Ще се получи нещо като да се опитам да тръгна на светофара на пета скорост с работещ един цилиндър! Дано този път схванеш асоциацията! А за променливотоков двигател на прав ток 

Тани написа:Явно на този двигател са пропуснали да му обяснят като малък разликата между прав и променлив ток и той си работи винаги като на прав. Сигурно са били в един клас с един мой приятел , който всеки път като стане въпрос за фаза и нула ги нарича плюс и минус и дори ми се сърди, че издребнявам и се вманиачавам, че всеки път му правя забележка.Тъй като не съм на "ти" с тока когато го свалих от ксерокса с мой приятел който се занимава с електротехника го пробвахме,той мушна кабелите в контакта(нямаше сложен щепсел)и когато им разместваше местата мотора сменяше посоката на въртене.Трябва да го намеря и да видя какво пише на табелката.
ge6aaaa3 написа:Леле... Това с променливотоковия мотор, дето си обръща посоките с обръщането на щепсела и това с 500W-овата лампа за регулатор на обороти, трябва да влезе в златния архив!Чак сега намерих темата предималко пуснах нова ,Геш мого яка идеяЗащо ще си играеш с ШИМ или разни софтуери?
![]()
А иначе, мотора от чистачки на Лада или Волга, заедно с редуктура, ще е идеален за целта. Редуктура, обаче, е червячен и при спиране на тока, без акумулатор няма да се отвори вратата. За дистанционно, може да се ползва и GSM. За да се избегне големия траф и проблема със възможността от спиране на тока, може да се сложи едно акумулаторче 9-12Ah и малко автоматизирано заядно.
ludiagsm написа:Нещо не откривам темата която пуснах за портала с в наклонен терен ,но както и да е вчера си поиграх и куплирах 12волтовия мотор към червячния редуктор остава още малко да довърша стойката и ще има реален тест на портала ;)Добре се получава, само с едно не съм съгласен (наклона).
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=G-lVSEcu ... e=youtu.be
pp:Използвал съм гумени тампончета от който в двата им края излизат 6мм шпилчици ,2 от тях използвах и между куплиращите фланчета между червячния редуктор и мотора ,че ако ги няма имам шум и вибраций ;P
ludiagsm написа:Нещо не откривам темата която пуснах ...Е то не ти е за пръв път, не се притеснявай
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: