Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrev - специалист
Браво, Балабанов!
Отлични разсъждения, но трябва малко да те разочаровам - плочите са фрезовани и от двете страни, на които лягат другите детайли. Освен тази на снимките правил ли си друга някаква машина? Пък и тази ми се вижда недовършена. Едно е да искаш някаква точност, друго да се пробваш да я постигнеш и трето и четвърто е това, което всъщност се получава. Винаги трябва да се мисли за възможност за някаква донастройка!
Balabanov - специалист
Други машини не съм правил тази ми е първата и още не е завършена, но работя като оператор на професионална такава и всичко ми е повече от ясно. До момента абсолютно всички детайли по машината ми, които са правени сам съм си ги рязал и чертал с изключение на престъргването на винтовете. Пиша за четящите ентусясти които възнамеряват да си направят машинка, не е лошо да ги знаят тези неща. На мен лично от стомана ми се връзва скъпо и нерентабилно защото ще стане много тежка а стоманата се работи по-трудно
vlassev - специалист
Релси за плъзгащи се врати (прозорци), по тях се плъзгат алуминиевите профили и се затягат с крилчати гайки притискайки материала. Системата работи за сега задоволително.
Мога ли да си поръчам на някой изработката на детайла, захващащ шпиндела (КРЕС 43мм.)?!

Прикачен файл

IMG_2395.JPG
IMG_2395.JPG (46.98 KиБ) Видяна 3807 пъти

Прикачен файл

IMG_2396.JPG
IMG_2396.JPG (45.24 KиБ) Видяна 3807 пъти
MrMurdjo - майстор
Balabanov написа:

С неръждавейката колега тези машинки не се справят. Този тип материал се реже и гравира с лазер!
Моето куче върху неръждавейка. За проба, щото и на мен ми викаха, че не можело. :partyman:
Прикачен файл:
Rocky-Inox.jpg
dobrev - специалист
vlassev написа:
Мога ли да си поръчам на някой изработката на детайла, захващащ шпиндела (КРЕС 43мм.)?!
Дай чертеж и ще попитам един познат какви пари ще иска за изработката.
vlassev - специалист
dobrev написа:
vlassev написа:
Дай чертеж и ще попитам един познат какви пари ще иска за изработката.
Мерси за отзива! Хрумна ми една идея и ще се консултитам с майстора дали е осъществима.
Понеже най-голямата му фреза е 38мм. ще направим отвор с нея и после на струга от двете страни довършваме, като захващаме детайла от към вътрешната страна (отвора) за шпиндела. Само се притеснявам дали челюстите на шпиндела няма да наранят материала.
Ще пробваме и ако не стане ще ти се обадя!

@MrMurdjo:
Външния контур също ли механично си го направил?
С какви обороти дълбаеш и използваш ли охлаждане?
edesign - специалист
детайл за захващане на креса
http://ekits.eu/CNC/index.php?page=spare
втория на снимката от ляво на дясно цена близо 90лв беше
ако пуснете запитване по мейл ще ви пратят точен чертеж.
MrMurdjo - майстор
vlassev написа:
@MrMurdjo:
Външния контур също ли механично си го направил?
С какви обороти дълбаеш и използваш ли охлаждане?
Не, дискът е рязан на лазер от 2 мм неръждавейка. Това беше просто проба дали може да се гравира. Не че е невъзможно, но ще е прекалено бавно.
Оборотите бяха около 12 000 (Спаркито просто е от най-евтините решения и няма добър контрол на оборотите, както и на мощността - постоянни обороти). Върху диска бях направил локвичка от борьол, в която се движи потопен върхът на инструмента - пирамидално заточен карбиден фрезер за гравиране на 30 градуса. Подаването беше 0.05 мм на пас :), а общата дълбочина - 0.15 мм, което е достатъчно.
Вижда се, че самият диск не е идеално хоризонтиран и от едната страна стана малко по-плитко. Бях го залепил с двойно лепяща лента за парче разпенено ПВЦ, колкото да проверя концепцията.
dobrev - специалист
При мен KRESS-а е монтиран на тази планка. Глухите отвори са отдолу за монтиране на аспирация, а близките до големия отвор за осветление.

Прикачен файл

kress 4 houls.jpg
kress 4 houls.jpg (40.83 KиБ) Видяна 3690 пъти
Balabanov - специалист
Колега @MrMurdjo освен да я гравираш то може и да я отрежеш стига шпиндела да позволява ниски обороти.
1. Ще се потрошат една камара фрезери
2. Много бавно става
Ако сега ти кажа че искам 3000бр. такива кучета за 3лв бройката ще се навиеш ли до края на 2015г. да ги направиш изцяло механично? :-D

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: