• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
друмчо - специалист
Направо ме разбихте! Изредихте цял арсенал, който съм пробвал. И още има дето не съм пробвал. Първо ще споделя случка: На село, се събирахме по махали, когато джанките във ветрозащитните лесопояси завържат плод-зелен около 10 - 15мм., се замерваме с помоща на прашки. Обикновено ластици от велосипедна вътрешна гума. По малките деца доставяха боеприпасите, пълни джобове, пазви, гащи и тем подобни със зелени сливи. Обаче един в джоба си имал съчми от машинен лагер и стрелял, за лош късмет улучил "противник" - право в челото. Но потърпевшия имаше късмет, че не го изоставихме и нямаше фатални поражения.
А правили ли сте освен с карабит и фоерверги с негасена вар? И там имам случки и спомени.
Chefo77 - майстор
На мен пък веднъж на лагер в Смолян ми забиха заострена пръчка в окото. Не точно в окото - между окото и носа във "фугата" беше влязла, пък беше към педя дълга и 5-6 мм дебела, но беше влязла надълбоко - стоеше си там без да я придържам. Отидох при лекарката, оная като ме видя припадна. Интересното е, че я изкарах сам и нямаше грам кръв...
Какво е това фунийка в челото ... аматьорска работа :)
друмчо - специалист
Chefo77 написа:
На мен пък веднъж на лагер в Смолян ми забиха заострена пръчка в окото. Не точно в окото - между окото и носа във "фугата" беше влязла, пък беше към педя дълга и 5-6 мм дебела, но беше влязла надълбоко - стоеше си там без да я придържам. Отидох при лекарката, оная като ме видя припадна. Интересното е, че я изкарах сам и нямаше грам кръв...
Какво е това фунийка в челото ... аматьорска работа :)
Сачма от машинен лагер с диаметър около 10-15мм.
Chefo77 - майстор
Ако взема и да чета ще бъде добре, нали :ops:
ESPACE - майстор
colyo написа:
....много народ ни е псувал за това а върхът беше да хвърляме димки в автобуса точно преди да затвори вратите :supz:
Освен всички други простотии дето сме правили и ние хвърляхме димки, ама не в автобуса, а в градските тоалетни - като влезе някой му давахме минута и обгазявахме :-D Хвърляли сме надути балончета с вода от 4-тия етаж по колите. Стреляли сме със скобници в дъждовно време по чадърите на хората. Абе беладжии.
Иначе като поотраснахме най-популярни бяха самолетчетата и лодките с руските двигателчета с вътрешно горене дето се продаваха по детските магазини - сокол, мк-16. Горивото беше етер, рициново масло и газ. Голям зор докато намерим тоя етер :)
colyo - специалист
ESPACE написа:
colyo написа:
....много народ ни е псувал за това а върхът беше да хвърляме димки в автобуса точно преди да затвори вратите :supz:
Освен всички други простотии дето сме правили и ние хвърляхме димки, ама не в автобуса, а в градските тоалетни - като влезе някой му давахме минута и обгазявахме :-D Хвърляли сме надути балончета с вода от 4-тия етаж по колите. Стреляли сме със скобници в дъждовно време по чадърите на хората. Абе беладжии.
Иначе като поотраснахме най-популярни бяха самолетчетата и лодките с руските двигателчета с вътрешно горене дето се продаваха по детските магазини - сокол, мк-16. Горивото беше етер, рициново масло и газ. Голям зор докато намерим тоя етер :)
Сега си спомням и другата простотия. Криехме се в храстите и стреляхме със скобелници по торбичките с прясно мляко в мрежичките на бабите:))) Тръгваше една бяла диря и всички котки от махалата хукваха след нея :)))

ПП: а относно прашката на детето верно, че сме рязали ластици от високоволтови ръкавици. Не може да ги няма и сега. За да му е по-удобно влез в първия ловно-рибарски магазин и му вземи една "купешка" с приклад (около 5 лв бяха).
NeoBoss - специалист
ахах малее тема само за подрастващи палавници хахах

даа прашките със скоби бяха голяма работа , няма да забравя как целкахме каките със чорпогащите под късите поли направо ставаше примка от горе до долу аххахаха .... или във цирка като минат тия със балоните като изперкаш една и останат от 20 5-6 балона аххахаха

ианче първите ни димки бяха от топчетата за пинпонг и фолио , правихме си и огненохвъргачки от химикалки , ползвашесе само предната част на химикалката като връзвахме пружинката , после пълнииш с клечки натискаш драскаш и хвърчаха бая хахаха
Sharkolia - специалист
аве по едно време по селските събори бяха пуснали и едни ластици за прашки ,бяха главно червеникави едни. Със заоблени краища.
мале къде ме върнахте с тази темичка колко топки са си отишли заради тези прашки малиии :-D никога няма да забравя като си купих първата ловна прашка леле какво криене падна за да не разбере маиками че сум си дал всичките пари събрани от нова година за прашка а колко бои изядох като разбра ауу не искам да се сещам но и до ден днешен знам че колкото и бои да съм изял никога няма да съжалявам защото удоволствиео от моментите с тази прашка бяха едни от най незабравимите :-D още пазя тази прашка която и до ден днешен си стои скрита на същото място уви вече с изгнили ластици но скоро я видях и реших да я посъживя и смятам да се разровя из ловно рибарските да видя дали продавт резервни ластици ,защото на скоро ходих в един ловно рибарски магазин и там забелязо че продават подобни прашки които използват рибарите за разпръскване на захранка дано имам кусмет че да изляза да поцъкам малко из природата като едно време само аз и прашката и йоб пулен с камани :-D

Прикачен файл

1085.jpg
1085.jpg (45.09 KиБ) Видяна 3727 пъти
Sharkolia - специалист
yaxoo написа:
никога няма да забравя като си купих първата ловна прашка
тва е което си спомнят днешните млади КАК СА СИ КУПИЛИ ПЪРВАТА ПРАШКА
Иди сега му обясни от кво дърво си си правил прашка ,що аджиба от него и закъв ти е било да го печеш!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "ловна прашка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: