плаща мито и ддс, само за неща които са до 1-2кг изпратени по пощата минават. Късмет все пак.
vlassev - специалист
Здравейте, съвсем се омотах по тези стъпкови мотори.
До колкото знам се подбират спрямо въртящия момент N/m. ,който в общия случай зависи от тока през намотките.

Rate Voltage(V) 3.78 | 5.7 |3.08
Rate Current (A) 4.2 | 3.5 | 5.6
Phase Resistance ( Ω ) 0,9 | 1.9 | 0.55
Phase Inductance (mH) 3.8 | 22 | 5.5
Holding Torque (Nm) 2.8 | 11.3 | 8.4

Кой от трите модела би бил най-мощен?
cvettomirr - специалист
Зависи за какво ще ги ползваш, има и 14nm. Тия 3,5А 1600ozin са по-скъпи. Днес с мойте си въртях винтовете по Х и А ос, доволен съм, не усещат портала. Имай на предвид че са мотори от серията NEMA 34, които не са слаби, които и да вземеш ще ти свършат работа. Аз и balabanov сме с 5.6A. Като гледам какви заводски машини има и то с бай големи габарити изградени със стъпкови мотори от серията Nema 23. Ако правиш малка машина, хоби по добре Nema 23.
edesign - специалист
тъй като гледам постоянно се цитира NEMA на мотора. NEMA е големината на челото на мотора. Ако е NEMA23 означава, че челото му е 2,3 на 2,3 инча или 58,4х58,4мм. Това не е основното определящо за мощността. Мотори с еднакво NEMA могат много да се различават по въртящ момент. Дори по-показателна е дължината на мотора отколкото челните му размери.
Тези мотори, които цитирате ги пишат 1600oz, което е около 11Nm. Моторите са подходящи ако общото тегло на машината е над 100кг, т.е. това е огромен рутер. Един мотор може да повдигне да речем 100кг. Диаметърът на СВД трябва да е по-голям от 20мм.
Зависи какво искате да правите, защото моторите са тежки, СВД също е тежко. За да ги движите трябва и направляващи с големи диаметри и ще излезе скъпа и тежка конструкция.
STEPER - специалист
Колеги,
Не се ли отплеснахте малко :?:
Има си специална тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори"
svetliopi44 - Чирак...
Пичове , понеже от нямане на време моят проект е дълбоко замразен , та да ви питам.
Има ли от Вас някои със сатбилна машина която може да обработва мед.
Искам да си направя водни охлаждания на видео картите.
Ако има заинтересован да пише на лични.
Всичко зависи и от цената все пак.
Ще изпратя снимки на какво горе долу ще ми трябва и човека да си прецени.
Материала е от мен.
Размери на обработваният материал (приблизително) 100х150х20

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: