Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
STEPER - специалист
MrMurdjo написа:
И аз съм с винтове от Явор (14х4). С по две гайки от полиамид. До тук единствено съм установил, че стъпката е с някакви хилядни по-голяма от 4 мм и съм въвел дробна стойност за стъпки на оборот в Мах3. Но това реши проблема. Някъде на 500 мм ход даваше около <=0.5 мм неточност. Не помня в момента точната стойност.
Dont Worry колега.
Постигнал си идеален резултат.Де и аз да съм като тебе,да имам същият резултат.
Аз мисля,че всичко това е в границите на нормалното защото идеален винт няма.
Навярно се знае,че винтовете се изработват чрез валцоване на много прецизни машини.
Чел съм някъде,че добрите винтове са с допуск ± 0.03 mm/300 mm. при ± стандартни 0.15/300 mm.
Но не без значение са и условията при които е поставен винта / температурата на околната среда,отделяната топлина при работа
която влияе за разширението на материала от който е направен и т.н./
Та нали говорим за хилядни от mm.
Поздрави
STEPER - специалист
Balabanov написа:
Тенкю :)
Само толкова.... :-D
Balabanov - специалист
Безкрайно тенкю. :prayer: утре съм там и отказвам шпилките от ТехноБГ пък да видим какво ще ми предложат. Грехота е на тия профили да сложа кофти борми 8-[

Изображение

А трябва да се получи това но вече с много промени хубавото на дългото мислене е че човек си спестява бъдещи лавоболия:

Изображение
dobrev - специалист
Balabanov -Безкрайно тенкю. :prayer: утре съм там и отказвам шпилките от ТехноБГ пък да видим какво ще ми предложат. Грехота е на тия профили да сложа кофти борми 8-[

А трябва да се получи това но вече с много промени хубавото на дългото мислене е че човек си спестява бъдещи лавоболия:

Ниско разположените направляващи по Х няма ли да се замърсяват от стружките преминали между плота и страниците на портала? :? Как мислиш да ги предпазиш? Ще трябва много добра аспирация!
При доста машини направляващите са по викоко от мястото на обработка.

Прикачен файл

cnc_25x25_build.jpg
cnc_25x25_build.jpg (20.04 KиБ) Видяна 3022 пъти
Balabanov - специалист
Това с ниската точка за направляващите по Х е мислено много дълго време. Тук идеята е че мотора е един и е по средата а им трябва място на тръбите за вакума. По големия проблем е не желани вибрации но страниците ще са от 20мм алуминий с равмомерно разположение на тежестта и се съмнявам да има ядове
cvettomirr - специалист
Като гледам хората от дъски правят машини а аз.... На мен ми остана портала за Z, който все още не мога да изработя. Ще поръчвам скоро едни детайли.
STEPER - специалист
Balabanov написа:
Това с ниската точка за направляващите по Х е мислено много дълго време. Тук идеята е че мотора е един и е по средата а им трябва място на тръбите за вакума. По големия проблем е не желани вибрации но страниците ще са от 20мм алуминий с равмомерно разположение на тежестта и се съмнявам да има ядове
Първо нека да си уточним понятията за наименованието на осите.
защото ми се струва,че нещо бъркаме.
Аз ще пиша за Y а ти ако искаш си мисли за X.
Това решение относно кинематиката на остта Y не мисля да има някакво
предимство а напротив-колкото е по-близо до работната маса толкова е по стабилно окачването и
толкова по малко вибрации се получават при движение по X.
Освен това тръбите за вакума не са приоритет и на много машини инсталацията е отдолу а масите са захранени
странично.

Прикачен файл

lc_construction_vacuum.jpg
lc_construction_vacuum.jpg (38.93 KиБ) Видяна 2944 пъти

Прикачен файл

5 axis diagram_1.jpg
5 axis diagram_1.jpg (32.17 KиБ) Видяна 2944 пъти

Прикачен файл

CNC-Mill-Axis-X-Y-Z.png
CNC-Mill-Axis-X-Y-Z.png (11.18 KиБ) Видяна 2944 пъти

Прикачен файл

fdc76127a83ace58_1.jpg
fdc76127a83ace58_1.jpg (54.66 KиБ) Видяна 2944 пъти

Прикачен файл

index.jpg
index.jpg (5.35 KиБ) Видяна 2944 пъти
STEPER - специалист
И още нещо

Прикачен файл

CNC 900ST.jpg
CNC 900ST.jpg (45.46 KиБ) Видяна 2944 пъти

Прикачен файл

60-30.jpg
60-30.jpg (35.63 KиБ) Видяна 2944 пъти
svetliopi44 - Чирак...
svetliopi44 написа:
Пичове , понеже от нямане на време моят проект е дълбоко замразен , та да ви питам.
Има ли от Вас някои със сатбилна машина която може да обработва мед.
Искам да си направя водни охлаждания на видео картите.
Ако има заинтересован да пише на лични.
Всичко зависи и от цената все пак.
Ще изпратя снимки на какво горе долу ще ми трябва и човека да си прецени.
Материала е от мен.
Размери на обработваният материал (приблизително) 100х150х20
Да UP :up: че ми е спешно.
Разбирам ,че никой не иска да се наеме.
Моля дайте поне координати на човек или фирма ,които може да свърши работа.
MrMurdjo - майстор
Ами ти пусни поне общ чертеж какво искаш да правиш. Хората да преценят възможностите.
Аз за алуминий и магнезий знам до къде са възможностите на рутера, мед не съм обработвал. Бакърът е скъп, а и не ми е трябвало.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: