Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mika - специалист
MrMurdjo написа:
Относно това, че по-дългата от двете оси е винаги Х, не съм съгласен. Поне не съм срещал някаква такава официална формулировка.
А може би сте срещал формулировка, че ос X е надлъжна, а Y е напречна, което си е същото, но както и да е.
Ето две богато илюстрирани препратки за онези, които не смятат въпроса за глупав, отегчителен и безполезен:
http://www.ugrinov.com/Analizi/Ugrinov. ... 5.2010.htm
http://www.ugrinov.com/Analizi/UgrinovADP2010-VOC.htm
Последна промяна от mika на пон фев 03, 2014 10:20 am, променено общо 1 път.
MrMurdjo - майстор
X - Да си представим, че двете линии на хиса се пресичат под прав ъгъл. Коя е по дължината и коя по ширината?
Наистина ненужно теоретизиране, което няма нищо общо с темата, с направата на машини собственоръчно и с практическата им работа.
Balabanov - специалист
@cvettomirr
Китайците бяха объркали адреса и та на ново се почна цялата дилема поне тоя път взеха та го уцелиха. Както и да е моторите патуват към България от Германия това е последната информация от DHL която излезна в петък. Обадих се в DHL и ми казаха, че пратки от германия идват само в понеделник, вторник и сряда и ако не ми се обадят до сряда значи по следващата седмица ще дойдат. :oops:
Мисля, че тая цялата дилема с Y и X свърши :mrgreen: за мен е глупав и безполезен защото съм си свикнал така дългата да е X иначе действително не съм срещал стокови машини, които да са обърнати като на колегата. Пак казвам, че няма лошо но няма как да ме убедите в това, че е правилно при положение че всички машинки които съм видял до сега са по моята логика (визирам Стокови такива). За мен би било не логично да си обърна машината както казва колегата защото съм свикнал така. И пак ще задам въпроса и се надявам този път да бъде прочетен колега @STEPER кое за теб е фронталната част на машината накарало те да си сложиш 0-та на кестерме? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Balabanov - специалист
Колеги с какъв софтуер работие CAD/CAM?
svetliopi44 - Чирак...
Мурджо ... драснах нещо набързо , ако се заемеш ще направя точна и подробна схема... :?
Само не се смеите ... :lol:

Прикачен файл

V2.png
V2.png (50.77 KиБ) Видяна 3563 пъти

Прикачен файл

V1.png
V1.png (54.17 KиБ) Видяна 3563 пъти
Balabanov - специалист
Намери си материал и аз ще ти я изрежа колега. :yawinkle:
svetliopi44 - Чирак...
Ехааа, чудесна новина ... много благодаря .
Дайте координати на лични .

п.п. Още утре се залавям с точна и детаилна схема.
4i4kotrevi4ko - специалист
Честно казано не смятам, че трябва да се занимаваш с глупости като водни охлаждания. Те са предимно за машини, които ще работят по 24 часа в денонощие и ще са натоварени на 100%. Казвам го, защото съм ползвал и имам достатъчно такива diy вместо купешки, разликата е че са отливки с преработени елементи за хладилна техника.
svetliopi44 - Чирак...
4i4kotrevi4ko написа:
Честно казано не смятам, че трябва да се занимаваш с глупости като водни охлаждания. Те са предимно за машини, които ще работят по 24 часа в денонощие и ще са натоварени на 100%. Казвам го, защото съм ползвал и имам достатъчно такива diy вместо купешки, разликата е че са отливки с преработени елементи за хладилна техника.
Здраввеите, колега.
точно така използвам моите, 24 часа 7 дни в седмицата на 100%.
Първите ми карти които са вече на 8 месеца започнаха да хвърлят вентилаторите.
Пък и топлината и шума доста ще спаднат.
Да не разводнявам тук хубавата тема.
Ще ви питам на лични, ако искате да споделите опит. :supz:

Искам да искажа моите благодарности още веднъж към колегите Velsi , Angel Filev и не на последно място Balabanov
С такива колеги и космически кораб да правиш ще ти помогнат със съвет и помощ ... :prayer:
Balabanov - специалист
Айде =D> пристигна ми пратката от Китай няма ДДС няма МИТО DHL го донесоха и си тръгнаха :supz:
И сега отивам да пазарувам шпилки и гайки и се почва с легото.

Един бърз въпрос:
Това е мотора
Изображение
В началото на оста е Ф14мм но е челосан върха на 13мм по чертежа като гледам ако се завърти на 45 градуса пак ще има ръбче на 14мм какъв съединител трябва да си взема :?

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: