Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Напротив, точно невротични мнения, като горното, развалят атмосферата на темата. Аз отговарях на Балабанов.
А ти не можеш да имаш претенции за авторство, защото всичко това е известно от много отдавна.
СТЕПЕР пък даже не се е и обаждал, явно имаш халюцинации :-D
alien - специалист
а обидите в добрия тон ли са? айде без обиди моля...
нямам халюцинации, степер си знае кога се е обаждал и какво е копирал
то май станаха много хора които перманентно представят копираното като личен опит ама това си е тяхна работа
не претендирам за авторство, просто ми е скучно да си чета моите неща които съм писал някъде, било тук, било другаде с друга регистрация ( сигурно като е друг форум с друго име или като перефразираш и никой няма да се досети )
преди време писах че на високи обороти се реже по добре, и бях оплют дружно от няколко човека, че пластмасата щяла да се стопи (щото на практика още не са ползвали нов фрезер и говорят какво са виждали на клипчета в нета - няма клипче на високи оборити значи не може!!! ) и 2 месеца след като писах някъде че плексиглас се реже само с чисто нови фрезери които не са ползвани за нищо друго и изведнъж високите обороти се забравиха и цъфна точно същото изречение тук... ха сега де... чудна работа... а подаването на зъб от същата сраница изобщо няма нужда от коментар...

за това пак в добрия тон - споделения личен опит носи повече информация от перефразирания чужд, ако само ще повтаряме каквото е казал другия стават празни приказки, но и рискуваме да повторим чужди глупости, като колко са лоши високите оборити например....
STEPER - специалист
alien написа:
нямам халюцинации, степер си знае кога се е обаждал и какво е копирал
....
Че халюцинации имаш,то е ясно,и очевадно.защото аз нямам спомени някъде с нещо да съм те цитирал /копирал/ и да съм ти взел авторството
по простата причина,че твойте мнения не носят някакво съдържание и не са меродавни за мен. а и въобще не ги чета :-D
Има само Бла,Бла,Бла :)
Освен халюцинациите, имаш и някакво негативно отношение към определена група хора /което открито показваш/и от което те обзема страх от влиянието на другите
от което страда навярно и твоята мания за величие.Иначе не мога да си обясня винаги когато се появиш на форума да се получават такива разногласия.
Слез на земята и се научи да разбираш и уважаваш хората.Приеми го и като съвет от по-възрастен от теб.
Не си фактор,за да предявяваш претенции,че едва ли не някой е откраднал идейте и накърнил честолюбието ти.
Така,че остани си с твоята истина. :)
Моята е друга :wink:
Няма поздрави :-D
Balabanov - специалист
Пичове пийте по една бира и го карайте лежерно а на който не му понася бирата валерянче :mrgreen:

Сега по темата:
След като разглобих Елтосчето X52E има лоша новина. На оста на ротора са набити както лагерите така и втулката за която се прикрепя цангата и за смяна на легери е нужно да се избие и втулката, а си мислех че е на обратна резба. :?
Хубавото е че има доста резервни части а сега съм замислил да му извадя карантийката и да му направя алуминиев корпус с охлаждане. Относно лагерите ми казаха, че трябва да носат на топлина а по номер оригиналните са си обикновени или друго яче казано недомислица, каквото са намерили такова са ръгнали вътре. То си е хоби машинка но ако се модне би понесло сериозни натоварвания, сами може да се досетите какво ще се случи на обикновен лагер за обща употреба въртящ се с 33 000 оборота 48 часа. Някой чувал ли е нещо за лагери C4 :проба:
angelfilev - специалист
Balabanov написа:
Някой чувал ли е нещо за лагери C4

Това е лагер с голяма радиална хлабина.
При нормална хлабина не се означава, при по-голяма от нормална С3, при голяма С4.
Balabanov - специалист
Мерси колега и аз така прочетох в нета, а днеска един познат ми обясняваше че трябвало да са C3 и даже C4 а аз от лагери не разбирам ма като гледам май и той си е говорил колкото да не заспи. :axe: То те в момента са си направо C5 :mrgreen:
До колкото се рових в нета разбирам, че ми трябва радиално аксиален термично обработен лагер за целта, имам един комшия който държи магазин за лагери направо ще му се обадя да ми подбере и продаде и толкоз.
MrMurdjo - майстор
Цанговият патронник обикновено е пресован върху вала. Вади се с класическа скоба - с вътрешна резба като на патронника и централен болт, който опира на вала и скобата тегли навън. Обратно е желателно да се сложи на преса внимателно и без бой. Лагерът от вътрешната страна вероятно е законтрен със зегерка. При мен ляга върху тънък гумен пръстен за обиране на вибрациите. Задният е с гумен маншон по същата причина.
Лагерите, които купувам за смяна на "Спарки"-то като оригинални резервни части (от "Ташев"), са италиански и с хлабина. Преди работа обикновено го оставям да поработи на празен ход и средни обороти, да се затопли най-вече предният лагер.
angelfilev - специалист
Balabanov написа:
Мерси колега и аз така прочетох в нета, а днеска един познат ми обясняваше че трябвало да са C3 и даже C4 а аз от лагери не разбирам ма като гледам май и той си е говорил колкото да не заспи. :axe: То те в момента са си направо C5 :mrgreen:
До колкото се рових в нета разбирам, че ми трябва радиално аксиален термично обработен лагер за целта, имам един комшия който държи магазин за лагери направо ще му се обадя да ми подбере и продаде и толкоз.
Всички елементи от лагера са термично обработени. Предполагам, че имаш предвид "термично стабилизиран" за работа при повишени температури.
Мисля, че за шпиндела не ти трябва такъв.
Най-правилно е да сложиш такива лагери, каквито са оригиналните. Ако те са радиални, а сложиш радиално-аксиални трябва да провериш как може да се регулира аксиалната хлабина.
Balabanov - специалист
Точно така стабилизирани. Мерси колега за бързия отговор не са при мен за да провера дали са радиално аксиални защото ги дадох на един приятел да ги избие че има скоба но според мен трябва да са радиално аксиални защото има натоварване и в двете посоки а и има мегдан кое да поема луфтовете. Долу при цангата лагера е набит в алуминий а в горния край на машинката влиза в гумен тампон та си мисля да са радиално аксиални и да носат на жега. До колкото четох ФАК носели до 200 градоса стабилизираните.
Колега имаш ЛС! :prayer:
alien - специалист
STEPER написа:
Че халюцинации имаш,то е ясно,и очевадно.защото аз нямам спомени някъде с нещо да съм те цитирал /копирал/
за да не кажете че съм го редактирал ето линк
viewtopic.php?f=18&t=36813&p=395381#p395402
храни куче да те лае му се казва на това....
що всеки тарикат си мисли че 10 пъти казана лъжа става истина
наистина нямам за цел да задълбавам, ама на десетия път лъжата ако не стане истина започва да дразни

33 000 оборота са на ръба дори за маркови лагери, на оберфрезите карат щото малко се ползват, за постоянна работа трябва да се спазят някои неща след няколко изхвърлени лагера разбрах какво трябва да се прави за да издържат на екстремни обороти, но след обвиненията за "бла бла" и тем подобни глупости ще отложа за някой друг път

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: