До мощните диоди, по-точно паралелено на тях са поставени ВАРИСТОРИ с цел защита от пренапрежение и евентуален пробив. Термистор е друго...и там няма работа
В случай на употреба на 400 волтови диоди, няма нужда от тях. Само със RC демпфер.

В случай на употреба на 400 волтови диоди, няма нужда от тях. Само със RC демпфер.

,защото се старая заедно с електрониката да вкарвам и конструктивни решения за бъдещия инвертор -не се опитвам да направя електрожен ,които да тежи 3 килограма-а ТАКЪВ ,който да заварява !и мисля да успея ....все пак от 6 месеца ,насам ..дерзая ! и разходите до сега са около 150 -180 лв ...без платки принтери и ютии ...и изгубени нощи в четене ,за четене  -почти нямам време ....но пък имам желание
 ,защото се старая заедно с електрониката да вкарвам и конструктивни решения за бъдещия инвертор -не се опитвам да направя електрожен ,които да тежи 3 килограма-а ТАКЪВ ,който да заварява !и мисля да успея ....все пак от 6 месеца ,насам ..дерзая ! и разходите до сега са около 150 -180 лв ...без платки принтери и ютии ...и изгубени нощи в четене ,за четене  -почти нямам време ....но пък имам желание  надявам се проекта ми да заработи и да отчета грешките си ...тогава несъмнено ,ще се изказвам подготвен ,но за сега само показвам ,какво правя .много съм благодарен на всички,които ми помагат!
   надявам се проекта ми да заработи и да отчета грешките си ...тогава несъмнено ,ще се изказвам подготвен ,но за сега само показвам ,какво правя .много съм благодарен на всички,които ми помагат!