Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vlassev - специалист
Здравейте, моля за съвет за дебелина на винт 2 метра!
Понеже не съм виждал на живо толкова дълъг винт и нямам представа каква дебелина ще е подходяща за да не провисва и да работи стабилно.
Ориентирал съм се на Ф20 :-k
pulsar - специалист
Не съм специалист но 20мм винт при 2 метра дължина.... няма да е добър вариант [-X . При тази дължина бих мислил в посока за изпълнение с ремъци или вериги. Моята я правя с размери на работния плот 50см на 70см и винт 16мм ми се струва тъничък :-D .
Iliev Labs - специалист
Виж този линк:
http://blog.helixlinear.com/bid/223726/ ... pplication
В дъното на страницата има каталог за изтегляне. Разгледаи го и ако не се справяш с англйиския питаи.

Мен пък ме интересуват ремъци и ролки. Каталози, цени. Дайте некои линк.
Ехх... Пак се закрастих :partyman: на работа имаме една опукала стара xerox машина 3-4-5в1. Висока е колкото едър лилипут :mrgreen: и смятам скоро да я избоча, и видя какви моторченца има :).. Поздрави!

П.п. Стъпковите моторчета къде да ги диря в скенера или само във хартияподаващото?
MrMurdjo - майстор
@vlassev
Виждал съм действащ китайски рутер малко над 2000 мм работен ход (2400 май беше). Винтът е 30 х 10, централно разположен.
Пробвах му настройките на бързия ход. До 10 м/мин няма проблеми. До 12 м/мин леки вибрации и по-нагоре винтът вече осезаемо започваше да замята, когато порталът е по-далечко от средата.
Но не ми харесва, защото порталът е широк (1500 мм) и има реална предпоставка да се посуква. За подобна ширина аз бих се спрял на два винта на двете колони на портала. А най-добре е зъбни рейки. Но това неминуемо се отразява на цената.
pulsar - специалист
Iliev Labs написа:
Мен пък ме интересуват ремъци и ролки. Каталози, цени. Дайте некои линк.
Аз си поръчах от тези http://www.stima-engineering.com/bg/Zyb ... .Ремъчните шайби ги предлагат алуминиеви и стоманени, като за стоманена ремъчна шайба 26 XL 037 ми дадоха цена от 4 лева и стотинки без ДДС.
Balabanov - специалист
Айде и аз да се похваля.
При мен дойдоха 20мм на стъпка 5мм шпилки с 3бр. СВД за моята бъдеща бедна машинка (ход 600мм на 500мм) с тези шпилки няма мърдане, действително изглеждат доста сериозно визирайки работния ход.
Също така поръчах съединители 14мм на 15мм от Тайван ще има да си ги почакам :rolleyes:
След профилите Бош и всички "евтини" части се оформя малко звярче за кибичене на алуминиеви и месингови матрици. :partyman:

П. П.
Някой да разполага с телоподаващо в аргонова среда бай дъ уей, че ми трябва услуга срещу заплащане. Работата не е сложна и отговорна!
vlassev - специалист
ambipura написа:
Ехх... Пак се закрастих :partyman: на работа имаме една опукала стара xerox машина 3-4-5в1. Висока е колкото едър лилипут :mrgreen: и смятам скоро да я избоча, и видя какви моторченца има :).. Поздрави!

П.п. Стъпковите моторчета къде да ги диря в скенера или само във хартияподаващото?
Здравей, не че искам да те обезкуражавам, но до сега съм разглобил 4 принтера, едим голям НР комбайн, и един огромен плотер за чертане.
В повечето случаи по-мощните мотори са постояннотокови.

За съединители смятам да сложа маркуч от тези за хидравлика с дебели стени и армирани. На работата използваме задвижване от стари металорежещи машини правени от чугунени отливки. Махнахме съединителите, понеже правеха проблеми и няколко години караме на маркучи без никакви проблеми.
dobrev - специалист
vlassev написа:
Здравейте, моля за съвет за дебелина на винт 2 метра!
Понеже не съм виждал на живо толкова дълъг винт и нямам представа каква дебелина ще е подходяща за да не провисва и да работи стабилно.
Ориентирал съм се на Ф20 :-k
Погледни това задвижване "ремък в ремък". За машини с големи размери изглежда достатъчно стабилно и лесно за изпълнение. Успех!!!
http://www.youtube.com/watch?v=T9QU3YQe-Sc
ig_ivanov - специалист
ambipura написа:

Без точните имена на лилипута не може да се каже какви мотори има вътре. Освен постояннотоковите мотори (както каза колегата vlassev) има и трифазни.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: