• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ludiagsm - специалист
brad4edat написа:
:partyman: А така колега! Да събираме инфо и опит, евала ти! :partyman:
Така обаче не те ли заслепяват диодите, без стъкло между тях и тебе?
Аз моята първа такава преработка преди почти година я направих с 3014 120l/m по 2 кръга с 25 лентички! Еми светеше като електрожен в стаята :lol: буквално като електоржен, през матовото стъкло. На утрето единия кръг го махнах и работата стана добре. :)
Има го този момент със заслепяването когато гледаш директно към лампата ,тябва да помисля за матово стъкло ,но самата светлина в помещението мноооого мо допада :idea:
brad4edat - специалист
Твоята лента с колко диода на метър е и каква марка?
Ето аз каква лента си загледах днес, производителя е реномиран - http://olx.bg/epistar-led-smd-lenta-570 ... -i50853111
ludiagsm - специалист
brad4edat написа:
Твоята лента с колко диода на метър е и каква марка?
Ето аз каква лента си загледах днес, производителя е реномиран - http://olx.bg/epistar-led-smd-lenta-570 ... -i50853111

Ето я http://www.ledneonbg.eu/product/270/tva ... 2-led.html
gogyto - специалист
Колеги искам да попитам ако имам комплект лента 5м и захранване спрямо същата, но я резна да кажем наполовина, ще има ли проблем за ледовете със същото захранване или трябва да търся по слаб ампераж?Малко лайшки въпрос ама да се подсигуря все пак...
jordanvass - майстор
Режи смело. Амперажът (консумираният ток) се определя не от токоизточника, а от консуматора (лед лентата). За токоизточника той само показва колко ампера най-много можеш да консумираш от него, тоест на колко би издържал, без да се повреди. Така че можеш да режеш лентата колкото си искаш, това няма да пречи на захранването, дори ще го облекчи, защото ще консумираш 2 пъти по-малко ампери (в твоя случай). Проблем ще му е, ако включиш 2 или повече ленти и надхвърлиш максималния ток, за който то е предвидено. Всичко това се отнася за захранвания, предназначени за ЛЕД ленти, а не за отделни диоди или лунички, които се захранват по малко по-различен начин, с по-други захранвания.
gogyto - специалист
jordanvass написа:
Режи смело. Амперажът (консумираният ток) се определя не от токоизточника, а от консуматора (лед лентата). За токоизточника той само показва колко ампера най-много можеш да консумираш от него, тоест на колко би издържал, без да се повреди. Така че можеш да режеш лентата колкото си искаш, това няма да пречи на захранването, дори ще го облекчи. Проблем ще му е, ако включиш 2 или повече ленти и надхвърлиш максималния ток, за който то е предвидено. Всичко това се отнася за захранвания, предназначени за ЛЕД ленти, а не за отделни диоди или лунички, които се захранват по малко по-различен начин, с по-други захранвания.
Мерси, значи ще режа без да се притеснявам :)
gogyto - специалист
Колеги поръчах лента 3528 RGB 5м, и мисля да я ползвам за леко осветление във всекидневна.
До колкото четох същата не грее много, ще бъде върху секция но търся идея все пак за някакъв профил.Разбира се не от тези скъпите , някакви съвети?
nakatasan - специалист
gogyto написа:
Колеги поръчах лента 3528 RGB 5м, и мисля да я ползвам за леко осветление във всекидневна.
До колкото четох същата не грее много, ще бъде върху секция но търся идея все пак за някакъв профил.Разбира се не от тези скъпите , някакви съвети?
Използвах L образен алуминиев профил и лепя лентата на него. Идва в пъти по-евтино от скъпарските за тази цел. По спомен 1 прът излезе под 10 лв, по спомен около 2,5 м беше, не помня. Стандартна дължина, май от Алати го купих. Има такива профили дето са малко по-дебели и външната страна е назъбена - увеличава се площта на отдаване, а отвътре самия профил е гладък. Има и заводско разпробити.
gogyto - специалист
nakatasan написа:
gogyto написа:
Използвах L образен алуминиев профил и лепя лентата на него. Идва в пъти по-евтино от скъпарските за тази цел. По спомен 1 прът излезе под 10 лв, по спомен около 2,5 м беше, не помня. Стандартна дължина, май от Алати го купих. Има такива профили дето са малко по-дебели и външната страна е назъбена - увеличава се площта на отдаване, а отвътре самия профил е гладък. Има и заводско разпробити.
Мисля всеки един алуминиев профил би свършил работа, надявам се не грее много 3528 както съм чел до тука. Алати нямаме но утре ще разгледам в Практикер и Баумакс да измисля нещо, че нямам търпение да завърша проекта :-D
Между другото ще я правя 2х2м , предполагам няма да е проблем да я резна и съединя с кабелчета понеже ще имат отстояние двете ленти от около 2,5м.
brad4edat - специалист
3528 не е проблемна лента, не нагрява, така, че с и без профил не е проблем. Пък ако и такава екстра и сложиш ще е вече гъзария :-D , но пък няма да навреди, а и ако ти се види слаба, ще можеш да смениш лентата с по-мощна и профила ще ти е вече готов. Жиците не я бъркат! Ако обаче минават през някое куцо място, си вземи един 6жилен кабел с многожилни жилца и сложи него! Така след време ако решиш да сложиш цветна лента или някоя от новите "умни" ленти с 5ти data канал, ще имаш вече готово трасе! Тия кабели ги ползват за телефони ли бяха за микрофони ли, не помня, ама се малки, многожилни и с 6 отделни проводника, и са евтини, идеални за пускане на диодни ленти!
http://tpetrov.com/search.php?maincat=% ... %98+%D0%9C
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: