brad4edat написа:Готина идея ...Здравей, плафона осветява коридор в къщи, свети много добре. Става перфектно за замяна на стълбищно осветление на вход, даже е силна! замества около 60-70W не съм я мерил все още.
hidrazin написа: Аз ли нещо съм в грешка и не разбирам..."hidrazin" Интересно ми е твоите евтини и безумно калпави крушки какви ли спецификации имат като цвят, лумени и т.н.

По този повод съм подготвил малко информация за светодиодната лента и сравнение между: 100W-ЛНЖ/150W -ЛНЖ/ И 14W LED крушка, за която мислиш че прекалявам

Надявам се сте наясно че има значение от диод до диод. Не просто да свети а какво излъчва като светлина, колко консумира и колко светлина отдава и т.н.
Измерванията съм направил със ето този уред: http://www.ebay.de/itm/Asensetek-Lighti ... 1272700190 някой ако се интересува лампата му, каква е мога да му я измеря щото на боб всеки може

Ето я лентата 2835/120/300К: На графиката се вижда (CRI ili Ra) което означава цветопредаването на светлината колко е близко до слънчевата светлина за тази лента е 85 което е много добре. Евтините китайски ленти обикновенно са със 58-62 (CRI - Ra) което не го и пишат. Също така келвините им не съвпадат със написаното. Реално за тази лента е 2690К което влиза в 3000К стандарт
Ето ги и крушките: Измерванията на крушките са направени в цилиндър!
13.6W-та крушка се вижда че дава 106 151Lux.
105W-та крушка дава 87 132Lux.
147.5W-та крушка дава 133 673Lux. Следователно замества не 110W крушка а даже и малко повече

Така подредени лесно може да се направи сравнение. Видимо се вижда че евтиното китайче му куцат цветовете даже червеното е в голям минус...
Лично аз предпочитам като давам пари да купя нещо качествено, независимо какво е то, не после да съжалявам...
В стаята си се осветявам със същата плафониера без (включен пир сензор) като ползвам диодите на едни дефектирали платки чипа им гори но диодите остават здрави. Голяма играчка беше докато ги отделя и вържа последователно защото бяха паралелно на групи, но си заслужаваше като краен резултат. Това което ме учуди е че един диод работи на 25V и лесно достигаш високо напрежение за да ги свържа с грец и кондензатор.
Като от сериен ключ определям степента на силата т.е. щунтирам съпротивления за да свети по-силно или по-слабо през съпротивление. Надявам се да съм бил полезен на тези които им е било интересно