• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте!
И аз от доста време искам да си направя такъв проектор,но за жалост не можех да си намеря шрайбпроектор :sad:.Сега вече твърдо съм се решил да си сглобя един подобен като този на joton(поздравления),обаче не знам от каде да си взема Френеловите лещи и обектива.Ако някой знае моля пишете,че вече взех да се отчайвам :cry:.
GLD
purple написа:
Ако някой знае моля пишете,че вече взех да се отчайвам :cry:.
Още в първата тема е написано. Обикаляш някое училище, аз намерих в техническия университет :D Имах стаж и докато чистехме една стара работилница мернах няколко броя... поисках от даскала да ми даде един и той ми изрови естествено най-разхлопания, но поне си имаше лещите. Сега търся лампа за него и ще почвам проекта :)
kikokiko - специалист
GLD написа:
purple написа:
Още в първата тема е написано. Обикаляш някое училище, аз намерих в техническия университет :D Имах стаж и докато чистехме една стара работилница мернах няколко броя... поисках от даскала да ми даде един и той ми изрови естествено най-разхлопания, но поне си имаше лещите. Сега търся лампа за него и ще почвам проекта :)
Относно лампата - прочети мненията ми на страница 20 от този форум.
Осветлението купих от фирма NLS .

гр. София 1164, бул. „Евлоги Георгиев“ 8

тел./факс.: 02 / 865 85 78

моб. тел. 0884 912 545

0885 295 667

e-mail: nls.bulgaria@gmail.com

Успех с проекта.
r_stanev - помощник
GLD написа:
purple написа:
Аз имам един за продаване лектор-01, 80лв.

Прикачен файл

фото-01-0077.jpg
фото-01-0077.jpg (45.71 KиБ) Видяна 6520 пъти

Прикачен файл

фото-01-0078.jpg
фото-01-0078.jpg (32.13 KиБ) Видяна 6520 пъти

Прикачен файл

фото-01-0080.jpg
фото-01-0080.jpg (31.22 KиБ) Видяна 6520 пъти
jey - напреднал
и аз добавям 5бр по 80лв/бр
4 модела 3М
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
lacezarasia - специалист
Велико!!! Благодарности за инфото.
ChriS - напреднал
Някой ако има излишен монитор, годен за начинанието или е чувал за някой свободен, нека да пише, плийс :)
jey - напреднал
3бр 15'' Mitac model L15 с външно захранване 80лв/бр.
zdraveite
imam nesto izli6no edin profesionalen videoproektor marka askproxima modela e Impression970
eto vi pove4e info za nego
http://www.askproxima.com/service/Impre ... 70enga.pdf

raboti kru6kata mu e zdrava ako na nqkoi mu vyr6i rabota ste se razberem
mislq da mu tyrsq 300lv.
eto snimka
Изображение
izvinqvam se 4e e na latinica no sym s linuxs i ne mu razbiram :lol:

Изображение
Изображение
ChriS - напреднал
Нов проблем - взех проектора на колегата по-горе, само че видео конектора е с DB26:

Изображение

и съответно не мога да пъхна DB15 (VGA) кабел в него:

Изображение

Някой наясно ли е дали могат да се свържат, понеже гледам, че имат различни сигнали - ако бяха еднакви лесно, ама например vsync и hsync имат и in, и out на db26, а при db15 са само по един vsync и hsync..
Гледах, че по принцип заедно с проектора вървял такъв кабел, тъй че би трябвало да е възможно..

EDIT: Намерих няколко схеми на свързване, само че се затруднявам в намирането на DB26 накрайник.. Утре продължавам обиколката по магазините..

EDIT2: Стана!
Изображение

П.П. Чувствам се много добре в клуба на проектор-притежателите, дори и да не съм го направил аз, положих много усилия и сега съм много доволен :)
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: