Прикачен файл:
Codewheel_shot.gif (54.26 KиБ) Видяна 5066 пъти
Последна промяна от MaK на съб яну 28, 2012 2:11 am, променено общо 3 пъти.
PhD написа:Един въпрос към хората, които са специалисти по механика - коя резба оказва по-голям съпротивителен момента - метричната или трапецовидната? В момента моя рутер е с ос, която е с метрична резба и ми се струва че оказва значителен съпротивителен момент.Теоретично метричната резба има по-голямо триене от трапецовидната тъй като ъгълът при върха е 60 градуса, а при трапецовидната е 20 градуса. Още по-малко триене има в квадратна резба, където ъгълът е нула.
В момента това което ми прави впечатление е отклонение на водещата ос при движение - незнам дали е нормално. И затягането се получава само в първите и последни 7-8% от хода на винта(целия ми ход е около 500мм - значи 30-40мм преди двата края на оста. И едно друго пояснение - направляващите ми са две двойки шини, които лагеруват(тях не съм ги проверявал за смазванеДа именно за това говорех в по-горен мой пост .В смисъл че такива несъосия и неподравняване бяха допуснали дори от много стабилна фирма произвеждаща металорежещи машини (в случая универсален обработващ център с 5 оси)
Казано чесно днеска написах няколко мнения в няколко теми и постнах снимки на неща, които съм правил и то с доста малко пари, в които съм вложил мои разработки и идеи.Здравей и на теб и добре дошъл във форума (макар че и аз съм нов тук
Освен две забележки никой нищо хубаво не видя. Мисля че, коефициента на Направи си сам е
полезността по качетвото делено на цената.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: