Нещо такова ... 100x150x20
Та максимално ще се дълбае около 15мм .
Това е съвсем ппоизволна снимка, мисля да е по-опростена, но ще направя примерен чертеж за да се ориентирате.
Благодаря че все пак някои ми обърна внимание...

Balabanov написа:Колега @STEPER нека и аз уточня нещо при нас има 4 рутера СТОКОВИ и всичките са обърнати спрямо твоите разбирания за X, Y.Колега Balabanov,
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Balabanov написа:Аз съм написъл че пича в клипчето я е кръстил У. Значи инженерите от Мултикам не са технически грамотни хора и за това са го обърнали, а аз като оператор изрязъл милярди квадрати плекс. и алуминий съм бил в техническо заблуждение по въпроса добре че ми отвори очите. А замислял ли си се някога от къде се гледа машинатаАз не съм Кирил и Методий за да Ви уча и давам уроцидемек кое и е фронталната част преди да даваш уроци по 3Д
mika написа:MrMurdjo, според мен въпроса за имената на осите съвсем не е "глупаво мерене на ... таковата".Глупаво е, защото се тръгва с рогата напред въз основа на определен практически опит, нещата се абсолютизират и вместо да се стигне до уточняване на понятията, само се разваля атмосферата в темата.
............
Ос Z е тази, чието движение е успоредно с оста на шпиндела (не е задължително нейния ход да е вертикален, както и вретеното да е окачено на нея).Доста по-логично от моя опит за обяснение. Особено за връзката между Z и инструмента(не е задължително да е шпиндел), защото при струговете с ЦПУ, точно Z е оста, перпендикулярна на оста на въртене на заготовката. Относно това, че по-дългата от двете оси е винаги Х, не съм съгласен. Поне не съм срещал някаква такава официална формулировка.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: