• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Тани - модератор
Ще се получи нещо като да се опитам да тръгна на светофара на пета скорост с работещ един цилиндър! Дано този път схванеш асоциацията! А за променливотоков двигател на прав ток :?
Duke_BG - специалист
Тани написа:
Ще се получи нещо като да се опитам да тръгна на светофара на пета скорост с работещ един цилиндър! Дано този път схванеш асоциацията! А за променливотоков двигател на прав ток :?
кое те притеснява ?
постоянното напрежение или волтажа му ?
princebg - напреднал
Тани написа:
Явно на този двигател са пропуснали да му обяснят като малък разликата между прав и променлив ток и той си работи винаги като на прав. Сигурно са били в един клас с един мой приятел , който всеки път като стане въпрос за фаза и нула ги нарича плюс и минус и дори ми се сърди, че издребнявам и се вманиачавам, че всеки път му правя забележка.
Тъй като не съм на "ти" с тока когато го свалих от ксерокса с мой приятел който се занимава с електротехника го пробвахме,той мушна кабелите в контакта(нямаше сложен щепсел)и когато им разместваше местата мотора сменяше посоката на въртене.Трябва да го намеря и да видя какво пише на табелката.
rijata - напреднал
Здравейте, колеги. Искам да попитам тези моторчета за ел. стъкла или за чистачки за които споменавате, някои пробвал ли ги е и като не им се подава ток може ли човек да напъне вратата и да влезе.
javor4o колко си купи мотора и от къде ако не е реклама. Поздравления за врата много добре измислено.
juvigy - специалист
Някой да е ползвал Винтоверт на 12В за целта? Контрол на скороста , 2 скорости , контрол на усилието , ляво дясно въртене , стар акум. от кола за работа без ток. Доста настройки има ...
ge6aaaa3 - специалист
Леле... Това с променливотоковия мотор, дето си обръща посоките с обръщането на щепсела и това с 500W-овата лампа за регулатор на обороти, трябва да влезе в златния архив! :-D Защо ще си играеш с ШИМ или разни софтуери? :-D
А иначе, мотора от чистачки на Лада или Волга, заедно с редуктура, ще е идеален за целта. Редуктура, обаче, е червячен и при спиране на тока, без акумулатор няма да се отвори вратата. За дистанционно, може да се ползва и GSM. За да се избегне големия траф и проблема със възможността от спиране на тока, може да се сложи едно акумулаторче 9-12Ah и малко автоматизирано заядно. :)
ludiagsm - специалист
ge6aaaa3 написа:
Леле... Това с променливотоковия мотор, дето си обръща посоките с обръщането на щепсела и това с 500W-овата лампа за регулатор на обороти, трябва да влезе в златния архив! :-D Защо ще си играеш с ШИМ или разни софтуери? :-D
А иначе, мотора от чистачки на Лада или Волга, заедно с редуктура, ще е идеален за целта. Редуктура, обаче, е червячен и при спиране на тока, без акумулатор няма да се отвори вратата. За дистанционно, може да се ползва и GSM. За да се избегне големия траф и проблема със възможността от спиране на тока, може да се сложи едно акумулаторче 9-12Ah и малко автоматизирано заядно. :)
Чак сега намерих темата предималко пуснах нова ,Геш мого яка идея :)
ludiagsm - специалист
Нещо не откривам темата която пуснах за портала с в наклонен терен ,но както и да е вчера си поиграх и куплирах 12волтовия мотор към червячния редуктор остава още малко да довърша стойката и ще има реален тест на портала ;)
Изображение
Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=G-lVSEcu ... e=youtu.be

pp:Използвал съм гумени тампончета от който в двата им края излизат 6мм шпилчици ,2 от тях използвах и между куплиращите фланчета между червячния редуктор и мотора ,че ако ги няма имам шум и вибраций ;P
puh4 - специалист
ludiagsm написа:
Нещо не откривам темата която пуснах за портала с в наклонен терен ,но както и да е вчера си поиграх и куплирах 12волтовия мотор към червячния редуктор остава още малко да довърша стойката и ще има реален тест на портала ;)
Изображение
Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=G-lVSEcu ... e=youtu.be

pp:Използвал съм гумени тампончета от който в двата им края излизат 6мм шпилчици ,2 от тях използвах и между куплиращите фланчета между червячния редуктор и мотора ,че ако ги няма имам шум и вибраций ;P
Добре се получава, само с едно не съм съгласен (наклона).
Тани - модератор
Браво, добре се справяш със задачата засега.
ludiagsm написа:
Нещо не откривам темата която пуснах ...
Е то не ти е за пръв път, не се притеснявай :lol:

search.php?search_id=egosearch

Този линк ще ти покаже всички теми по които си писал. Поради проблема с намирането на темите, предполагам и тази ще стане неоткриваема скоро :wink: и ще ти е трудно да натискаш линка в нея :lol: , та по-добре ползвай онова надписче горе в дясно "Виж собствените си мнения" Полезна функция, която ползвам в 90% от случаите в които отварям форума. Всъщност отметката, която съм запаметил в телефона за форума е именно за собствените мнения, защото в общия случай така "изпушвам една цигара" в почивките и нямам време да разглеждам всички нови мнения в теми в които не съм писал. Полезно е да се ползва тази функция, защото често някой ни пита за подробности за споделеното в темите и е неприятно да чака отговора дълго време , като в същото време вижда, че пишете по други теми.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Електродвигател с редуктор за врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: