Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
digitalpr - специалист
Напълно възможно е да съм стигнал лимита на моторите. За модела обаче бъркаш според мен, че има нещо нередно. Мотора си е този и 280N-cm са около 425oz-in. При 57BYGH момента е същия, но даден в 30 kg.cm.
tsenkov - специалист
Не бъркам,ползвам ги от 5-6 години и знам какво могат. Затова ти предложих и замяната. 23HS9430 го има, но 23HS9430В не го виждам никъде.това имам в предвид.
alien - специалист
digitalpr написа:
Driver: DM542A
PSU: 36VDC/9.7A
Motors: Longs Motor 23HS9430B
Stepper angle: 1.8*
Rate Voltage: 4.8V
Rated Current: 3A
Phase Resistance: 1.6Ω
Phase Inductance: 6.8mH
Holding Torque: 425oz.in/3nNm
6.8 милихенри е много, не съм пускал такъв двигател, предполагам на 36 волта и половин стъпка ще докара около 400-500 оборота... не очаквай повече от това
не давам гаранции за казаното, това са само груби предположения
digitalpr - специалист
tsenkov написа:
Не бъркам,ползвам ги от 5-6 години и знам какво могат. Затова ти предложих и замяната. 23HS9430 го има, но 23HS9430В не го виждам никъде.това имам в предвид.
23HS9430 e Single shaft. 23HS9430B e същия мотор, но Dual Shaft.

alien написа:
6.8 милихенри е много, не съм пускал такъв двигател, предполагам на 36 волта и половин стъпка ще докара около 400-500 оборота... не очаквай повече от това
не давам гаранции за казаното, това са само груби предположения
Ами горе долу това е което аз успявам да постигна - 500rpm.
tsenkov - специалист
Ясно. Мислех че е някаква модификация.
digitalpr - специалист
Кажи все пак, мотори с колко близки характеристики ползваш и какво успяват да постигнат като обороти? Захранването и драйверите какви са също.
MrMurdjo - майстор
На трите оси ползвам 60BYGH301B от Ексорор. Мисля, че и за твоя рутер ще вършат чудесна работа.
digitalpr - специалист
Това е друг мотор вече, той е Nema24 и с различни характеристики. Монтажните отвори също са с друг диаметър.
tsenkov - специалист
Дрйвери DQ542 двигатели 57BYGH115-003 захранване 36 волта 10А на У и още едно за другите две оси.Скорост на придвижване в зависимост от качеството на сглобката и теглото на портала но винаги над 3500мм/мин. Работна ограничавам я до 2000-2500мм/мин. За да съм сигурен че няма да пропуска стъпки.Ползвал съм 70-80 комплекта от тях и резултата винаги е бил такъв.Ползвал съм и 48В/10А захранване но няма някаква голяма промяна.Оказа се че първия ми избор е бил правилен.Късмет.
digitalpr - специалист
57BYGH115-003 е абсолютно аналогичен мотор на 23HS9430, а DQ542 на DM542A. Захранването също. Toва са абослютно същите компоненти, само с "различен" производител... според мен не е и различен. Даже графиката за въртящ момент в зависимост от оборотите е една и съща при двата мотора.
Интересно...

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: