Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
angelfilev - специалист
cvettomirr написа:
Да за същото говорим, не знам какъв плат е това и технология на огъване и лепене. На мен ми трябват 2бр. 145дължинах28ширинах 12височина в см. Сега звънях в бр техника правели се с поръчка в Италия, цена не мегот да кажат, момчето което се занимавало с това с поръчките било отпуска, но щом е от Италия няма да евтино, а е препоръчително в стила на форума да се пробвам сам.
http://www.franksworkshop.com.au/CNC/Be ... ellows.htm

Нещо за направи сам.
cvettomirr - специалист
Има в китайския сайт хармоники в ибей също, ама все кофти размери при мен не пасват. Ще търся начин да ги правя сам, но немога да разбера как да ги прегъна/биговам от парче плат, кофти е но ако разбера лесен начин ще споделя обезателно.
MrMurdjo - майстор
Цветомире, помисли за вариант тип "щора". От тези, които се навиват автоматично при отпускане. Виждал съм машини с такива, стои пред винта и направляващите и ги закрива. В двата края са кухи ролки със спирална пружина вътре на оста. Предварително се натягат толкова, че да държи опънато платното и в най-крайно положение.
Прикачен файл:
stora.jpg
stora.jpg (23.16 KиБ) Видяна 2555 пъти
cvettomirr - специалист
Прикачен файл:
Z-axis-plate-for-cnc-router-kit.png
При мен конструкцията е така. Имам снимки в телефона на машината, но не мога да ги намаля с него. Ще обмисля варианта с щората, за мен няма значение, щора, хармоника важно е да предпазва от замърсяване. Почти съм се навил за по-мощен шпиндел, гледам 3кв и 5.5кв от китайските с водно охлаждане мнения за тях имате ли. Имам колеги които са с ЕLTE и казват че 5kw били слаби и веднъж годишно сменяли лагери. Виждал съм на живо турски Hertz и ми хвана окото.Бях купил китаъски 1.5кв с водно охлаждане чисто нов, който се оказва излишен.
Uffo - специалист
dobrinski написа:
Н
Появи се едно момче изчело 250 страници даже не на един дъх а за "нула време", поиска мнение за работоспособността на това което е сътворил и когато услужливо му го дадоха започна една ........ . Момчето даже не запомнило участниците във форума и техните машини снимки на които има на някои от тези 250 страници.
Мнението ми по отношение машината на Uffo.
Предполагам не само аз не разбрах предимството на така конструираната Z от "стандартната".
Мотор 1.5 Nm ще работи на оста, като имаме предвид, че скоростта на Z не му е нужно да е по висока от 600 - 700 мм./мин.
Като цяло всичко ще работи, но не така както трябва. Скорост ще му трябва за X и Y, - който аз поне не видях не толкова за рязане колкото за позициониране. Дано за тях избере по мощни мотори.
Аиде пак се почна. Първо не е нужно да си инженер и по горе споменатите да се държиш нормално. Да се държиш нормално значи да си изкажеш мнението по начън по който в никакъв случай няма да обидиш човек (което направихте в първите няколко мнения) след което някои започнаха да се правят на интересни аз ги посрещнах с усмивка и на шега, дадох някакви клипове и казах какво съм измерил и отделни индивиди започнаха да скачат отгоре ми че не било възможно и най-вече не вярвали.После правописни грешки и тем подобни детски изпълнения. Не съмдошъл да се хваля, да показвам колко много знам (защото нищо не знам) и тем подобни (ПОСЛЕДНО СПОМЕНАВАМ СПОРА КОЙТО СЕ ПОЛУЧИ).
След като не си разбрал какво се опитвам да направя ще се помъча да ти дам обяснение: направих го така защото сметнах че ако има 3 опорни точки (3 направляващи) ще е по стабилно, след което изместих и СВД-то и опорните точки станаха 4 ( от стол на 2 крака се качих на стол с 4, кои ще помръдне или падне ако го бутнеш странично?). Но збърках в конструирането не трябваше да го правя така просто на местата на триъгълниците трябва да сложа аломинии поне 20 мм през който да минат направляващите отворите трябва да са като скоба и водещите да се стегнат към него чрез винт и мисля че няма да имам проблем. Както е направил Ценков на неговата машинка, и той се оплака че има лек луфт когато Z оста слезне близо до плота мисля че този проблем при него може да се реши като се измести винта с 2 3 сантиметра от линията на направляващите(и опорните точки стават 3 не е като стол на 4 крака но е по добре от стол на 2), защото при него има отклонение само по оста Y ако има още една опорна точка по посоката на Y като СВД-то то тогава мисля няма да има проблем. А за другите мотори естественно че са 1.5 Нм. Шегувам се по големи са 3 Нм.
Катя цяло нямам други броблеми освен със оста Z портала се държи много добре.
А сега искам да се похваля с какво се здобих за 1.5 - 2 часа на работа :)

Прикачен файл

д.jpg

Прикачен файл

с.jpg

Прикачен файл

а.jpg
tsenkov - специалист
Уфо, в биологичния компютър имам една папка "паметници на моята глупост" та в тая папка пише-стъпков двигател 2 н/м поставен на ос Z свързан с винт 1605 или 1204 и натоварен с инверторен шпиндел 1,5 или 2,2 квт. при работа изпуска стъпки. С 3Н/м. няма проблем. Никой не отрича че можеш да вдигаш и сваляш 10кг., въпроса е с каква точност го правиш. Грешка 0,01мм повторена 100пъти вече е 1мм. А това е много, дори и за дърво. Не говоря за метал. Пък и има нещо друго - притеснението че не знаеш кога ше се появи грешката...
Uffo - специалист
От къде могат да се закупят направляващи за този вариант на линейно водене ?

Прикачен файл

Lager.JPG
Lager.JPG (5.1 KиБ) Видяна 2448 пъти
Uffo - специалист
Или аз немога да ги намеря или тия пичове ползват обикновенни студено валцувани шини..

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: