• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 98
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
svdmk - специалист
чет окт 22, 2020 3:40 pmarnaudov78 написа:
Здравейте , някой ползва ли драйвери TMC2209 ? Как се справят спрямо A4988 ?
Щом толкова време няма отговор, явно никой не ползва този тип драйвери.
Аз ползвам tmc2208, и не знам колко меродавно ще е моето мнение, но все пак.
Ползвам tmc2208_UART на hypercube_evo, и мога да кажа, наистина движението е по-тихо, не чак толкова колкото го възхваляват по форумите но все пак забележимо по-тихо.
По форумите твърдят, че са склонни към греене, но аз не съм на това мнение, настроил съм ги на 800 милиампрера и мога да кажа, че са по-студени от а4988 на индентичен ток.
Имат 2 режима на работа, безшумен stealthchop и не чак толкова безшумен spreadcycle.
Твърди се, че тихият режим stealthchop е склонен към пропускане на стъпки при голяма скорост и ускорение, затова съм намалил DEFAULT_ACCELERATION в марлин на 600, освен това се задава параметър HYBRID_THRESHOLD, който задава скороста при която се превключва към по-шумния и по-стабилен режим spreadcycle, по подразбиране този параметър е 100 mm/s.
Получава се неприятен звуков ефект, защото когато хотенда принтира се движи на безшумния режим, а когато е в режим travel работи в по-шумния режим.
За да не се получва този ефект, в слайсъра съм намалил "travel speed"-а на 100 мм/с и всичко е OK. В нета други споделят, че увеличават "HYBRID_THRESHOLD "-а на 150 мм/с и работи добре.
Аз съм доволен от тях.
resistbody - майстор
Аз като смених стоковите драйвъри с 2208 разликата беше от земята до небето в тишина.. говоря за аникубик и3 мега не съм печтал много с тях може би зимата пак ще си играя с принтера сега няма време..
batrado - специалист
Това е трети опит за печат с Photon S принтера. Променил съм само времето за експозиция на слоевете на 9 секунди, като за първите 8 слоя то е 60 секунди. Фигурката е с височина към 4см. и широчина към 3см. Печата отне към 4 часа и половина това е с пълно запълване. Снимките нещо не се получиха, реално фигурката изглежда мнооого добре. Тука резолюцията на принтера по XY е 2К а си мислех да взема принтер с 4К резолюция. За цената си просто нямам забележки към момента.
Прикачен файл:
IMG_20201025_202640.jpg
Прикачен файл:
IMG_20201025_202753.jpg
Прикачен файл:
IMG_20201025_202544.jpg
STEPER - специалист
Какво количество /грама/ бяха необходими за тази фигурка?
batrado - специалист
чет окт 29, 2020 11:15 pmSTEPER написа:
Какво количество /грама/ бяха необходими за тази фигурка?
Още не мога да се ориентирам колко точно смола замива при печат. Според Chitubox и Photon Workshop са към 15 ml. Времето ще покаже дали тези сметки са наистина верни или поне близо до истинските.
Сега стои една дилема дали да си поръчам системата за измиване и изпичане на Anycubic https://www.anycubic.com/products/anycu ... ng-machine или да си разработя моя такава. Като знам с колко свободно време разполагам разработката ще отнеме поне 1-2 месеца... а ако я поръчам до 10-на дена ще е доставена.
STEPER - специалист
[/quote]
Като знам с колко свободно време разполагам разработката ще отнеме поне 1-2 месеца... а ако я поръчам до 10-на дена ще е доставена.
[/quote]
А как стои въпроса с митницата?
Каква е процедурата по освобождаване и облагане с митнически сборове?
batrado - специалист
пет окт 30, 2020 6:58 pmSTEPER написа:
Като знам с колко свободно време разполагам разработката ще отнеме поне 1-2 месеца... а ако я поръчам до 10-на дена ще е доставена.
[/quote]
А как стои въпроса с митницата?
Каква е процедурата по освобождаване и облагане с митнически сборове?
[/quote]

За по-скъпи части гледам магазини/складове, които са в Европа. Не съм плащал мито и ДДС за принтера, като го поръчах с доставка от Чехия (която беше безплатна). Но това което виждам е че за доставки от Европа в Али-то цената е с около 1-5% по-скъпа... но пък до максимум 10 -на работни дни поръчаната стока е при теб. Зависи и от самият продукт.. дребни неща не си играят да ги пращат до складове в Европа, но примерно по-оборотни и скъпи неща имат сметка да ги доставят до складовете им в Европа точно заради мито и ДДС. Играл съм няколко пъти освобождаване от митница на стоки от Китай и е меко казано дълга и досадна процедура.
arnaudov78 - напреднал
Повечето принтери и едра подобна техника вече се предлага от доста търговци в Али-то от складове в Чехия, Германия, Полша и др. Аз моя също го купих така преди две години. А относно цената не винаги е по висока сорямо Китай, но и да е, предпочитам да дам и 10% горница, но да не се занимавам с митница и чакане. Принтера ми дойде от Германия по DHL за 5 дни безплатно!
batrado - специалист
Ето примерна оферта за доставка от склад в Европа. От самата снимка се вижда наличността в различните складове и каква е цената за доставка.

https://www.aliexpress.com/item/4000093 ... web201603_
Прикачен файл:
Ali_.jpg
Ali_.jpg (117.11 KиБ) Видяна 1641 пъти
STEPER - специалист
Здравейте,
Търся и Моля за малко помощ и съдействие за корекция на няколко STL файла за
промяна окачването на 3Д принтер VORON.
Целта е да се отвори единия ъгъл на детайлите,за да може да премине алуминиев профил
20х20 мм.
На детайлите съм посочил мястото за корекция а така също съм дал и детайл
за модел, който е с извършена такава корекция.
До колкото успях грубо да премеря размера е някъде около 20,4 мм на 20,4 мм.
но не съм убеден в точността.
Надявам се,че на хората които познават и работят с такъв софтуер да не бъде проблем
тази молба.
Предварително Благодаря
Поздрави

Прикачен файл

STL.zip
(750.04 KиБ) Свален 57 пъти
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52