• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ZEDYCUS - майстор
С каква едрина е шкурката ти, аз шкуря основно с П60 и за по фино с П80, много рядко с П120, оборотите и при мен са 2800 и никога не ми е изпушвало дървото. :partyman:
Местя инструментариума в друг апартатамент и не съм го подредил(по малка тераса) иначе щях да ти пусна едно клипче как се стърже дърво и метал при мен. :arrow:
big_death - специалист
Ако натиска яко да сваля-може и да го подпали чак ! :-D :lol: :-D :partyman:
ZEDYCUS - майстор
ZEDYCUS
Ако успея скоро, ще ти снимам един друг дисков шлайф на един приятел с такава стационарна масичка.
Мина месец, но успях да снимам дисковия шлайф. Неговия шлайф стана по малък и компактен,без оси и ремъци е. Масичката се сваля, като се охлабят 4 винта и се издърпва по хоризонталния профил напред. Профилите са от парчета, които останаха от моята маса.Ето снимките.

Прикачен файл

DSC04902.JPG

Прикачен файл

DSC04901.JPG

Прикачен файл

DSC04900.JPG

Прикачен файл

DSC04899.JPG
monster18 - специалист
Браво много е добро :)На мен ми остана да си направя приспособлението с патронника
mavryt4o - майстор
И на мен ми е нужен дисков шлайф намислил съм нещо електромотор на който диска да е монтиран директно на оста до някакав плот.Ако мислите че ще стане удачен ли е като обороти и мошност 1,5 трифазен 2850об.мин и ако да колко да е диаметара на диска с велкрото и за шкурка с подлепване ми каза една продавачка че трудно се намирала примерно 30на 30 см
ZEDYCUS - майстор
За оборотите и мощността гарантирано стават. Мотора на моите е 180 вата(2900об) от пералня Перла, досега не съм успял да го спра, така че трифазния ще е хала.
А може да си направиш диска 30см, но да лепиш с двойнолепещо тиксо шкурка на листове, такъв размер шкурка с велкро мисля, че продават за шлайфане на паркети и дюшамета, питай Чефо или Паркетмиланов с такива консумативи ли работят и цената. :partyman:
mavryt4o - майстор
ето ги и мойте шлаифове малкия особенно за криви детайли върши добра работа

Прикачен файл

19102014786.jpg
19102014786.jpg (113.26 KиБ) Видяна 1711 пъти
ZEDYCUS - майстор
Екстра са станали, шкурката как я закрепяш за цилиндъра? Имам един свободен двигател от Перла с монтиран патронник и му замислям нещо подобно.
mavryt4o - майстор
ZEDYCUS написа:
Екстра са станали, шкурката как я закрепяш за цилиндъра? Имам един свободен двигател от Перла с монтиран патронник и му замислям нещо подобно.
намазах стоманената ос с лепило за дърво лепнах предварително оразмерената шкурка и навих тиксо да притегне след 3 часа вече шкурих и не е мръднала засега
mavryt4o - майстор
Ванка честит имен ден много здраве щастие и вдъхновение и нека да пълним сайта с идей и през новата година.А сега по същество :-D да не пускам нова тема да пишем тук в твоята за едно ново проектче(от скука) drum sander и има ли почва у наси.
Имам малко идея за какво горе долу става въпрос ще кача снимки каква ми е идеята имам вал от циркуляр ще ползвам него а по средата ще нанижа шперплатови кръгчета с дупка в средата да увелича дебелината на вала тя ще стане 10см а работната вирина 45 см,Гледах клипове ще направя конструкция оста и лагерните тела от горе но имам някакво виждане иска ми се плоскоста по която ще се движи детайла (аз ще го бутам няма да е с подавателен мрханизам)да е като на щраихмус да е винаги хоризонтална да се движи по някакви направляващи канали нагоре надолу посредством крик и една скала с деления от страни.За таси ос някой има ли идея за оборотите или оптимални метри в секунда на шкурката аз ще си ги пресметна.Също мошност на мотора на трифазен ток.Това е за сега.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Стационарен дисков шлайф за дърво и метал-Направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: