• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
iavvor - помощник
Струвами се че 0.38 е твърде малко. Виждал съм разрез на крило от 600Квт. ВГ и профила определено е по различен. КПД-то на този ВГ е 0.51 при 8м/с.
edemy2001 - специалист
iavvor написа:
Струвами се че 0.38 е твърде малко. Виждал съм разрез на крило от 600Квт. ВГ и профила определено е по различен. КПД-то на този ВГ е 0.51 при 8м/с.
Малко е, но за сега - толкова. Малко по-нататък, като правя друг генератор, ще пробвам с тези GOE 222 - приятели твърдят, че е по-добър профил. А и като усъвършенствам малко технологията от повишената гладкост, също ще се вдигне КПД-то. Тогава ще мисля и за обтекател/конус.
tgv - специалист
Ако може да попитам без да се заяждам? 50-300 Вата каква работа вършат, и то от време на време. Дане би да ползвате някое периферно устройство с КПД или СОР 3-4. :partyman:
Тани - модератор
А очакваш ли отговор?
Ти два пъти не поиска да ми отговориш точно на този въпрос - за какво ще използваш такава мощност за отопление - какво смяташ че може да да стоплиш с нея?
edemy2001 - специалист
tgv написа:
Ако може да попитам без да се заяждам? 50-300 Вата каква работа вършат, и то от време на време. Дане би да ползвате някое периферно устройство с КПД или СОР 3-4. :partyman:
Не виждам заяждане! Въпроса си е съвсем резонен. Хората, които купиха 300 - ватовия го използват да си поддържат системата за охрана на пчелина, понеже в облачно време фотоволтаиците не дават нищо. В случая двете системи - фотоволтаик и вятър се допълват.
50 ватовия, който довършвам в момента, ще е повече за реклама, че се вижда отдалеч, но и може да ми захрани покрай рекламата дежурно светодиодно осветление в работилницата и логера за скоростта на вятъра. Идеята на мой познат за такава мощност генератор е като ходи по една седмица за риба на някой язовир, да има вечер осветление и в комплект с един 100 ватов фотоволтаик да си държи студена бирата в хладилната чанта. :drinkers: Всеки може да си измисли някакво приложение.
Тани - модератор
Е то за ток е ясно - за информация - заредил съм си един 40Аh акумулатор, който има проблем с връзките и не може да се ползва за голям ток и "временно" включих 20см LED лента да ми осветява едно преходно помещение на което без да искам прекъснах кабела на осветлението . Вече около месец лентата свети денонощно и помещението си е добре осветено колкото да преминеш през него или да потърсиш нещо. Реално може да се ползва за аварийно осветление. По интересно мо е приложението на непостоянни 200W топлинна мощност :?
shulio - специалист
Може да се ползват за затоплят водата в бойлера до някаква температура. Или за затопляне на разширителния съд на термопомпата и от там е ясно. Абе ако има лесен и евтин начин за набавяне на топлинна енергия дори и непостоянна - все ще се намери къде да го оползотворим :)
mObbiN - специалист
Моите нищожни генератори поддържат едно осветление от диодни луни.Знам че е много малко но при мен вятъра съвсем го няма.
tgv - специалист
Тани особенно ми е приятно. Когато Джентлементи разговарят, много е важен поздрава!
Ще се опитам да го обясня с Граници /Lim/ :
СОР = изх. топ. енергия / конс. ел. енергия(левове)
Когато Lim от /конс. ел. енергия(левове)/ клони към 0 , то СОР клони към безкрайност.
ПЪРВИ ЗАКОН НА tgv!!!! :shock: :shock: :shock:
iavvor - помощник
TGV, Да живеииш =D>
Има едни хиперинверторчета Даикин с консумирана мащност 400-500Вт. и СОР-5. Дали не може да се направи ВГ с нещо близко като инвертиране!?1
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: