• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
joton - напреднал
Виж и тук:

http://lumenlab.com/store/projectors/di ... ent=18&p=1

ето още някоя снимка.

Прикачен файл

aaaaa.jpg
aaaaa.jpg (67.39 KиБ) Видяна 6014 пъти

Прикачен файл

IMG_1219.JPG
IMG_1219.JPG (104.3 KиБ) Видяна 6014 пъти
joton написа:
Лампата която използвам е 400 W на Osram на снимките няма почти никакви чаркове. Още не съм стигнал до свързване на схемата но съм взел един термо превключвател, но още обмислям дали да го свързвам. Ако може да споделите какви защите използвате ще ми бъде много полезно.
Аз няма да ползвам защити все пак както каза някой тук ако се нагрее матрицата става кафява и изключваш лампата.
Джотон, искам да те питам изглежда вече си навътре в нещата, от къде си взе оптиката.
joton - напреднал
Ако изчакаш да потъмнее матрицата може да е прекалено късно и да я загубиш, другото нещо от което трябва да внимаваш е и френеловата леща (много лесно може да се деформира ако се нагрее прекалено).
Аз все пак ще сложа термо изкючвател, да изключва при дигане на определена температура.
Аз мойте лещи ги взех от www.lumenlab.com всичко ми излезе към 70$ (2 френелофи лещи и обектив).
joton написа:
Ако изчакаш да потъмнее матрицата може да е прекалено късно и да я загубиш, другото нещо от което трябва да внимаваш е и френеловата леща (много лесно може да се деформира ако се нагрее прекалено).
Аз все пак ще сложа термо изкючвател, да изключва при дигане на определена температура.
Аз мойте лещи ги взех от www.lumenlab.com всичко ми излезе към 70$ (2 френелофи лещи и обектив).
Да прочетох, че от там си поръчал но исках да се убедя защото някой каза, че не доставяли извън америка. За жалост комплектите им в момента не са пълни.
Може би ще поръчам от този сайт http://www.hallonwall.com/index.php?mai ... ucts_id=22
Италия е по- близо пък няма да има мито.
Днес прегледах два сайта за лапата
Осрам – 400 ватовата им крушка за жалост я дават 5200К
Дженерал електрик имат лампа 6500К, която поразително прилича на тази от сайта на луменлаб но е само 200 вата.
Ти предполагам, че си с Осрамската, как си я достави и каква температура \топлина) ти вдига.
Аз съм малко чувстелен към шума от вентилатори и може би ще заложа на повечко и по големи за сметка на по- малко обороти.
joton - напреднал
Мойте лещи са от lumenlab но ми ги донесаха познати не съм ги поръчвал от тук, незнам дали доставят за България. Лампата ми е на Osram HQI-BT 400W. Аз съм доволен от нея. Купия от един магазин за осветителни тела, предполагам няма да имаш проблем с намирането на лампа. Температури не съм мерил още, защото не ми е готова кутията.
За вентилаторите, аз избрах постоянно токови на 24V, за да мога да им регулирам оборотите и евентуално да ги направя по-безшумни.[/quote]
Да ти кажа честно и аз тази лампа харесах като разгледах каталога на Осрам, най- вече заради дългия живот. Но това не е кино лампа и сигурно леко ще жълтее заради непълните 6500К.

В упътването на осрамските лампи пише, че характеристиките на модела HQI са замерени в изправено положение и препоръчват така да се монтира за постигане на бял цвят и гарантирания живот. За мен е кофти, защото планирам протектора ми да бъде изправено шкафче за да не го кеся по тавана. Освен това поради големия диаметър лампата не ми пасва на рефлекторите които досега съм видял из интернет.
HQI – TS e по добрия вариант за мен но го няма в България, сигурно ще ми излезе двойно по- скъпо ако го поръчам. За HQI- BT ми казаха че струвала 58 лева. Джотон на тебе колко ти излезе всичко със запалката дросела и цокъла., питам щото в Русе няма магазин TNT Elcom.

Относно френеловите лещи, за задна мисля да използвам със стъпка 0,5 мм за да минава повече светлина. От „Техно инвест” чрез и-мейл ме посъветваха за по добро качество на картината да търся френелова леща с по малка стъпка. Така че вероятно ще търся 0,2 мм за предна дори и по-малко имайки предвид, че 15,4 инч фул ейч ди дисплеите рисуват с 0.17мм точки.
joton - напреднал
rigoletto
Добре си се спрял на FC2 лампа, защото "нормалните" са си доста обемни. Даже когато купих моята се оказа прекалено голяма и се наложи преправяне на кутията, която вече бях почнал да правя.
Незнам дали FC2 имат някакви недостатъци, но това което се сещам е че на моята има натпис UV Filter. Незнам дали е рекламен трик или наистина има но можеш да попиташ дали FC2 имат. Ако можеш да намериш отделен UV филтър ще е много добре. Аз така и не успях да намеря нищо подходящо.
Довечера ще премеря колко е температурата в кутията, но снощи за кратко си направик експеримент и за около 30 мин не надвиши 28 градуса. Утре ще пиша за резултатът.
Лампата сигурно има УВ защита, ако спрем да вярваме на немците какво ни остава за останалите. УВ лъчението е мътна работа, във форума на „лумен лаб” никой не е наясно дали трябва да се слага филтър, админите мълчат, значи си остава личен избор, аз няма да слагам такъв защото е много скъп. Все още не знам какво стъкло ще използвам за термо защита.

Ето и плана ми:
1. 400ватова лампа по възможност FC2 /захващане от двете страни/ харесва ми стабилността Рефлектор Кондензираща леща няма да слагам, нито мога да изчисля, освен това може да се спука и да падне върху лампата. Меден кожух за лампата с два вентилатора /за изходящия не съм сигурен дали ще издържи на жегата/ и медни стени за проектора в осветителния сектор с още два вентилатора.
ТЕРМО СТЪКЛО- за затваряне на сектора- тук приемам съвети.

2. Първоначално ще поръчам евтина оптика около 320 мм обектив. Админите на „лумен лаб” ме убедиха със аргументи че 0.5 стъпка на френеловите лещи е ОК, въпреки, че много хора практически казват друго.

3. ЛСДто ще взема на заем от приятел който продава втора ръка, ако не ми хареса връщам го и прекратявам проекта със около 200 лева загуби за оптика 50 за кутията. Ако ми хареса пак го връщам и вземам ейч ди матрица :)
Допълнително ще преценя дали трябва охлаждане в ел си ди сектора.

Снабдяването – за осветлението вече питам из магазините в Русе, питах те за цената щото поръчка от германия ще ми излезе над 200 лева.
Материалите и изработката на кутията ще възложа на специалисти които ми дължат услуги.
Оптиката мисля да поръчам тия дни от Италия /нямам нерви да ровя из китайските сайтове за да спестя някой лев/ Иначе ще се озъртам за някой по качествен обектив на старо.
joton - напреднал
Измерих температурите и те са:

45 градусас в затворения обем на лампата
38 градусас извън проектора на изгода на вентилаторите
28 между LCD дисплея и колиматорната леща
21 градуса околна температура

Температурите са измерени при неизолирана кутия а само притворена с доста процепи.
Надявам се при затворена кутия температуритее да са по-ниски.

Прикачен файл

IMG_12444.jpg
IMG_12444.jpg (84.01 KиБ) Видяна 5702 пъти

Прикачен файл

IMG_12454.jpg
IMG_12454.jpg (79.85 KиБ) Видяна 5702 пъти
Ето сметката:
1. Комплект осветление 400вата метал халогенна немска лампа 120 лв. информация на джотон.
2. Обектив 70 лв
3. Френелови лещи 75 лв
4. рефлектор и оптично огледало 42 лв
5. доставка 90 лв. http://www.hallonwall.com/index.php?mai ... pping_cart
6. кутия 100лв
7. лсд 120лв

Всичко 617 лева.

Това което аз искам
1. LIFI- tm технология на http://www.lifi.com/dynamic/display.php/31 но все още не се продава, така че за двустранна лампа ако искам да ми е стабилна и удобна за монтиране ще трябва да се бръкна 200 лв.
2. Обектив френелови лещи фул ейч ди лсд 958 лв Доставка 100 лв или 1058 х 6,7 % мито х 20% ДДС = 1417 лв. http://agilentpixel.com/
3. 100 лв кутия

Всичко 1717 лв. фул ейч ди проектор
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: