• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
moarein - специалист
ср яну 15, 2020 10:32 pmLutchezar написа:
Супер детайлизация, браво.
От вчера си мисля, не може ли рязането да не е с назъбен инструмент, а да е ножово?
Така ще има по-малко фира, нещо тип гилотина си преставям.
Ножово рязане е възможно да.
За целта трябва да резна филия от дъската с размер 20мм на 50 мм на 0,5мм, след което вече с макетен нож или скалпел лесно ще нярежа летви.
Проксъна ми, който изгоря (велика марка ей), режеше летви дебели до 4 мм.
На 5 почваше да вие а на 6мм спира.
Накрая изгоря.
Та затуй търся нещо мощно, а фините неща знам как ;)
Buliviv - специалист
Пази тези златни ръце - не се занимавай с глупостите фрези и т.н. В крайна сметка замисли се, би ли си продал пръст, два или повече за 400 лева. Точно толкова струва някой от циркулярите, които си загледал. Дори и да не ти върши перфектна работа за моделизма, все ще е от полза. Няма загуба от нова машина. Така ти се разширяват творческите възможности.
П.П. - вече писах, че преди време някой беше споменавал, че определен модел на Шепах ставал що годе. За техните машини - качеството е китайско, нищо особено, но отзивите са предимно положителни. То почти всичко стана ширпотреба. Но такива станаха времената - за толкова пари, такова качество. Всеки гледа да изкара максимално конвертируем продукт, съответно се правят непрестанни компромиси с изделията.
moarein - специалист
Още едно питане имам:
Обърнат ръчен циркуляр върши ли работа по принцип?
Маса клипове има в тубата с такива изпълнения.
Някой някога ми спомена, че по принцип ръчните цуркуляри не е добре да се обръщат, защото работейки наопаки не е добре за мотора им - влизал прах и т.н.

Иначе почти се навих за този:

https://www.onlinemashini.bg/stacionare ... 00-w/48302

Чакам само холандците да кажат от какво е плота (според мен е алуминий).
stefanjor - специалист
"Умелые руки"
Много интересна машинка, не бях виждал до сега нещо такова- малко и практично.
А го има и в продавалника почти ново за 130 пари ...
Умелые руки
EDI - майстор
Преди много години си бяха хит, става и за струговане и за рязане и за полиране.Още го пазя моя.По спомен през 70-те идваше към 30-40 лева намагазина.
moarein - специалист
чет яну 16, 2020 1:57 pmstefanjor написа:
"Умелые руки"
Много интересна машинка, не бях виждал до сега нещо такова- малко и практично.
А го има и в продавалника почти ново за 130 пари ...
Умелые руки
Благодаря колега, писах му на човека - чакам да отговори :)
plamen6703 - майстор
чет яну 16, 2020 1:26 pmmoarein написа:
Иначе почти се навих за този:

https://www.onlinemashini.bg/stacionare ... 00-w/48302

Чакам само холандците да кажат от какво е плота (според мен е алуминий).
Няма лошо в избора ти, само да ти кажа, че холандците са "ни при чем" и всъщност са китайци. Миналата година си купих от същата марка нитачка за нитгайки, ами да ти кажа, че я бракувах за кратко време, даже бне си изпълни докрай мисията и лостовата система от някакъв крехък материал се счупи.
Като говориш с търговеца го питай за какво точно ти дава гаранция и какво се случва, ако примерно плота се спука.
Щото се получава, че си много добър докато ти взмета парите и появи ли се проблем свързан с механично увреждане трябва да се сърдиш на себе си, че си купил тяхна машина. :partyman:
moarein - специалист
Някой ме е изпреварил с Умелите ръчички...
Здраве да е...

За холандеца пт Онлайн машини ме уверяват, че те са сервиза...
Знам ли...
aroot - специалист
Заради разликата в цената ли не гледаш Bosch GTS 635-216?
Моля да приемеш и моите адмирации и поздравления за макетите. =D>
И бърз въпрос, как вкарват такива корабчета в бутилки примерно? :?
moarein - специалист
чет яну 16, 2020 3:50 pmsevginsali написа:
Заради разликата в цената ли не гледаш Bosch GTS 635-216?
Моля да приемеш и моите адмирации и поздравления за макетите. =D>
И бърз въпрос, как вкарват такива корабчета в бутилки примерно? :?
Боша го загледах да, но реално Холандеца ми се вижда по-стабилен и по-масивен...
Разбира се това е само на база снимки. Няма как да го видя наживо...

За корабчетата - тези моите са по метър дължина - малко трудно се вкарват в бутилка :)))
Иначе "кораб в бутилка" си е отделен раздел в корабомоделизма със собствени закони и правила.
Как точно се вкарват обикновено майстора пази в тайна.
Но грубо казано има два начина:
- кораба се прави навън, реже се дъното на бутилката, пъха се вътре и дъното се лепи. Такива модели обаче нямат стойност по съзтезанията - един вид измама се води.
- втория начин вече е - корпуса се прави отвън, като диаметъра му е по-малък от гърлото, така че да може да влезе. После вече вътре със специални инструменти се прави рангоута, такелажа и ветрилата.

Има и есктремен начин - кораба, заедно с целия рангоут, такелаж и стъкмяване се прави навън, като мачтите се правят сгъваеми за да влезе пез гърлото на бутилката.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: