• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Elin - помощник
Ами то точно това е ,че на нас Българите нищо на ни се дава.Руснаците са явно от друга мая месени.

Прикачен файл

Invertor Lisova_Платки.rar
(135.81 KиБ) Свален 363 пъти
pansim - майстор
Ето нещо интересно, естествено на руски. Схема и платки.

Прикачен файл

Амега8.part2.rar
(711.63 KиБ) Свален 398 пъти

Прикачен файл

Амега8.part1.rar
(781.25 KиБ) Свален 363 пъти
sympathetic - напреднал
pansim написа:
Ето нещо интересно, естествено на руски. Схема и платки.
Ако има желаещи може да спретнем една групова поръчка да ни ги направят в платкаджийница с метализирани отвори за двуслойката, 70 микрона мед, солдер маска примерно :)
andro440 - майстор
Макар и бавно ..напредвам с първия си инверторен електрожен .налага ми се да чета доста ,защото -колегата Пансим така ми каза ! чета и то здраво !
Скоро се сдобих и с осцилскоп ,сравнително и в пъти по добър от моя -подари ми го приятел ,за което , :yawinkle: съм безкрайно благодарен и задължен и няма да забравя да черпя !!!
Прикачен файл:
Picture 092.jpg
Picture 092.jpg (42.34 KиБ) Видяна 4426 пъти
спрях да питам във форума ,защото ,както беше се изказал скоро .друг колега -/явно руснаците са месени от друго тесто .! те си обсъждат обстойно и не си крият знанията ....за разлика от нас -Българите ! и какво печелим ? всеки иска другия да е по прост =D>
болно ми става ,като гледам какво се случва с нас ...и дори с държавата ни.....и започвам да си мисля ,че сме си виновни сами ,защото сме от сорта -/съседа да е зле /
Извинявам се за отклоненията по темата ,но ..такава натура съм .
Сега по същество ! скоро мисля да направя първи проби с това нещо:
Прикачен файл:
Picture 114.jpg
Picture 114.jpg (50.04 KиБ) Видяна 4426 пъти
Прикачен файл:
Picture 109.jpg
Picture 109.jpg (65.78 KиБ) Видяна 4426 пъти
Прикачен файл:
Picture 110.jpg
Picture 110.jpg (65.83 KиБ) Видяна 4426 пъти
Прикачен файл:
Picture 111.jpg
Picture 111.jpg (56.64 KиБ) Видяна 4426 пъти
sympathetic - напреднал
Евала за ентусиазма и аз като теб започвам направа на инверторен електрожен :) Имам една забележка - червените кондери пречат на пътя на въздуха, а и няма да може да стигне течение към трафа :partyman:
Четох темата доста пъти и забелязах, че не се разбирате с pansim умишлено не казвам колегата, защото той е дооста по напред с материала от нас. На всеки зададен въпрос е дал отговор за което му казвам евала :). А за фразата
и започвам да си мисля ,че сме си виновни сами ,защото сме от сорта -/съседа да е зле /
- Това си е напълно вярно няма какво да мислиш и да се чудиш...
МД да питам тия неща обозначени с Е-та какво са по схемата дадена от pansim?
Поздрави!
andro440 - майстор
sympathetic написа:
Евала за ентусиазма и аз като теб започвам направа на инверторен електрожен :) Имам една забележка - червените кондери пречат на пътя на въздуха, а и няма да може да стигне течение към трафа :partyman:
Четох темата доста пъти и забелязах, че не се разбирате с pansim умишлено не казвам колегата, защото той е дооста по напред с материала от нас. На всеки зададен въпрос е дал отговор за което му казвам евала :). А за фразата
и започвам да си мисля ,че сме си виновни сами ,защото сме от сорта -/съседа да е зле /
- Това си е напълно вярно няма какво да мислиш и да се чудиш...
МД да питам тия неща обозначени с Е-та какво са по схемата дадена от pansim?
Поздрави!
ЩЕ МОЖЕ!и до трафа ! м/ у двата радиатора има тунел в който е разполежена платката със драивери и силова част -духа точно с/у трафа ...а и кондензаторите имат нужда от въздух :mrgreen:
sympathetic - напреднал
Загряват кондензаторите ли???
Elin - помощник
ЕЕ30 и Е70 ли имаш впредвид.Ако е така това са Ш-образни феритни трансформатори.
sympathetic - напреднал
Не, става дума за 6Е2 10W 68E 7W5 това са означения на резистори ли? до мощните диоди има е едни надписи 181 това също ме интересува.
Elin - помощник
sympathetic написа:
Не, става дума за 6Е2 10W 68E 7W5 това са означения на резистори ли? до мощните диоди има е едни надписи 181 това също ме интересува.
6.2 Ом/10 Вт
68 Ом/7.5 Вт
Другото е термистори.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: