• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Не знаеш, защото те мързи да попрегледаш темата.
megaCom - напреднал
велси,без заяждане,моля
velsi - Почетен майстор
Не се заяждам, просто ти посочвам причината.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Благодаря.
Последна промяна от n_a на съб мар 21, 2009 10:41 am, променено общо 1 път.
shulio - специалист
Аз пък намерих чиповете за онзи контролер.20 лв излизат на мотор чиповете с другите чаркове ще се събере към 30 предполагам.Други ден ще правя платката за една проба.

Друго да питам.За да работят 4 мотора на 4А 45V какъв трансформатор ще ми трябва.Мисля си за отделни вторични намотки за всеки мотор.Ясно че 4А 45V на всяка вторична обаче колко вата да е този трансформатор.И ако става с една вторична с какви параметри да търся

Велси.Твойте страници колко са високи и широки.Има ли проблем с тях.Мойте по чертеж са 380мм след лагера нагоре и широки 180мм.Дали да се ориентирам към по късички или да сменям конструкцията за пореден път :).За сега тя е такава

http://www.ivport.com/temp/variant3.jpg

цялата страница е 450мм
velsi - Почетен майстор
Моите страници са 350х73х9мм. Проблеми, не знам, мисля че няма. Доста здраво стана. За трансформатора нека кажат по запознатите, но според мене със или без отделни намотки ти трябва поне 15 А ток. Аз бих го направил с отделни трянсформатори, но и с един става, стига да е достатъчно як.
gorgidanchev - специалист
VELSIизвини ме но аз пак с тия мотори ще те занимавам.С какво захранване ги пробва.В друк сайт пишат че ги въртят с драйвер от Дрянаново но при тях не мога да вдигам волтажа много.За ампераж добре ...до 4 ампера става.
velsi - Почетен майстор
Въртял съм ги до 30 волта. Дряновската фирма имат няколко модела драйвери. Тези, които аз ползвам са до 2,5 ампера. Моторите са чувствителни към тока, не към напрежението. При по-голям ток започват да греят.
gorgidanchev - специалист
Имат драйвер на 4ампера. Та мисля него да взема. За твоите драйвери знам ...колко пъти прочетох... :? На някои мотори им дават да работят до 90 градуса температура.
Мога да им подам до 30волта иначе може да изпуши драйвера. За моторите няма да се ядосвам, но за драйвера :wallbash: :wallbash: :wallbash:
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: